| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 12948  [Dalších 12228 >>]
Dana J. 40589
31.3.2011 9:32:18
Jo a ještě dotaz...na ten telefon se mohlo volat i zvenku mebo byl jenom po budově? Já se Tě naotravuju,že jo.Děkuju.
Dana J. 40589
31.3.2011 9:30:38
Brebino,díky,tak to bude mazec.A jako naschvál jsem si zatím nesehnala župan.Tak rádoby vtipné žertíky od pánů já taky nesnáším,tak se necháme překvapit.Děkuju a doufám,že vyjedeme.Už zase malý smrká,ach jo.~;((
Brebina, E+M 26001
31.3.2011 9:26:31
Jinak včera bylo to vyšetření z SPC, byla to prostě fraška.
Milé dámy, ač velice příjemné, přijely už s rozhodnutím, že pedagogického asistetna Matýskovi nechají, ovšem ne na 20 hodin týdně, ale jen 10.
Mohly jsme s učitelkama argumentovat čím jsme chtěly, prostě to bylo k ničemu, vždy to s úsměvem vyvrátily a poukázaly hlavně na to, že se snaží, aby dítě bylo co nejvíc samostatné a že ten asistent by pro něj paradoxně mohl znamenat právě to odstrčení od "zdravých" dětí, protože u něj bude stát dospělá osoba.... ale to že bude ještě odstrčenější bez asistentky, to už prostě nevidí.
Bude chodit do logopedické třídy, kde bude pouze cca 15 dětí, ale jen jedna učitelka - většina dětí už je o hlavu větší, samozřejmně živější, někteří už předškoláci a tak to bude mít hodně těžké, až se děcka začnou pošťuchovat a divočit.... No snad se podaří tu asistentku obhájit ještě pro další 2-3 děti, že by byla vedená nejenom pro Matěje, ale pro všechny tyto děti - na celý úvazek.
No holt se šetří, tam kde je to nejmíň potřeba, milé dámy to zdůvodnily také tím, že asistenta na 20 hodin týdně dávají dětem hodně postiženým a Matýsek je přeci šikulka - od pohledu~q~
Brebina, E+M 26001
31.3.2011 9:20:35
Pro malýho jsem měla nočník, takže to jsem nějak zvlášt neřešila, ovšem moje noční výlety na WC byly fakt na obtíž.
Jinak my měli na pokoji telefon - na tom vašem bude asi taky, protože mi tam volala sestřička ze sesterny, když něco potřebovala ohledně vizity nebo tak.
Uklízet tam chodí jedna moc příjemná starší paní, dá se s ní na všem domluvit, každý pátek chodí druhá paní na výměnu prádla - ručníky, povlečení - nachystá se jí to ráno složené na roh postele a ona to vymění.
Když se něco pošpiní a je potřeba to vyměnit hned, tak na oddělení u sestřičky.
Interní vizita bývá obvykle ve středu kolem půl 9.
Brebina, E+M 26001
31.3.2011 9:16:03
jj, přesně tak.
Sociálky jsou u výtahů, takže jsem musela i v noci pochodovat na záchod tam~d~
Normálně jsem to řešila župánkem. Ono je tam hodně klid, takže kolem 7 večer už jsou všichni zalezlí na pokoji, takže tam skoro nikoho nepotkáš, ráno ovšem už ano - pokojskou a taky chlapa, který vytírá a potom jezdí s tím strojem na mytí podlah... to mi bylo trošku nepříjemný, protože zvláště ten jeden flirtuje s každou maminkou, má někdy blbý kecy (některé mamince to třeba imponovalo, ale já tohleto frajerský chování prostě nesnáším~a~)....
S tím klíčem jsem to myslela tak, že ten sólo záchod jde zamknout, že ti tam nikdo nevleze, ty druhé už klíč nemají...
Z pokoje je to cca 20-30 metrů nebo já nevím kolik nedokážu to odhadnout, bohužel do kuchyňky na oddělení je to prakticky přes celou budovu. Vloni jsem měla rychlovarnou konvici, letos jsem si ji nevzala, protože mi v přijímačce tvrdili, že budu na oddělení A a pak jsem každý den chodila pro kafe daleko.
Jinak doporučuju mít sebou nějakou plastovou konvici nebo něco na čaj, abys s každým hrnkem nelítala sem a tam, taky je dobrý hadr na podlahu, když dítě něco vyleje nebo je potřeba něco setřít, tak prostě není čím, ani nevím kde na oddělení bych to měla hledat.
Dana J. 40589
30.3.2011 8:45:21
Brebino,moc děkuju za informace.Prosím Tě jak jste to dělali s tím WC na klíč? Mohli jste tam nebo jen do těch otevřených? Já jen na co se připravit.Ty výtahy jsou dost daleko jak si pamatuju,to jsi večer pochodovala kolem výtahů v pyžamu?~t~Jak si pamatuju tak výtahy byly u schodiště do pater,tedy naproti,a po stranách pak byla ta oddělení.To jste tedy chodili i na sprchování až do té chodby?Jak jsou ty pokoje a klubovny,tak tam tedy už žádná sociálka není? To jsou tedy starosti,že jo,přímo záchodové......~t~~t~~t~
Lenka,Ondrášek a Vojtíšek 35089
30.3.2011 7:29:44
Diky Reni,
snad to Ondra zvladne stejne v klidu. Nastupuji s manzou dneska. Za chvili vyrazi. Nechali jste si napsat dlahy po te operaci? S tema sadrama vas vezla domu i do nemocnice sanitka? Chodili jste s tema sadrama i ven, nebo byli jenom doma? Treba by se mi do Kimbi se sadrama vesel. A krmili jste na posteli nebo v zidlicce? Vubec nevim, jak to udelam. Ted me mrzi, ze nemame polohovaci rost v posteli.. :-(. Ze vseho jinak dost sjizdi, jak se mele.Diky moc.
Brebina, E+M 26001
29.3.2011 23:26:23
Jinak po návratu z lázní nevím kam dřív vletět - doma bordel jak v tanku - nechápu jak může jeden chlap za pár týdnů tak zaneřádit dům~a~ Tak jsem práskla taškama na zem a dvě hodiny dávala do kupy byt, ještě dnes se tu válí hromady vypraného prádla k žehlení~8~
Dneska jsme se byli ve školce fotit, zítra tam jdem znova kvůli paní ze SPC obhajovat pedagogickou asistentku na příští rok~8~, tak doufám, že to dobře dopadne.
No a 11. dubna jedeme do Olomouce na ty testy kvůli růstovému hormonu, chudák malej , to zase budou nervy~a~ - budou mu dávat zase kanylu, do toho mu budou zavádět léky a pak mu budou odebíra krev s určitým časovým odstupem. Celkem bychom tam měli být na 3 hodiny, ovšem bez jídla a pití, takže se mi tam vůbec nechce~a~
Brebina, E+M 26001
29.3.2011 23:21:23
Nojo neštovice, to je hned...
Pokoj je veliký, můžete v něm tancovat :-D
je tam hodně světla, žádná kobka, na záchod je to trošku dále - jsou tam dva u výtahů jeden sólo se zámkem a další jsou za výtahama - dva bez uzamykání. Sprcha je tam taky dvakrát, jedna taková nudle a druhá prostorná - tu jsme využívali nejvíc, nemusela jsem Matěje překračovat, když jsem se chtěla obléct~t~
Jinak je tam klid, od normálního oddělení je to daleko, chodí tam jen děti do těch kluboven - starší na počítače a tak no a pak je tam hudební místnost na flétničky a to tě musím bohužel upozornit, že nejvíc v úterý ve 14.00 a 14.30 je tam teda rachot jak blázen. Přiřítí se totiž stádo divochů z Révy - jsou to děcka tak cca 4-7 let s rodiči, ovšem ti je nemají vůbec zvládnutý, ječí, dupou, mlátí do zdí ~q~~q~~q~ to jsem byla vždycky na mrtvici, protože mi vzbudili malýho a kolikrát i mě, když jsem si šla s ním lehnout~o~ Jinak děti hrají na flétničky moc hezky~t~
Kiwicek 36751
29.3.2011 22:06:07
Ahoj Leni,
tak konečně máte termín.Tak v nemocnici, Maky byla hodně pod diazepamem, aby neměla záchvaty, takže tam to víceméně prospala. Přijali nás ve čtvrtek, v pátek operace a v úterý jela MAky s babi domů.Je potřeba podložit něčím tu dlahu, nic jsme tam neměli, tak babi dala pod to plínky (nesmí být paty na posteli, aby neměl otlaky.Doma pak jsem to podložila srolovaným ručníkem. Střídala jsem ji polohy na zádech, chvíli na polštáři, chvíli v pololehu na klínu anebo na válečku a střídali to s bříškem, tam se ji kupodivu líbilo víc, než na zádech.Na břichu i celý noce spávala.Po 10 dnech jsme jeli na KO a na vytažení stehů.PAk jsme ji dávali i do perlič.vaku.
Zezačátku asi budeš potřebovat, aby ti někdo asistoval u převracení na bříško. Já se to pak naučila sama a aspon jsem ji mohla dát na břicho a pět kdykoliv za den, ne až někdo došel.
Hodně poslouchala písničky a "koukala" na pohádky, to se jí líbí, tak byla celou dobu klidná, nebrečela, byla v pohodě.
Zajímavý bylo, že rozmrzelá začla být až posundání sáder, to ted pořád pobrekává a tak. Myslela jsem si teda, že to bude naopak.
Tak zvažuju, zda ji ta fixace noh nedělala náhodou dobře?!
V dětské je wifi, tak si můžeš vzít s sebou ntb anebo aspon na pohádky pro Ondráška, jestli to má rád.
Jinak nevím, co ještě bych ti poradila, kdyžtak se zeptej.
Ondráškovi přeju ať to má rychle za sebou a brzo si na sádry zvykne!pá
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 12948  [Dalších 12228 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.