| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?
  (?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 12948  [Dalších 12558 >>]
Libule 05/93 a 08/05 37632
30.9.2011 14:27:47
aha, to mi nedošlo........
ale výrobcům by mohlo......~:(
Iveta - oliverek(tecka)cz
  • 
30.9.2011 10:29:13
Ano, Superfity jsou opravdu uzke. Mame kotnikace na podzim. Kupovali jsme je ve sleve, takze to bylo fajn.

Se zimnimi od teto znacky nemam zkusenosti. Mame Ecco, kupovane ve sleve v outletu, takze taky fajn cena.
Hanka+L+A+V 28463
30.9.2011 8:13:32
Libule jenže Matýsek chodí,ne? To je pak trošku jiný, když tu nožku prokrvuje a zahřívá chůzí. Lucka ju má bez pohybu, ani prstama na noze nehýbe. ~a~

Já jsem tak koukala a prý Superfitky jsou na úzkou nohu docela fajn, mají i Gore-tex membránu..ale stojí hafo peněz. Kdybych věděla že v nich bude Lucce teplo, tak dám i tu sumu ráda!!!

Reni přesně, Fare máme zimní vyzkoušený taky..koupili jsme jednou, když měla Lucka asi 4 roky a bylo to stejný, jak když měla ty celoročky DZO. Ale to měla furt nohu ve fusaku.

Fakt je to věda, když jsou ty prťata takoví zmrzlíci!! ~n~
Libule 05/93 a 08/05 37632
29.9.2011 23:23:00
ahoj, tak my máme DZO i zimní a zatím jsme spokojeni.
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
29.9.2011 22:47:49
Hani, tak zimní boty bych taky pro Kubu potřebovala, přesně jak píšeš, v zimě má taky hrozně studený nohy. On je má tak nějak celoročně studený, ale zima je nejhorší :-(. Měli jsme všechno možný, ale výsledek nula. Podzimní boty jsem teď poprvé pořídila Fare, že budou dobrý. Dobrý jsou, ale Kuba by potřeboval ještě něco užší, má tu nožku hodně úzkou, ale zase vysoký nárt, takže je to docela těžký něco vybrat. Vysoký zimní se mu zase špatně obouvají a v nízkých je zima, tak teď babo raď ~:-D
  • 
29.9.2011 22:41:20
Aha, to jsem nevedela, tak jsem zase o neco chytrejsi. diky.
Hanka+L+A+V 28463
29.9.2011 13:32:20
Iveto ona ta membrána botu větrá ven a zabraňuje pronikání vody a chladu dovnitř. Teda tak to aspoň chápu já.
  • 
29.9.2011 9:48:17
Tak to by me taky zajimalo, jak to je. Ja jsem to vzdy brala tak, ze membrana je proti vode a kozisek na teplo.
Hanka+L+A+V 28463
28.9.2011 22:59:20
Ahoj...jaký mají vaše děcka zimní boty?

My máme zdravotní na učení chůze DZO, ale kupujem jen celoročky a používá je na nácvik chůze doma a na ven jaro, podzim a i v zimě, protože jezdila v kočáře ve fusaku, takže dostala tlustou ponožku a bylo.

Jenže od jara máme vozíček a na něm plánujem, že bude jezdit v kombinéze a když bude veliká zima, tak zakrytá dekou, ale boty bude muset mít nějaký teplý, protože jí hrozně stydnou nohy a nebude je mít ničím jiným krytý.
Navíc má nohu úzkou, většina bot jí padá a třeba tenisky na sucháče nemůže mít, protože je zapnu až tak, že už sucháč není na co lepit, jak moc je potřeba nohu stáhnout.

Tak mi prosím dejte nějaký tipy, jak to děláte vy a jaký zimní boty mají. Mám pocit, že ty zimní DZO asi extra teplý nebudou, je tam jen kožíšek a žádná membrána.

Díky!!
Brebina, E+M 26001
21.9.2011 16:49:57
Ahojky, tak si jdu tak trošku ulevit~d~
Dneska jsem byla s Matýskem opět u našeho ortopeda ve městě. Chodili jsme k němu od narození kvůli kyčlím, potom jsem ho žádala o botičky pro Matýska a on že ne, že vložky a kdesi cosi. No tak náš neurolog nám domluvil návštěvu ortopeda v Olomouci, jenže tam chodíme asi 2 roky, ale nic se neděje. Boty sice jednou napsal, ale to je vše, neřeší Matýskovy nohy, vždy čekáme minimálně 2 hodiny ikdyž jsme objedaní na určitou hodinu, jen nechá Matýska projít a už nás pakuje z ordinace. Trpělivost mi došla v červnu, kdy nás zase pakoval ven a i na moje upozornění na vtáčející se palec nehodlal nic podniknout. Matýsek si v srpnu palec pošlapal, slezla mu kůže, palec má stále zarudlý.
No tak jsem se po dlouhém vnitřním boji rozhodla znovu vrátit k našemu původnímu ortopedovi - není jen dětský, bere to prostě všechno - a požádat ho teda o ty vložky s nadějí, že se nožky aspoň dají trošku to správného postavení.
Nojo pan doktor se tvářil dle mého očekávání - uražená velmoc a co po něm chceme, když jsme od něj odešli, bohužel jsem si tuto narážku musela vyslechnout několikrát a dosti ji rozdýchávala. ~o~~o~~o~
Kdyby záleželo na mě, tak tam nejdu, ale co mám dělat?
Tak Matýska prohlédl - jak chodí, jak reagují jeho ruce (po poznámce na levostrannou hemyparesu) a pak začal pohlížet nohy. Konstatoval, že má zkrat levé nohy - já na to, že vždy bylo ať už od neurologa, tak rehabilitační či v lázních napsáno ve zprávách, že je to funkční zkrat. Pan doktor je názoru, že určitě funkční není, že je to zkrat v bérci a ve zprávě máme 2-3cm!!! což jsem slyšela poprvé. Objednal nás na otisky noh - opět narážka na to, že jsme se nedostavili před dvěma lety~o~ - a na kontrolu za 4 měsíce a když se ten zkrat bude projevovat víc, tak že nás odešle do Brna na kliniku a tam by padlo rozhodnutí, co s tím~8~
Takže své jsem si vyslechla, ale jsem moc ráda, že se tím někdo začal zabývat, že to není jen můj subjektivný pocit, že není vše v pořádku a nohy se vůbec nelepší.
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 12948  [Dalších 12558 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.