| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Kondiční běhání

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 9012  [Dalších 8902 >>]
Beat 107867
26.9.2022 18:07:36
Tatramelko, ja přes zimu chodila plavat 2-3x v týdnu. Na hodinu, svižně prsa, kraul. Moc me to baví.

Běhat chodím 1-3 v týdnu. Poslední 2 měsíce méně, ptž jsem začala chodit posilovat. Potrebuju to na zada. Chodím 3x v týdnu k trenérovi. Taky me to baví. Hlavne už vidím výsledky. To potěší!! ~:-D
Ivatema 52511
26.9.2022 16:17:40
Běhám téměř každý den 10 km, v čase těsně kolem hodiny. Běhám pro radost, takže žádné chytré chodinky, aplikace.
Občas změním na kolo, zajedu k rodičům asi 20km tam, pauza na oběd a 20km zpátky.
Jednou týdně chodím na hodinu plavat.
Na cvičení jsem líná.
Asi tři měsíce jsem držela přerušovaný půst (20/4), zhubla jsem 10 kg a teď už jím tak nějak normálně a váhu si držím. Občas si dám i čokoládu, ta je v pohodě. Pokud ale sním nějaké uzeniny, hned mi váha vylítne.

Tatramelka+3 66284
26.9.2022 15:17:33
~R^

Cimbur a máš to tak teď nárazově, třeba proto, že je září a ať člověk chce nebo ne, tak s nástupem dětí do školy, a to třeba já už je mám celkem větší a otřískané, ledasco si zařídí sami, stejně je tenhle měsíc takový marný na jakékoliv denní plánování vlastního času?

Plavání mám také ráda. Taky bych chtěla zařadit alespoň 2x v týdnu. A jóga mě nesmírně uklidňuje a když pravidelně cvičím, mám ráda jak jsem pružná a nic není problém.

No, jen ten den, kdyby byl nafukovací. Nebo měl týden tak o cca jeden den dýl.
Tatramelka+3 66284
26.9.2022 15:12:47
Jani,

s tebou se vůbec nemůžu rovnat. To jsou fakt porce, to pro mne není. Já bych u toho už nezvládala nic jiného. Zatím jsem pořád asi moc kvočna. Nejmladší dcerce je 10 a chci mít čas být s ní a na kluky mám v týdnu tak cca 1hod. aktivního času.

...ale ráda bych se udržela aktivní a fit, protože to taky miluji ty dlouhé výběhy v přírodě a to mě motivuje se pořád udržovat a nevzdat to. Mám ráda kopečky a hory. Chvili jdu a chvíli běžím. Občas se mi už přihodí, že děti jedou na závody každé jinam a mám celý jeden den pro sebe. Brzičko ráno je vypravím a pak se přesunu na Šumavu a jdu si a běžím a čistá hlava. To jsem měla minulý týden. Běžela jsem 8 km a ušla 16 a pak jsem čekala u bazénu na navrátilce, tak jsem si ještě zaplavala a byla táááák vyřízená v neděli, že jsem byla vděčná, že mohu v neděli stát jen u žehličky~t~. Ale...já z té přírody, ticha a klidu pak žiju celý týden.
Tatramelka+3 66284
26.9.2022 15:02:41
Anemon, a je troufalé se zeptat, jak jsi k tomu dospěla? Máš místo běhání nějakou náhradu?
Tatramelka+3 66284
26.9.2022 15:00:46
Kopřivo,

to je též můj cíl. Běhám pro radost a nerada pořád začínám. Nepotřebuji si měřit výkony, nepoužívám žádné hodinky ani krokoměry, chci se cítit dobře a teď cítím, že na mě jde nějaká krize ~t~.

Ale je to asi hodně spojené s tím stravováním. Cukr je můj mozkozabiják a jak jsem se teď tři, čtyři měsíce držela zkrátka, páč když běhám a mám rytmus, tak mi to jde. Jak se teď dostáváme s dětma do tempíčka školního - tedy 3x týdně ranní tréninky od 6 hod.. to kluky vozím, už je tma a je ráno hnusně. Od nás ze vsi by museli vstávat ve 4 hod.. Tahle spí až do 5 hod.. Vystřídáme se s manželem, i tak už jedu k snídani kafe, sušenka v práci až do oběda nic jiného většinou neb nestíhám, doma zase futruju pořád něco. Jsem s tím přicházejícím podzimem prostě nedůsledná a líná~2~.
Tatramelka+3 66284
26.9.2022 14:43:50
Tyjo, holky, obdivuji, že si dokážete udělat tolik času.

Přes prázdniny to šlo, když jsem neměla děti doma, jezdila jsem denně buď na kole do práce, pěšky nebo na bruslích, šla plavat. Denně jsem měla dost pohybu a teď se úplně děsím zkracujících se dní, a když člověk vstává a je nevlídno, tak třeba mě se nechce a bojuju sama se sebou dát si ráno kafe a otevřít si knížku než se třeba pustím do práce. Pak taky často zůstanu na HO a místo, abych si šla zaběhat, tak doma poklidím svinčík, co mi tu parta nechá na odchodu do školy a pak už vidím, že je tolik hodin, že je třeba zasednout k práci, jinak u toho budu dřepět do tmy.

...a když už jsem doma, tak pak sním co se namane~n~~t~.

Ale dneska jsem se hecla a i přes nepřízeň počasí, vnitřní pocit chladu jsem teda vylezla. Za 10 min. rychlé chůze jsem byla zahřátá a pak se i rozběhla a je mi tak skvěle. Jen se ráno vždycky přesvědčit. A to mám, i když vymrznu v kanceláři, tak si říkám, že nepůjdu přece mrznout ještě na bazén a mohu se doma třeba zahřát u žehličky :-).
Kopřiva Dvoudomá 34182
26.9.2022 14:38:17
Běhám pro radost, tzv. na technické provedení. Na měkkém.

Míchám to se zdravotním cvičením, což vůbec není sexy, takže tomu říkejme spíš přirozený pohyb nebo světověji natural movement (na youtube jsou pěkná videa). K protažení a posílení.

A snažím se hodně chodit a taky pracovat v dřepu.
kysnutá knedla 99495
26.9.2022 13:03:13
Mám kritický celý september a dúfam že to čoskoro prejde. Som šíleně unavená, furt by som spala. A jedla.
Ráno som fit (polhodinu po zbudení sa z mrtvoly stane človek a po strečingu z človeka športovec).
V 6h vybehnem von, tam si dám smiešne 2-3km na zohriatie a potom si namiešam všetko možné podľa nálady (a pesničky). Najviac je v tom švihadlo. Zvyšok kačáky, angličáky, rôzne výskoky a “tance”. Celé, i s behom, je to na cca 40-50 minut.
Po odpočinku z práce som ešte doma posilovala, hlavne na hornú 1/2 tela alebo som šla na bike. Plus večer pred spaním krátká prechádzka.
V tomto kritickom mesiaci už ale fungujem len ráno a potom už nič, občas bazén s deťmi a teda ešte tie večerné prechádzky. Ak nie je kratko pred spaním, tak cca 1/2 prechadzky sú schody ktoré chodím xx krát. Kopce a schody ma strašne bavia (bolo by úžasné keby nebol ten návrat dole tak strmý a nezáživný).

Asi starnem alebo mi niečo chýba, neviem..🤷🏽♀
I keď teda som si povedala, že dokiaľ bude moje VO2max vyššie než môj vek, tak som ešte mladá 😄
Cimbur 64764
26.9.2022 12:48:26
Běhám málo. Tak jedno týdně až 1x za 14 dnů, což každý běžec ví, že je málo a k udržení kondice to nestačí, nemůžu se však nějak rozběhat, jsem těžkopádná. Mnohem více kilometrů jsem za poslední měsíce naplavala. Plavu pořád vcelku svižně a snažím se min. 2x týdně, dokud se dalo venku, tak denně.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 9012  [Dalších 8902 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.