| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 6544  [Dalších 6294 >>]
Ajlina
  • 
6.5.2012 22:00:33
teď koukám na ceny školek a čtu přes 1 tis.€, hm ale to chce znát okolnosti, ono vždycky vytrženo z okolních podmínek to může být zcela jinak
Ajlina
  • 
6.5.2012 21:57:20
já jsem tam jezdila dva roky pracovně a pamatuju si, že benzín jezdili Němci tankovat do Lucemburska /mají nejlevnější v Evropě/ a zase naopak firmy se zakládaly v Německu, aby měly nižší daně, školku jsem tam nevyužívala, tak to nevím, ještě dělají dobré kolejové oblouky, ale to tě asi nezajímá :o), ale je tam pěkně a Německo tam z té strany je překrásné a plné vinic, jinak je to bohatý stát, který na svých občanech nešetří, takže si myslím, že služeb se bát nemusíš, budou určitě dostupné a na vysoké úrovni
xbell 129840
6.5.2012 21:04:57
meli bychom se pravdepodobne stehovat do Lucemburska...o teto zemi vubec nic nevim, ale naprosto nic...je tu nekdo kdo tam zije a muze mi trosku nastinit co nas ceka, nac si dat pozor a co zivot v teto zemi obnasi..jak vysoke jsou najmy co skoly, skolky, zdravotnictvi (mame 5 leteho chlapecka)
Inaaa 119752
10.4.2012 11:48:49
Já jsem viděla inzerát přímo v českých novinách, doktora z ČR, byla to určitě mamografie, protože jsem si vzpomněla na jednu doktorku z mamo.

Ve Švédsku v posledních letech dost propouštěli, takže někteří odešli třeba na tzv. předčasný důchod.
Jiní jsou ale třeba už v důchodovém věku a stále pracují věk 67 let, dělnická práce, dojíždění desítky km jako nádeník sem a tam, kvůli penězům.
Ženy pracují i na poloviční úvazek, třeba v Ikea.
Katka
  • 
9.4.2012 21:56:26
To uz take neni pravda. Danska koruna jde pekne dolu a uz se to Svedum vubec nevyplati.

Anna
  • 
9.4.2012 15:52:11
Mě to táhned do Norska - jak je to tam s prací? Norsko je prý hodně bohatý stát a má štědrý sociální systém, ale jak je to s přistěhovalci fakt nevím..... Loni mi iluzi o Norsku hodně pokazil ten šílence co postřílel asi 100 lidí na ostrově u Osla...
Raduna 122065
9.4.2012 12:25:29
Svedko,

já být tím lékařem, tak prostě na ten inzerát odpovím a pak se uvidí. Samozřejmě se musí předem počítat s tím, že bez jazyka to nejde a to ostatní je taky trochu věc zaměstnavatele, který toho lékaře potřebuje, aby mu taky pomohl zařídit všechno potřebné. Já vím už o několika lékařích, kteří tam odešli, takže možné to rozhodně je.
Svedka
  • 
9.4.2012 10:57:21
Tady mas SVEDSKE zakony.
V anglictine i svedstine.

http://www.socialstyrelsen.se/applicationforswedishlicencetopractiseeea/doctorofmedicine

http://www.socialstyrelsen.se/sosfs/2007-23
http://www.socialstyrelsen.se/applicationforswedishlicencetopractiseeea

aky 102722
9.4.2012 8:56:59
A este posledna vec - ked mali Nemci a Rakusania oficialne zavrety pracovny trh, tak vsade fungovali agentury pre nabor lekarov a IT do tychto krajin a ti tam odchadzali pracovat. Zakon o rovnosti vzdelania plati a nemozu pozadovat ziadne vyrovnavacie skusky ( v ramci lekarov z EU, u ostatnych samozrejme ano, to vyzaduju aj Nemci) , to je pravne napadnutelne.
Karavela 53687
9.4.2012 8:16:26
Raduno, to je pravda, já bych vlastně problém s prací neměla, ohledně pracoviště už víc flexibilnější být nemůžu a kolik zakázek jsem odeslala z terásky nad fjordem, ani nepočítám... ale kromě toho je taky spousta věcí a lidí, na který se těším zpátky.

Už jsem v tom stádiu, že sice skáču nadšením nad košíkem brusinek, ale taky vidím ty tisícovky klíšťat, který jsem při sběru musela setřepat z ruky... a u Aldiho se dá koupit docela dobrá brusinková zavařenina bez práce~t~
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 6544  [Dalších 6294 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.