| aky | 102722 |
|
|
9.4.2012 4:03:02
Aha, cize oni ten inzerat aj s ponukou kurzu svedstiny tam dali len tak z pleziru, ci sa niekto ozve. A ked sa ozve, tak na neho vybalia, ze vlastne chcu plynulu svedstinu, svedsku lekarsku legitimaciu ( je ale mozne, ze Ti ju vystavia automaticky, vsak?
) a pod. V tom pripade mi uplne unika zmysel toho inzeratu. Maju nejake kvoty, ze musia povinne inzerovat v zahranici 20 inzeratov rocne? Ale je samozrejme mozne, ze ked v celej EU chybaju lekari ( Nemci napr. radi odchadzaju do Norska), tak vo Svedsku sa ich povaluju stovky ako nezamestnani a marne hladaju pracu. Pre istotu to ale overim u spoluziakov ( Slovakov), ktori tam pracuju, lebo sa mi to zda velmi malo pravdepodobne. |
| Svedka |
| • |
9.4.2012 0:22:37
http://www.socialstyrelsen.se/ansokaomlegitimationochintyg/legitimation/utbildadiannatland/lakare
Grundläggande förutsättningar Som utländsk läkare måste du först ha goda kunskaper i svenska språket. Därefter ska du genomgå ett medicinskt kunskapsprov och allmäntjänstgöring eller provtjänstgöring innan du kan ansöka om svensk legitimation Zakladni predpoklady Jako lekar z jine zeme musite na prvnim miste mit dobre znalosti svedstiny. Pote musite podstoupit zkousku ze znalosti mediciny a zkusebni sluzbu jako vseobecny lekar, nez muzete pozadat o svedskou lekarskou legitimaci. (podrobnejsi informace v textu dale) Cili odpovedet na inzerat klidne muzes. Jaky uspech v reakci zamestnavatele se ukaze. V inzeratech totiz neni vubec nutne publikovat neco, co je uplne samozrejme. (Napr. ze je nutne mit svedskou lekarskou legitimaci, aby zadatel mel nadeji , ze mu bude odpovezeno) |
| Raduna | 122065 |
|
8.4.2012 23:47:50
Bl,
přeju ti v obou záležitostech štěstí :) Určitě to zvládneš :) |
| bl |
| • |
8.4.2012 23:08:33
jj, mam to taky tak - pred dvema roky, kdyz jsem delala prijimacky jsem se nudila - prace byla rutina, deti velky, vnoucata v nedohlednu. Bylo mi nabidnuto zajimavy tema, kteremu jsem se stejne chtela venovat. Ale protoze jsem se nudila a jsem z akademickeho prostredi zvykla, ze kdyz vyjde tretina projektu, je to uspech, rozhledla jsem se a zkusila krom prijimacek na obor, se kterym jsem skoncila pred xx lety i dalsich par veci. Zakon schvalnosti zafungoval, vysly vsechny v poradi od tech nejmene chtenych
). Zatim to tahnu vsechno, ale uz jedu na doraz. Takze se ted bajecne bavim, dru jak otrok a planuju seversky klid ) |
| Raduna | 122065 |
|
8.4.2012 23:01:12
bl,
já ten doktorát beru jenom jako záložní plán. Nejsem systematický dříč a i když mě můj obor baví, víc mě baví žít, než trávit nekonečné hodiny u kompu nebo v knihovně. I když tam bych možná tu motivaci i našla, protože bych si toho asi hodně vážila, že tam můžu být. Mnohem radši bych měla nějakou dobrou práci na volné noze, kterou můžu třeba odevzdávat mailem. Pak bych mohla bydlet, kde bych chtěla a nemusela pracně kombinovat, jak strávit třeba 14 dní na Severu a nezruinovat se. |
| aky | 102722 |
|
|
8.4.2012 22:57:53
Svedka, otvorila som prvy Deutsches Arzteblatt, ktory mi prisiel pod ruku ( je zo dna 10. februara 2012) a je tam ponuka prace - atestovany psychiater, nemocnica Sankt Goran v Stockholme, ponukaju ( okrem ineho) 12 tyzdnovy intenzivny kurz svedstiny. A kedze Cesi pracuju v Nemecku bez skusok, pokojne mozu ist aj do Svedska.
|
| bl |
| • |
8.4.2012 22:35:31
to asi vypadá, že jsem na severu každý měsíc
). Ne, to fakt ne, jen poslední dva roky je perioda kratší než rok, nejkratší byl interval květen-srpen. A bohužel je to vždy opravdu jen na pár dní - myslím, že Karavela se svými každoročními pobyty má na severu "odžito" mnohem víc než já.Ten doktorát je taky výzva - dělám ho tady a stejně musím někam na minimálně čtvrt roku vyjet. Kam směřuju umístěnku je asi jasný ). Jenže blbý je, že výjezd na sever a neutuchající povzbuzování mojí školitelky je jediný, co mě u doktorátu drží, jinak mne to momentálně nebaví - teda spíš ho nestíhám. ne, že bych nevěděla co chci, ale hlásila jsem se kapku z hecu netušíc, že po přijetí spadnu po hlavě do obřího projektu. |
| withep | 93862 |
|
|
8.4.2012 22:21:54
Neporadím, jen všem přítomným severským migrantům držím palce
. Taky mě to tu a tam láká, ale muž je kovaný domorodý Čech a za humna se mu nechce. |
| Raduna | 122065 |
|
8.4.2012 22:17:31
Katko,
hahahaha! To by mohlo zabrat! ![]() |
| Katka |
| • |
8.4.2012 22:16:27
Jenom takovej tip.
zkus si najit neco na tema gender. To oni tady radi. Uz tu s tim vymyvaji hlavy i mym detem. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.