| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 6544  [Dalších 5744 >>]
CzKamila,Eliska10/02,Alfie9/07 13531
14.5.2009 12:15:56
Je, Lenelko, tak ze by jsme se konecne poznaly osobne? ~R^
Ja taky bohuzel neridim ~Rv~d~ Ale chystam se, jen ne v Londyne ~l~
lllinduska 15526
14.5.2009 12:10:55
Deny neni, ja jsem typ co zije pro svou nejblizsi rodinu, ale pritel ne.Jen tady v Anglii kazdou kazdickou nedeli chodi od 11 dopo do 2100 hod k rodicum a travi tam cely den, na coz me moc neuzije nebot ja jsem takovy akcni typ, co rad chodi do parku, na kolo, plavat a tak a to ho moc nebere. Musim priznat, ze mam trochu strach, co by se stalo s nasim vztahem po nastehovani tam.
Lenko o Italech taky vim sve a doma to posloucham furt, ze Italie je nejlepsi, nejlepsi jidlo, kultura, mesta, proste vsechno.

Cim vic nadtim premyslim, tim vic si rikam, ze ne. Navic jak tu nekdo ptal oni jsou tam vsichni strasne verici a ja jsem sileny neznaboh~f~
CzKamila,Eliska10/02,Alfie9/07 13531
14.5.2009 12:08:14
Linduschko, ja bych tam nesla.
My jsme ted v Londyne (manzel je Brit). Bydleli jsme jak mimo Londyn, tak v CR.
Prestehovali jsme se mimo Londyn, kdyz dceri byly 3 mesice a bylo to tezke. Ja byla zvykla byt porad v praci mezi lidma a v novem, menzim meste jsem nikoho neznala a to bylo velmi tezke. Manzel odchazel rano v 7 a dojizedel do Londyna, vracel se vecer v 7:30.. takze ta samota byla hrozna. Po asi roce jsem mela okruh kamaradek a uz se to dalo. Pak jsme se prestehovali do CR a tam byl na me manzel totalne zavisly, musela jsem s nim vsude. Mel sice v Praze dobrou praci, ale jinak to bylo narocne. Neumi cesky..
Ted jsme zpet v Londyne a ja to tu mam strasne rada. Dcera je ve skole, syn ve skolce. Ja mam praci na 2 dny v tydnu. Mam strasne moc aktivit, znamych. Cesky klub 20 minut od domu.
Ale manzel dostal praci mimo Londyn, tak zase prodavame a chceme stavet blizko Wattfordu. Ja uz z toho mam ted hruzu.... zase zacinat znova, prijdu o praci, zname...
Jenze to jinak nejde.
Ja uz jsem si ujazsnila, ze pro nas oba (a rodinu) je UK lepsi.
Taky mas ted tchanovce na blizku a urcite ti pomahaji. Ja mam tchyni taky 5 minut od baraku, vodi mi rano deto do skoly, abych to stihla do prace. A to mi bude chybet nejvic. To je ta nejvetsi vyhoda, mit prarodice na blizku...
~s~
Mystic, Bára a Zuzka 58203
14.5.2009 12:07:38
Lindusko, nemám tedy vlastní porovnání, ale neodpovídáš si na tu otázku už vlastně sama tím, co píšeš?

"rodinny zivot zadny nebot Londyn je vice pro svobodne a bezdetne, i kdyz da se vymyslet i pro deti". a na druhou stranu píšeš, že na Sicílii, by se dalo s dětmi dělat spoustu věcí pohromadě. Jestli by Vs to třea utužilo více jako rodinu, jestli mají i příbuzní třeba podobně staré děti, určitě bych o tom uvažovala.

Navíc jazk pro dítě není překážkou, mám v okolí spostu dvou či vícejazyčných dětí, které neustále začínají s dalšími jazyky a u dětí fakt není problém. Toho bych se nebála.

Záleží i na okolsnostech, jací jsou manželovi příbuzní a hlavně jak se k tomu staví tvůj manžel /přítel, zda víš, že v něm budeš mít podporu, zda bys měla možnost se třeba vrátit apod.Když bude manžel pracovat doma, bude mít třeba i více času na rodinu. Asi to chce zvážit to všechno dohromady.

Přeji hodně štěstí při rozhodování :-)
Denyna 14851
14.5.2009 11:55:07
Já znám tedy jen Londýn, Sicílii ne, (jezdíme jen na jih Itálie nadovolenou:))mně by zas pro výchovu dětí Londýn nevyhovoval a za určitých okolností bych tu Sicílii zkusila - naučila bych se nejdřív aspoň trochu jazyk a zjistila si tamní podmínky k životu - jak daleko do města, jaké jsou možné aktivity pro mě, jaké pro děti, chtěla bych své auto, abych nemusela sedět doma, jak s bydlením (budete tam sami, nebo tedy i s těmi příbuznými?) a hlavně plánované pracovní vytížení přítele. V Londýně bývají pracovní hodiny dlouhé (nevím teda, jak to máte vy) a kdyby měl přítel na Sicílii víc volného času na rodinu, byl by to pro mě vážný důvod, abych to zvažovala.
Na druhou stranu Italové žijí rádi v těch širších rodinách, je to styl pro tebe?
Lenka
  • 
14.5.2009 11:54:35
Ahoj Lidusko,

my jsme bydleli v Rime a v momente, kdy jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak jsme vedeli, ze se musime prestehovat do civilizovane zeme.
Manzel je Brit, takze jsme zakotvili kousek u Londyna.

Italii nemuzu po te rocni zkusenosti ani vystat, byla jsem nucena tam jet pre par lety na svatbu - do Palerma a bylo to jeste horsi nez Rim.

Neustale ti dava nekdo najevo, ze tam nepatris, ze vyuzivas jejich uzasny system (maji vse nejlepsi). Dalsi problem je najit si pratele - ac mame uzasne italske pratele, pokud jsem je potkala v JEJICH zemi, byli uplne jini, najit si kamaradku Italku trva hodne dlouho, me se to za ten rok nepodarilo, kamaradka Ceska, co se provdala za Itala a bydlela tam delsi dobu si nasla JEDNU. Maji mezi sebou velmi komplikovane vztahy, at rodinne nebo pratelske.
(Pred par lety se kamaradka s manzelem ostehovali do Svedska, nebot se jim manzelova rodina do vseho michala a oni si chteli zachovat stastne manzelstvi, jehoz hlavou neni maminka manzela).
Potkala jsem tam jednu Americanku, co se poznala s manzelem v New Yorku a po narozeni ditete se odstehovali do Italie (do Janova, coz je civilizovany sever ;-)) a pri spolecnem nadavani na Italii (problemy s urady, jiz zminene pratelske vztahy) z ni vypadlo, ze manzel se navratem do Italie take zmenil - musel se prizpusobit italskemu prostredi a italskym ritualum.

Me Italie vubec nesedla, ale urcite najdes holky, ktere jsou v Italii stastne. Preji to spravne rozhodnuti!
Lenka

cyann 43516
14.5.2009 11:43:12
Nemůžete se např. dohodnout, že to bude na 2-3 roky a pak když budeš chtít se vrátit, tak se vrátíte? Dát si pevný datum, kdy to znovu zvážíte? Je mi jasné že si tím můžeš zadělat na budoucí partnerský problém, ale zase může to být pro vás a pro děti moc fajn život, tak je škoda to nezkusit.
Jana
  • 
14.5.2009 11:26:46
S tím souhlasím, také bych v Itálii nechtěla rodit, kdybych neuměla jazyk..
lllinduska 15526
14.5.2009 11:14:31
Ne on chce jen tam, on to tam miluje, jinam by nesel.

Lenelko, jestli mas chut, tak muzem neco vymyslet, necham to na tobe, email v zahlavi~;)
lllinduska 15526
14.5.2009 11:05:11
Rachel diky~x~
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 6544  [Dalších 5744 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.