| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1380] Názory 13811390 z 6858  [Dalších 5468 >>]
Roya 111257
17.11.2014 21:09:12
Co by asi tvá doktorka řekla na to, že můj syn šel do školy v pěti a čtvrt letech... Je to samozřejmě nesmysl, rozlišovat to na kluky a holky, jedná se o to, jestli dítě je zralé vyhovět požadavkům našeho školství, nebo není.
matka
  • 
17.11.2014 20:56:52
Ta Dr. má větší vzorek dětí a zkušenosti a malého zná. Má pravdu (pracuji s předškoláky) a také bych toto radila. Problémy většinou (pro házeče kamenů - nepíšu vždy!!!) se projeví později.
Delete 8214
17.11.2014 20:52:57
Lefff,

u mě ve třídě je ten poměr 2 odkladové : 23 neodkladovým, dvě třetiny třídy jsou kluci, a jak jsem psala, polovina třídy je letních (květen až srpen, přičemž jeden z těch odkladových do této poloviny nepatří).

Bohužel minimálně jednomu, možná ani třem, čtyřem, by odklad neuškodil, ten jeden ho prostě měl mít a já teď nemusela řešit jako jednu z variant návrat do školky (nakonec se nestane, protože se to nestihne a je problém ze strany školky, ale tenhle kluk si následky potáhne, i když dělám možné i nemožné ~7~). Jenže to je prostě dítě, co kvůli školce propadlo sítem, jinak jsou to vesměs děti, které to ve škole zvládnou.
Velšice 92803
17.11.2014 20:48:14
Mám prázdninová dvojčata kluky. Šli do školy normálně v šesti a nelituju. Neumím si představit, že by byli o rok níž. Letos nás budou čekat zkoušky na gympl. Uvidíme... Takový ty obecný závěry, že jsou chlapečci opožděný...jo, jsou, ale ono to za rok nebude lepší. Prostě jsou to chlapečci, no...divocí, nepozorní, atd.
Markéta, kluci 12 a 6
  • 
17.11.2014 20:34:31
Záleží taky na tom, do jaké školy půjde. Jinak bych se na to dívala, kdybych věděla, že půjde mezi šestnáct dětí k učiteli, kterého znám a o kterém vím, že se bude dětem individuálně věnovat a jinak bych to hodnotila, kdybych věděla , že půjde mezi dětí třicet a ještě posledního srpna nevěděla, kdo je bude učit (naše zš).
Girili 117849
17.11.2014 20:24:46
To je nejaky vtip?
Jak nema ve skole co delat? Jak nebude pripraveny? Vek na to ma, ve vsech ohledech je OK, mas to i z PPP, fakt nechapu, co resis.
Lefff 13513
17.11.2014 20:07:05
Taky mám červencového syna, který půjde teď k zápisu. Ve školce s ním coby předškolákem pracují, ve druhém pololetí bude s ostatními předškoláky chodit jednou týdně do své budoucí školy na další předškolní přípravu. Předpokládám, že kdyby nebyl zralý na odchod do 1. třídy, daly by paní učitelky vědět včas. První náznaky uvidím už během zápisu - dceřin pohádkový zápis do 1. třídy trval skoro hodinu a půl a během něj byly děti řádně proklepnuty ve všech možných disciplínách.

Nezpochybňuji přínos odkladů tam, kde je pro ně opravdu závažný důvod, ale setkávám se čím dál častěji s tím, že rodiče se snaží za každou cenu získat pro své dítě odklad jen proto, že odklady se dle jejich názoru množí jak houby po dešti a jejich dítě, ačkoli je na školu zralé, by bylo v nevýhodě oproti starším (silnějším, vyspělejším). Takto odklady dále podporují a pro "neodkladové" děti situaci zhoršují.
To mi jako matce budoucího "neodkladového" dítěte příjemné není. Mluvila jsem s několika svými dávnými učiteli a všichni se shodli na tom, že myšlenka "prodloužení dětství" je podle nich blbost, a argumentovali mj. tím, že ve druháku dosahují "odkladové" děti plnoletosti a často začínají na školu kašlat.
Načasování maturity tak, aby se krylo s dosažením plnoletosti nebo ji těsně následovalo, je prostě daleko lepší.

To, co tu čtu výše, že 10 dětí ze 16 mělo odklad, mě děsí.
Nezbývá mi než doufat, že u nás to bude jinak a že v okolí bude víc dětí, které půjdou do 1. třídy v čerstvých 6 letech, než dětí nastupujících s odkladem.
Kapradina 34186
17.11.2014 19:59:20
Tak odkladový osmiletý dítě v první třídě nebude asi běžnej předškolák si myslím ... ~d~
nel, dcera 10/06
  • 
17.11.2014 19:58:57
Mám sice dceru, ale je začátkem října a šla v necelých 6. Je nejmladší ve třídě, ale patří k nejlepším. Kdyby to bylo možné, tak by skončila ve škole ještě dřív. Nejlépe spolupracující a dychtivá byla právě, než měla jistou školu, tedy do vyhotovení posudku. V PPP byla začátkem listopadu. Před nástupem do školy jí písmena nebraly, pouze uměla napsat své jméno. Víc jí šlo počítání, ale to jsem brala jako daň MHD, kdy líp vidí, takže čísla znala. Nevím, co by další rok ve školce dělala a tenhle rok "navíc" určitě využije v budoucnu lépe.
Lenka a zlatíčka 56804
17.11.2014 19:32:18
U nás je 10 dětí ze 16 odkladových. Srpnovy syn šel v čerstvých 6. Ano, děti jsou i o dva roky starší...protože hodně lidi uvažuje jako vy.

Nástup do třídy je nastavený na šestileté děti a pokud dítě není v něčem výrazně nezralé, patři do školy. Odklad jen aby dítě nebylo nejmenší apod. je nesmysl.
Jistě se najde par děti, které nastoupily v čerstvých šesti a raději měly být ještě rok ve školce, ale spíš bych řekla, že bude víc těch odkladových, které jsou ve školce zbytečně a měly už být ve škole. Škoda, ze na to nejde udělat nějaký průzkum.

Souhlasím s názorem, ze raději ten rok navíc může dítě v budoucnu využít na nějaký pobyt v zahraničí, stáž apod. Pokud není podstatný důvod pro odklad.
[<<Předchozích 1380] Názory 13811390 z 6858  [Dalších 5468 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.