Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Marge,Klárka02,Beátka07 | 16919 |
|
|
7.3.2011 15:50:57
Markét-vidím že jsi znalá-nevíš jestli se dá testy zjistit-a jakými jestli jsou dva lidé sourozenci-tedy jestli mají stejného otce?
Moje mamka má takové tušení a chtěla by mít jistotu Dá se to vůbec zjistit? |
| koxtry | 111191 |
|
7.3.2011 15:48:59
Díky za názory.
Proč darovat vajíčka mám vyřešené. Bylo mi dopřáno mít vlastní děti, prožít těhotenství, porody, odchovat si je od miminek. To samé bych ráda věnovala těm, kteří takové štěstí neměli. To co jsem dostala chci poslat dál. Partner souhlasí, koneckonců ani já nemůžu vědět, zda po světě neběhají nějaké jeho další děti (rozhodně jsem nebyla jeho první a jediná), nebo zda si v budoucnu ještě na nějaké další nezaloží .Ale cítím jistý rozdíl mezi tím, že nevím nic o případných dětech partnera (polovičních sourozencích mých vlastních dětí), a tím, že jsem si jistá, že je to možné a i pravděpodobné že nějací 1/2 sourozenci jsou. Prostě - v prvním případě by šlo o náhodu, které nelze zabránit (karmu, osud, prostě kdo v co věří), v druhém případě spíš o míru rizika průšvihu. |
| Marge,Klárka02,Beátka07 | 16919 |
|
|
7.3.2011 15:48:58
Crowko-ono to dost záleží na Caru- s tím vypocením velkého poštu vajíček.někde tě nadopují nesmyslnými dávkami a je to na úkor kvality.Ale na druhou stranu je to individuálně o ženě.
jsi dost radikální a i když to na jednu stranu chápu,na druhou si říkám,že nebýt dárkyň,zůstala by spousta žen bez dětí a to by bylo moc smutný Když vidím v Caru ty nastávající maminky,jak si hladí bříška a tatínci je obskakují,tak vždycky cítím,že to má smysl..manželovi to nevadí.Sami máme dvě zdravé děti,počaté napoprvé Každý měsíc vlastně "vyhazuju" jedno vajíčko. tak roč někomu nepomoci?je to na každém jedinci,jaký k tomu má přístup,jak to na něj působí. Konec konců nikdo nás do dárcovství nenutí,ale připadá mi že je škoda nepomoci.Stejně tak jako u dárců orgánů.proč bychom nemohli po své smrti zachránit život někomu jinému? kvůli hloupým předsudkům? na ty já nevěřím ![]() |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
7.3.2011 15:48:50
Reagovala jsme pouze na větu, že počet vajíček je předem, před narozením, neměnně dán. Patrně vůbec není.
|
|
|
7.3.2011 15:47:55
kočko, ono sice být polovičními sourozenci může přinést drobně zvýšené pravděpodobnosti současného výskytu některých genetických variant, ale pokud v rodině nemáte nějakou jednoznačnou zátěž (typicky některá z vzácnějších homozygotně recesivních chorob), není to zvýšení nijak podstatné; ta propagující se postižení se objevují obvykle až při daleko zásadnějším, déletrvajícícm inbreedingu. Navíc - aby někdo zjistil, že jsou poloviční sourozenci, musel by někdo tomu páru udělat kompletní haplotypizaci (což je záležitost tak nákladná, že se na ni záskávají státní granty) a i tak by zjistili že jsou jen patrně o něco příbuznější než náhodný vzorek, ale jestli sourozenci, bratranci nebo pravnuci :), to už zjistit moc nejde; to by šlo jen pokud by měli tvůj vzorek jako společného rodiče.
Takže v tomto ohledu - náhodné utvoření páru dvou polovičních sourozenců, nevychovaných spolu - bych byla naprosto klidná. |
| Cow :-) | 67672 |
|
|
7.3.2011 15:46:31
Ano, i otázka stání ve druhé frontě je složitá.
![]() |
|
|
7.3.2011 15:44:54
Markéto, vzhledem k tomu, že je problematika stimulace k IVF docela mladá, tak s jistou nedokáže říct nikdo nic. Jsou jen úvahy, dohady, předpoklady, obavy a myslím, že oprávněné.
![]() |
|
|
7.3.2011 15:39:13
Crowko, s těmi počty vajíček to není takhle jednoznačné :) Je to daleko složitější a navíc se ukazují nové skutečnosti ohledně tvorby i za dospělého života.
|
| hokkaid | 108275 |
|
7.3.2011 15:38:52
To máš pravdu. Tyhle otázky jsou složitý, dědictví atd. My máme sice děti své, bez problémů počaté, takže si jen představuju, že bych se v opačné situaci asi těžko smiřovala s tím, že holt stojím v druhé frontě a děti nemám...
![]() |
|
|
7.3.2011 15:31:26
Taky jsem prošla CARem a museli s manželem řešit mnoho etických otázek kolem dokola. Je to těžké a složité. Záleží na tom, jak to má kdo nastaveno, co je a co již není pro ně přijatelné.
My to nakonec vyřešili tak, že jsme dojížděli do CAR, které sice bylo dál, i když máme zde jedno za bukem, ale v tom vzdálenějším nám byli schopni vyjít vstříci v požadavcích a vůbec nás nikdo nezrazoval od nativu. Ale to už je jiná kapitola. Tím chci vlastně říct, že bych do dárcovství gamet nešla. Proč taky. Prodělat zbytečně celou stimulaci, "vypotit" ze sebe co největší počet oocytů, jak je ve zvyku? Kvantita na úkor kvality? Dobře víme, že každá žena, když se narodí, přichází na svět s pevně daným počtem vajíček. Takže vezmi si, že při stimulaci budeš mít např. 12-20vajíček, tzn. být v přechodu dříve o 12-22měsíců??? A není žádná o tom, že samotná hormon. stimulace má vedlejší účinky. Pak co na to tvůj partner??? Nevadí mu, že mohou po světě běhat tví potomci? Dále jsou tu otázky, která momentálně sama řešíš. A určitě je toho víc. Já ti nevím...Přijde mi to tak složité, že i dobrá motivace je dost málo. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.