Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| host |
| • |
17.11.2014 19:22:42
Učím v přípravné třídě, což znamená pouze děti, které mají odklad. A už teď dvěma klukům bylo 7 - v září. Tím pádem jim bude při nástupu do školy bez pár dní 8. Pokud tam budou pak čerství šestileťáci, tak bude rozdíl 2 roky. Pochybuji, že ve prospěch těch mladším. Za mě a mojo praxi v MŠ i ZŠ 32 let doporučuji odklad. Ale jak píšete, rozhodnout se musíte vy sama.
|
| MajdulkaF | 11941 |
|
|
17.11.2014 19:18:51
Je to prudce individuální!!!
Syn je narozen na konci srpna. Vzhledem k mé výšce (spíš nížce) a manžel taky není žádný obr - je drobný. Nejmenší ve třídě. Šel normálně v šesti a v pohodě. Věděla jsem, že za rok bude drobný stejně a to fakt není důvod, aby se ve školce nudil o rok dýl. |
| Zd a tři | 91080 |
|
17.11.2014 18:20:27
Syn je konec dubna. Malý, hubený, celou školku navíc neustále nemocný. V kolektivu se nezapojoval, o učení neměl zájem.
Mě se zdál na odklad jako vyšitý, kamrádi pediatři a učitelky tvrdili, že je OK, jen dost hravý. Manžel byl rezolutně proti odkladu. Během roku se hodně zlepšil, do školy teď nastoupil. Počítala jsem s výraznou domácí přípravou, jsem ještě na MD. Zatím to vypadá dobře.. Podle mě je lepší rok "ušetřený" odkladem strávit někde na stáži, rozkladem, cestováním. |
| Kafe | 134466 |
|
|
17.11.2014 18:06:01
Řídila bych se názorem PPP.
|
| Lenka a zlatíčka | 56804 |
|
|
17.11.2014 18:04:25
Nevím, jestli to tu někdo psal, ale odklad stačí na hlásit do konce května, to je ještě víc než půl roku, což uddělá v tomhle věku hrozně moc.
A další věc je, jak už tu ostatní zmínili, umíš si představit, že bude dítě další cely rok ve školce, dodržovat školkový režim...Bude ho to bavit, dá mu to něco? |
| Lenka a zlatíčka | 56804 |
|
|
17.11.2014 17:56:03
Srpnový syn šel v čerstvých 6 do školy. Neuměl psát, číst, počítal do 20, prostě základ. Nekreslil, nebavilo ho to, tužku držel správně.
V lednu u zápisu jsem ještě zvažovala, ale běhemm prázdnin před školou tak dozrál, že mě to až překvapilo. Teď je ve 2. třídě, je jeden z nejlepších, dokonce dělá matematiku pro 3. ročník. Jsem proti odkladům jen z důvodu, že by byl ve třídě nejmladší, že je kluk a navíc až letní atd...Srpnovy syn známé šel s odkladem z výše uvedených důvodů. Číst a psát se naučil v lednu sám, v první třídě se nudil, zlobil, táhne se s ním dál... |
| rascal-ka | 15516 |
|
|
17.11.2014 17:44:29
Bromelie, radit každému plošně, aby prázdninové dítě nedával do školy je blbost!
Vždy záleží na konkrétním dítěti, ať už je prázdninové anebo jindy narozené.Já mám 2 děti, obě o prázdninách a obě šly do školy v šesti letech a obě jsou teď na 8G. |
| Nessie a příšerky | 76358 |
|
|
17.11.2014 17:41:04
Ještě nepíšeš jednu pro mě zásadní informaci - jestli on do školy chce.
Mám srpnovou holku, vědomostně byla OK, spíš napřed, ale hodně introvertní, nesmělá, nekomunikativní. Dali jsme odklad a nelituju. Při rozhodování hrálo roli i to, že ona o školu nestála. Kluk půjde v září - "vědomostmi" je na tom hůř než dcera tenkrát, nemá žádný extra zájem o písmenka, nebaví ho kreslit. Ale do školy chce, nesnáší školku. Odklad nedám, naopak, to, že chce do školy je pro něj motivace např. v tom, aby se mnou dělal grafomotoriku. Přeju šťastné rozhodnutí, vzpomínám si, jak jsem to u starší řešila pořád dokola celý rok ![]() |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
17.11.2014 17:36:24
jsem narozená na konci července, do školy jsem šla v čerstvých 6, a jsem ráda, nidky mi to nedělalo potíže
nejstarší je na konci litopadu, musel do školy až skoro v 7, ale už tak od ledna nechtěl do školky, už to bylo tápení prostřední je v dubnu, šel do školy v 6 a půl, ale s tím, že má všechny dys, včetně dysfázie a špatnou motoriku, byl dlouho nejmenší ze třídy (ale už se vytáhl - asi tak ve 4. třídě předběhl polovinu kluků) nejmladšího máme v PP, ve dvou letech neuměl opravdu nic, dohánění nebylo snadný, ještě v 5 letech jsem si byla jistá odkladem, ale v 6 bylo jasný, že už mu školka nemá co dát, taže šel do školy v 6 a půl, ale s opravdu hoděn těžkým začátkem co nedohnal do 6 a půl, to nemá dohnaný ani v 7 a půl, takže další odklad by stejně nepomohl |
| Petra75+3 kluci | 123532 |
|
|
17.11.2014 17:31:37
Náš prostřední má narozeniny těsně před prázdninami. Je malý, nejmenší ze třídy i mezi holkama,není ale drobek, je takovej festovní sportovec. Do školy v čerstvých šesti šel proti doporučení PPP, kde s ním paní odbornice byla hotová asi za 20 minut a důrazně doporučila odklad, z jejího popisu malého jsem byla v šoku, nesoustředěný, neklidný, podprůměrný intelekt.... Ve škole patří k nejlepším, teď ve druhé třídě nosí převážně pochvaly a jedničky, jen občas si postaví hlavu a nespolupracuje, zaseknout se tedy umí pěkně i doma, ale většinou to zvládneme. A nemá ani problémy
s kolektivem, kamarády má napříč ročníkama, bráchu ve 4.třídě jako bonus. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.