Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| maximin | 12576 |
|
|
17.6.2009 18:24:14
Suzann, ja bych ti rekla, ze odvaznym stesti preje
My sem odesli jako rodina s tri a pulletym ditkem na podzim 2006. Nemeli jsme praci, bydleni sehnane pres "nejakeho" cecha (pujdes-li do okoli Manchesteru, velice rada dam jmeno a kontakt, aby jsi se nahodou nedostala do jeho blizkosti!!!!). Muj chlap delal pres jeho agenturu, delal absolutne cokoliv (velice daleko sveho oboru - IT programator). Prvni pul rok, jsme si tu bydleni dotovali z ceskeho uctu, pulku vydelal a pulku jsme brali ze zasob. Potom mu firma, ve ktere delal ve sklade nabidla contract, takze jupiiii. Vydelek krapatko vyssi. Konecne jsme vyzili. Ja stale doma, protoze sehnat dceri skolku je na delsi povidani, ale to te netrapi. No a po dalsich trech mescich slovo dalo slovo pri inventure a proneslo se, ze muj chlap je IT a tak zacal pro firmu 2x tydne pracovat jako programator. Presne 11m od naseho prichodu ziskal contract v oboru, za dva mesice nam priklepli hypoteku a 15m od prichodu jsme se stehovali do sveho domu. Jit sem na rok se mi zda velice kratka doba, to si uzijes jen nervy a reseni co vsechno nefunguje a nejde..... Tak po roce a pul si zacnes uzivat zivota ![]() ![]() No, tech starosti jsi si tu precetla dost, tak ja ti jen zkusim nalit energii do zil ![]() |
| zuni | 81393 |
|
|
16.6.2009 10:02:39
a pořád se tam píše o nějaký "application", já vůbec nedokážu pobrat, co tím myslej...
...více podrobností třeba tady |
| zuni | 81393 |
|
|
16.6.2009 9:25:11
našla jsem stránky Min. vnitra UK, chápu dobře, že ten typ pobytu a práce by byl z této kategorie?
|
| zuni | 81393 |
|
|
16.6.2009 7:51:03
* mzdu!!
to je ale blbej překlep ![]() |
| zuni | 81393 |
|
|
16.6.2009 7:50:12
já počítám, kolik si vyděláme minimálně. Agentury mívaj na svých webech mrdu kolem 6-7 liber/hod. Samozřejmě se jedná o práce u pásů, v balírnách a podobně, prostě to, co je schopen dělat i člověk nemluvící AJ. Takže pokud spočítám klasickou prac. dobu s touto mzdou, tak si vyděláme spíš tak 900 liber, ale za měsíc.
Ubytování, já nemyslela v hotelu, ale třeba v těch share-housech. Tam je skutečně za pokoj pro dva + kuchyňka + soc. zázemí tak těch 450/měsíc. |
| aggie | 90666 |
|
|
15.6.2009 18:52:24
ahoj, my zijeme v UK dva roky, jsme v sev.Irsku, tak je zde mozna par odlisnosti od Anglie/i kdyz jsme jedna zeme/... Praci nebyl problem najit pres agenturu nebo inzeraty, ale posledni pulrok, kdyz je tu ta krize prace temer neni a maji prednost domorodci/samozrejme neoficialne/... jinak tady s bydlenim problem neni, odeslo hodne lidi, takze ceny za pronajmy sly ted dolu... jediny problem ze zacatku je, jak uz tu nekdo psal, s tim, ze ucet v bance ti otevrou az kdyz mas potvrzene bydliste a praci, praci ti daji, ale chteji ucet v bance a NI number apod...ale vse se da vyridit.... myslim si, ze pobyt zde je docela dobra zkusenost, jen ja trpim tim, ze nemuzu pracovat ve svem oboru a po par letech uz nebudu moct v CR pracovat v tom svem, protoze mi utika praxe ..
![]() |
| Radus+V+J | 34821 |
|
|
15.6.2009 16:47:50
suzan, ale tech 450 je tydne najem, ne urco mesicni
praci urcite do par dni sezenes, nevim jak ted, ale tenkrat jsme si moc vybirat nemohli......chlapi se starali o baraky, zahrady atd, holky hlidaly deti, jak je to ted......netusimkdyz si vezmes, ze si vydelate tak 700 liber tydne (tipuju), tak byste i celkem mohli vyjit ![]() |
| vergelka, děti 04/04, 11/06 | 12449 |
|
|
15.6.2009 14:39:24
Dobrý den, maminky. Omlouvám se, že Vám sem vpadám, ale hledám českou maminku žijící v Polsku, které bych
mohla nabídnout zajímavou formu spolupráce. Bohužel neumím polsky a nutně potřebuji prostředníka. Vše bychom řešily přes mejlíky, skype apod... , tak pokud budete mít zájem, pište i na mejlíka: dzofek@seznam.czDíky. |
| zuni | 81393 |
|
|
15.6.2009 13:35:30
![]() Na tom webu, co jsem našla a před chvíli na něj hodila odkaz, totiž píšou, že hlavní je "budovat kontakty" - takže si holt s sebou budeme MUSET brát i horolezo vybavení - huráá! :-D |
| zuni | 81393 |
|
|
15.6.2009 13:29:02
to budu muset nějak vypátrat, teda netuším jak
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.