Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Marge,Klárka02,Beátka07 | 16919 |
|
|
7.3.2011 16:06:26
Moncaka-s těmi cizinkami-potkávám v caru obrovské množství anglicky a německy mluvících párů.Prý je to u nás levnější nebo co.
![]() S tou rakovinou-to bych asi nepsala jako následek darování vždyť ty maminky co se snaží uměle otěhotnět podstupují tu stumulaci daleko častěji a vícekrát a nemyslím si že všechny pomřou na rakovinu![]() S tím dozráním vajíček-já jich mívám kolem 15ti a když se odeberou včas,tak jsou zralá a použitelná z 99% všechny.. |
| Cow :-) | 67672 |
|
|
7.3.2011 16:04:48
Hm, nevím, letos nám profesor J.S. v genetice odpřednášel, že ten počet oocytů je u narození děvčátka daný.
Od gynekologů, zvláš´t od těch, kterým se to hodí, jsem slyšela hypotézy o tom, že snad....že kdo vlastně ví.... Jestli o tom existuje nějaká studie nevím. |
| Tabitha+2 | 73840 |
|
|
7.3.2011 16:03:49
Necetla jsem celou diskusi, jen prikladam dalsi pohled..
Ani bych se tak snad nezamyslela nad tim, jestli se deti ze soucasneho manzelstvi nekdy "potkaji" pripadne intimne seznami s temi potencialnimi z darcovstvi gamet..Spise by se mne dotykalo, ze sama nevim, jestli mam jeste nejakeho biologickeho potomka se zcela cizim clovekem, ze jsem se stala matkou s otcem, ktereho ani neznam.Ze nevim, jak se memu diteti v zivote vede, jestli nekde nestrada ve svech potrebnych rovinach lidskeho byti /fyzicke, psychicke, duchovni/..jestli je milovano, jestli mu nekdo neublizuje, jestli je stastne..A jestli by me vubec nekdy chtelo poznat, kdyz se jednou dozvi, ze pochazi z darovane cizi gamety.. Ted te to mozna tak netrapi, ale co za 20,30 let..Neuvidis, jaky clovek z ditete vyrostl, jak se mu povedlo treba zalozit vlastni rodinu, neuvidis vnoucata.. Tato "pomoc" parum, ktere maji tezkosti s fertilitou, neni skutecnou pomoci..Je falesnym pocitem, ze komusi "pomaham" a pritom cloveka samotneho muze dostihnout v nejtezsich chvilich zivota a zcela mu podlomit cele prozivani zivota, ktere doted mel.. ![]() |
| Moncaka | 56657 |
|
|
7.3.2011 15:59:58
Tak to jsem teda neslyšela, že by CAR posílat vajíčka dárkyň někam daleko a jiné z daleka mu přišly. Docela by mne zajímalo jak by to dělal. Podobná přeprava jako při transplantacích? Často mám CAR jen jedno zastoupení a že by měly CARy burzu mezi sebou?
99% cizinek, to se mi nezdá. Leda, že by to byla nová forma výdělku chudých lidí z východních zemí. Dále jsem četla, že v normálním cyklu žena přijde stejně o podobný počet vajíček jako v stimulovaném, jen prostě všechna nedozrají a dozraje zpravidla jen jedno (zanedbávám teď vícečetné). Takže předčasný přechod nehrozí. Ne každá žena vyprodukuje kvantum vajíček, naopak mám pocit, že to je spíše vyjímkou a mnohé jsou rády, když jich pár k oplodnění je. Opakované stimulace jsou rizikové, snad by to mělo být i hlídáno, kolikrát dárkyně může darovat vajíčka. Vzhledem k počtu CARů to ale asi hlídat nejde. Potkala jsem se s paní, co prý dávala 8x, měla nádor v děloze (bylo jí asi 41 let). Ale nelitovala, měla jedno dítě, další nebyla schopna donosit, chtěla pomoci takto. Měla známé na příslušných místech, tak se i dověděla, kolik vlastně cca dětí má. Myslím, že žena, co nemůže mít biologicky vlastní děti je ráda, za každou dárkyni. Sama jsem kdysi uvažovala, ale už nesplňuji věk a teď už vím, že pro příjemkyni bych teda jako dárkyně nebyla výhra. |
| Ananta | 97295 |
|
|
7.3.2011 15:59:03
A ještě jedna věc mě napadala, budou ty děti pak chtít znát svoje biologické rodiče? Zkoušela jsem si to představit na sobě a já bych je hledat šla, dokonce jsem pocítila vztek na rodiče (v té představě) že si se mnou zahráli a co já teď s tím... omlouvám se za otevřenost, ale je to zajímavé téma (a ne jednoduché).
|
| kambala | 70860 |
|
|
7.3.2011 15:55:25
přesně tak, běhá tu spousta nemanželských dětí a stejně tak spousta dětí z darovaných spermí
|
|
|
7.3.2011 15:54:24
Klidnakocka-oni si tě stejně otestují. mě dělali testy na všechno možné,co se týká genetiky.ani jsem netušila co všechno se dá z krve zjistit
![]() |
|
|
7.3.2011 15:53:29
Ananta-já to samozřejmě svým dětem řeknu. A pokud by se chystaly mít vážný vztah a mít děti,tak si na tu genetiku prostě zajdou.Rozhodně v tom takový problém nevidím..
|
| koxtry | 111191 |
|
7.3.2011 15:51:27
Díky moc, tyhle informace mi chyběly. Žádnou genetickou zátěž v rodině nemáme. Přechroustám si to.
|
| Ananta | 97295 |
|
|
7.3.2011 15:51:12
Pro mě je darované vajíčo přesně ta hranice za kterou bych nešla ani jako dárce ani jako příjemce. Můžou z toho být při čím dál zvyšující se neplodnosti časem parádní průšvihy. Vem si že se setkají dva úplně cizí lidi, kteří vůbec nebudou vědět jestli náhodou nejsou nějak příbuzní, splodí dítě a to dítě bude postižené... to by pak musel každý pár preventivně na geneticé testy nebo by to teda rodiče měli těm darovaným dětem radši v určitém věku říct. Ale neodsuzuju to, to v žádném případě, chápu že touha po dítěti jde často za všechny hrany.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.