Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
14.5.2009 11:01:33
jezdila bych tam maximálně na dovolenou. bydlet ve tvé situaci - ne.
|
| lllinduska | 15526 |
|
|
14.5.2009 10:58:34
Andelli a ty zijes v Italii?? Jak dlouho?
|
| Andelli+EVAN | 89658 |
|
|
14.5.2009 10:52:41
Já bych se určitě 2x nerozmýšlela, taková možnost se člověku moc často nenaskytne, doktoři jsou ten nejmenší problém a Italština je lehký jazyk, 4 roky jsem s Italem a je to super
![]() ![]() Více sluníčka, výborné jídlo, lepší vzdělání, jazyková vybavensot , navíc jsou moc přátelští, royhodně tě nebudou brát jako cizinku - pro ně budeš patřit do rodiny a hotovo. Itálii si zamiluješ nejen an první pohled to mi věř. Přeju hodně štěstí ať se rohodneš jakkoliv. ![]() |
| lllinduska | 15526 |
|
|
14.5.2009 10:38:31
Jani, pritel chce moc, ale netlaci, rika, ze rozhodnuti je na me.
Presne jak tu nekdo psal, Londyn neni zadny med. To vite holky, ze nejradsi bych bydlela v Cesku, ale zivot to zaridil doma a pritel by do ceska nikdy nesel. Jee Gabi, to jsem rada, ze jsi nakoukla. Tony netlaci, chape,ze je to velke rozhodnuti, ale on by strasne rad sel, vzdycky o tom snil. Kdyz ja se strasne bojim te samoty, to mi vadi, ze vseho nejvic. On tam ma strasne moc kamaradu, umi jazyk, prace zajistena, takze on se nema ceho bat. Holky, diky ze to se mnou resite, fakt to pomaha, prece jen vic hlav vic vi ![]() |
| Radus+V+J | 34821 |
|
|
14.5.2009 10:32:58
jo a pry je italstina lehky jazyk, tak nevim, treba bys do toho zapadla rychle
![]() |
| Radus+V+J | 34821 |
|
|
14.5.2009 10:32:01
tak na Sicilii bych taky nesla, uz i jen kvuli italske natuře, asi by to nebylo jednoduche a pak bych se bala, ze kdybych chtela pryc, tak by mne nepustili
vim, ze to vidim asi moc cerne, ale kolik je bohuzel pripadu, kdy byl manzel jak milius a prestehoval se do sve zeme a najednou byl king, vsechno po jeho, proste je manzelky nepoznavaly a Italie je v tomhle si myslim hodne hodne nebezpecna.pohodicka na venkove u more je nadherna, jazyku bych se nebala, vsak urcite i tam se domluvis anglicky, ale kvuli te Italske povaze bych tam nesla ani nahodou. jinak vim, jak to musi byt v Londyne tezke, taky jsem tam zila par let jako svobodna, ale drela jsem od rana do vecera, i vikendy, abych zaplatila najem, jidlo, sice je tam vse jednodussi, na kazdou vec si clovek vydela behem tydne, ale musi fakt drit nakonec jsem rada, ze jsem zpatky v CR, mam ceskeho manzela a ze jsem tam tomu vsemu nepodlehla, protoze bych dneska nemusela byt tam, kde jsemale moc vam drzim palce, at se rozhodnete jakkoliv, musi to byt pro tebe tezke ![]() |
| šatranka | 70691 |
|
|
14.5.2009 10:31:09
Aha, tak to by bylo hloupé bydlet jinde.
Kdybys měla možnost třeba na měsíc si vzít dovolenou (to je asi utopie, co?), tak by nebylo špatný tam na ten měsíc jet a zkusit si to. Nebo na těch 6 měsíců mateřské? Ale zase nevím, jak by ty změny nesl tvůj starší syn.. Každopádně hodně štěstí ![]() |
| Jana |
| • |
14.5.2009 10:31:09
Řeším podobné dilema. Zatím žiji v ČR, přítel Ital, naštěstí na jih Itálie, tedy domů jít pracovat nechce, protože tam není práce. Takže by šlo jen o stěhování na sever It, což se v příštím měsíci rýsuje a budu tam s ním žít a (doufám)že si najdu práci. Italsky se učím, ale zatím to na nějaké rozhovory rozhodně není. Myslím, že by si dítě zvyklo, i když Italové a Britové jsou úplně jiná mentalita. Alespoň by se naučil váš synek další jazyk, kamarády by si tam také našel.. Mám známou, která pracuje na Sicílii, naučila se Italsky až tam, je tam dle jejích slov šťastná.
A tvůj partner tam moc chce pracovat nebo rozhodnutí nechává jen na tobě? |
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
14.5.2009 10:28:39
Linduško, koukám, že tu řešíš zásadní životní krok.
Já jsem to prožila, ale v malém a nedá se to srovnat. Přestěhovala jsem se z Prahy do vsi o 500ti stech lidech, kde jsem kromě manži nikoho neznala. A i když je to v rámci jedné kultury, je to šok a i teď po roce se sama sobě divím, že jsem do toho šla... No, rozhodování ti nezávidím... Psala jsi, že se tam chystáte na dva týdny na dovču, myslíš, že bys měla možnost alespoň trochu poznat příbuzné a to všechno kolem, co by ti pomohlo v rozhodování? Já bych si v každém případě nechala zadní vrátka, když ne kvůli sobě tak kvůli Matýskovi... Jak se na to dívá Tony? Mluvili jste o tom, co by to pro tebe a M. znamenalo? |
| lllinduska | 15526 |
|
|
14.5.2009 10:27:22
Do Palerma ne, protoze rodice od pritele maji v te vesnicce obrovsky barak, 5 let stary, jezdi tam totiz kazdy rok v lete na dovolenou, takze ubytovani by bylo zdarma, jen ucty. Pritel se tam chce prave presunout kvuli toho , ze tam ma uz rodinu a pratele, on tam totiz od destvi jezdil na prazdniny.
Lenelko zdravim krajanku. Ja taky Londyn nemusim, ale zvykla jsem si. Treba bychom mohli nekdy na "cup of tea" ? ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.