| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1400] Názory 14011410 z 6858  [Dalších 5448 >>]
Delete 8214
17.11.2014 17:29:31
Mám třídu, kde jsou 2/3 kluků a většina z nich je narozená mezi květnem a srpnem...neodkladová. V tomto období je to opravdu dítě od dítěte, zejména u klukků...holky jsou na tom lépe, jsou prostě pro zvládání školy lépe "vybavené", ta případná nezralost se jim zvládá snáz.

Takže k těm klukům. Mám tam kluky z konce srpna a jsou do školy připravení. Takových mít 30, učí se v té třídě skvěle. A není to o tom, že by něco uměli...ne, učí se písmenko po písmenku, počítat do pěti...ale jsou správně "nastartovaní" a školní činnost je prostě baví. A mám tam kluky květnové, červnové....a měli být ještě rok ve školce, protože nezvládají nic. A ze všeho nejméně školu jako takovou, ve světle toho učivo je prd, oni prostě ani nemají na to ho vnímat.

Takže pro mě rozhodující je, jestli tam je zájem o učení, jestli je dítě schopní učit se nové věci nejen ve spolupráci s dospělým jeden na jednoho (tedy že dospělý sedí u dítěte a dítě pracuje), ale jestli je schopné vnímat a reagovat na pokyny vydávané skupině (to poznají spíš ve školce), no a pak jak snáží zátěž, protože pokud na něj v první třídě nastoupí učitelka, která to požene dopředu a bude házet známkami v celé škále od října, bude to bezpochyby stres.

Jo a drobní jsou ti kluci skoro všichni.

vertigo 92133
17.11.2014 17:27:31
Dcera je červencová, o odkladu jsem ani neuvažovala. Rok ve školce navíc by jí nic nedal, ve škole to zvládá v pohodě a sama říká, že do školky už by se ani vrátit nechtěla :-) Ten trend dávat odklad "prázdninovým" dětem jen kvůli věku se mi nelíbí.
nebeska 90979
17.11.2014 17:24:50
Z Tvého popisu pro mě jasně nevyplývá, v čem má syn problém? Kromě toho, že je malý a "prázdninový"? Pokud je to to jediné, pak nevidím důvod, proč by měl chodit na kurz či mít odklad. Já jsem rozená na konci srpna (naštěstí jsem se nenarodila dle plánu v záři) a dodnes jsem vděčná za to, že jsem šla do školy. Když vidím, že jsou dnes na základce děti ve stejném věku, jako já jsem maturovala...

Pollyenka 97098
17.11.2014 17:21:42
Mám srpňáka a do školy jde. Moje dětská zase řekla, že další rok ve školce by byl pro syna naprosto zbytečný.
Kapradina 34186
17.11.2014 17:16:27
A paní doktorka byla při výroku "prázdninový kluci nemají ve škole co dělat" příčetná? Co je to za předsudky? Syn kamarádky je v červenci a musím kriticky uznat, že má daleko větší "drive" co se týká předškolních dovedností než moje děti narozené o půl roku dříve.

Jinak předškolní přípravě bych se v žádném případě nebránila. A u zápisu uvidíš ...
Ropucha + 2 120300
17.11.2014 17:15:07
Cimbur, já ti nevím, asi nelze soudit jedno dítě podle druhého, to je přeci individuální ~d~
Zaráží mě, že dětská lékařka (myslím tu citovanou pediatričku) plošně odsoudí prázdninové chlapce jako nezralé pro školu, vždyť musí vědět, že jsou i podzimní děti, které zvládnou školu.
ivaxx 44192
17.11.2014 17:13:04
Syn je úplně na konci srpna - do školy šel o rok později, rok před školou strávil v přípravném ročníku. Strašně se mu tam líbilo a moc rád na to vzpomíná. Nelitujeme toho, býval by byl ve škole úplně nejmladší (nejmladší kluk, který tenkrát nastoupil byl květnový). Sociálně by nástup v září nezvládl, znalosti na to měl - četl slova, počítal.
Raduza 68805
17.11.2014 17:07:24
A jaký má názor v té PPP? Nechala to čistě na vás nebo má nějaký návrh?
Já mám srpnovou dceru. Šla o rok později, i když jsem si pak v září říkala, že mohla klidně jít. Ono to vypadalo úplně jinak v lednu, když měla ještě pět a půl. Kamarádka, která má dceru narozenou ve stejný den ji do školy dala. Ještě teď radí těm, kdo mají prázdninové děti, ať je dají později. Pokud bych neměla eminentní zájem na tom, aby dítě do školy šlo (například známá učitelka, špatná školka, školka daleko, všichni kamarádi jdou do stejné školy ...), tak bych požádala o odklad. A taky tedy záleží na dítěti, jak moc do školy chce. Ber to citem, nelámej přes koleno a nedej na řeči okolí (ani jedním směrem).
sarmi 38831
17.11.2014 17:05:59
na zapis samozrejme musite, ale to, jesti ten rok skutecne nastoupi lze rozhodnout koncem kvetna.
sun 15 88122
17.11.2014 17:03:27
Jak do května ?? Zápis je v lednu !
[<<Předchozích 1400] Názory 14011410 z 6858  [Dalších 5448 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.