| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklopřívěsy a trasy vhodné pro vozíky

Pořídili jsme si Croozera a teď hledáme trasy vhodné pro vozíky. Můžou to být trasy takzvané "kochací" (Zase jste se kochal pane doktore?) a nebo trasy adrenalinové a v pořádném terénu. Přivítám trasy nenáročné, ty ostatní doporučím jiným. :o)

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 2002  [Dalších 1932 >>]
Bridž 110242
20.3.2014 8:58:53
Přesně tak to myslím. Takže asi se to dá, jupí!
zerat 18305
20.3.2014 8:58:43
Bridž, hlavně, abys také měla kolo, které takovou zátěž snese. Liberta asi jo, to byla bytelná kola, ale jak jsou na tom dnešní kola těžko říct - můžou trpět hodně ráfky... záleží na nosnosti kola a Tvé váze... Vozívala jsem starší holku na kole až skoro do pěti let příležitostně a můžu Ti říct, že jsem měla dost i na rovině - kolo mám kvalitní crossové a přesto mi dost často praskaly duše ~t~ Starší holka mi jezdila od 2,5 let na kole sama bez koleček od 3 let už s námi jezdila i v provozu krajského měla - pořádně označená, výstražná vesta, přilba, rukavičky, praporek... Takže dle tohoto bych taktéž razila krédo nejmladší posadit do sedačky na Tvé kolo a dva starší naučit jezdit na kole a trénovat. Co si pamatuji, tak Croozer vydal finančně za dospělácké kolo, takže bych raději koupila dobrá kola dětem. Pokud píšeš, že potřebuješ popojet 1 kilometr, tak to zvládne i ten tříletý buď na koloodrážedle a nebo na kole. Naše tříletá na 20" kole zvládala trasy do 20 kilometrů - samozřejmě jsme trénovali než tohle zvládala ~;) Croozer už bych opravdu nepořizovala...
Cimbur 64764
20.3.2014 8:58:08
Ono některé děti na kole je těžké hlídat. Pro nás je teď optimální, že každý s rodičů běží vedle jednoho kola, akorát je to záhul. A když chce holka udělat nějakou blbost, tak ji zadržím, v kritických místech vedu za rameno. Když vedle ní jedu na kole, je to krize, dvakrát jsem ji musela záměrně zkřížit cestu, zamířila si to pod auto...
Bridž 110242
20.3.2014 8:57:58
Díky za neagresivní příspěvek :-) Právě zvažuju, a proto i toto téma.
Kaťula a JiLiBe 46487
20.3.2014 8:57:27
Měla jsem starý cyklovozík pro děvčata 3 a 5 let + sedačku na kole vepředu pro případ, že jsem jela jen s jednou. Jezdila jsem i se synovcem (2 roky) A šlo to.
Je to opravdu fyzicky náročné. Jak psali předemnou : brzdná dráha, rozjíždění = protože jsem malá, i to nasedání ztížené tou sedačkou. A hlavně odpor vzduchu při protivětru! Ale dá se to zvládnout.
Za mě jednoznačně pro vozík. Taky pro bonus nákladového prostoru. Je pravda, že holky a nákup mívaly hrubo přes 50kg, ale jak jsem napsala, byl to starý typ ještě bez jakéhokoliv odpružení.
Když holky odrostly a začaly postupně jezdit na svých kolech, byl to pro mě očistec. Pořád jsem musela hlídat jak jedou, kam jedou, upozorňovat na ostatní účastníky a jiné překážky... S chutí bych je nacpala zpátky i za cenu svalové horečky ~;) Prostě líp snáším fyzickou zátěž než psychickou.
Bridž 110242
20.3.2014 8:57:20
Děkuji, náčelníku, že ses mě zastal!
Miri30 11611
20.3.2014 8:56:46
Mám odzkoušenou jednu sedačku vzadu + tažnou tyč. To je v pohodě. Na stabilitu tyč nemá vliv. Naopak dítko pomůže se šlapáním a vyjedete i kopce.
Dvě sedačky nevím, vyzkoušeno nemám, že ta stabilita musí být horší, to si dokážu představit. Ale taky si dokážu představit, jak jsou těžké dvě děti ve vozíku. Bridž, zvaž to, já bych do toho nešla.
Bridž 110242
20.3.2014 8:56:43
Starší se dá koupit za 3000 a třeba ho pak prodám. Má to být alternativa, ne hlavní způsob trávení času. Ach jo, už když jsem manželovi říkala, že zkusím založit diskusi a poprosit o radu, věděla jsem, že to schytám ~:(
Cimbur 64764
20.3.2014 8:55:37
To není tak jednoznačné, Fren. Třeba já jsem v létě děti takto popovezla do vedlejšího města, tam zaparkovala a šli jsme do toho parku. Kdyby se trmácely na svých kolech, bylo by to dlouhé a nebezpečnější. Auto se mi vytahovat nechtělo v tom vedru - časově to vyjde skoro stejně a to parkování a nasedání do rozpařeného auta.
Bridž 110242
20.3.2014 8:54:39
Nejsem sportovec ani náhodou. Vzpomeňme naše babičky (nebo aspoň moje), které běžně vozily jedno dítě na nosiči a druhé kdesi vpředu (no snad ne na řídítkách :-))...
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 2002  [Dalších 1932 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.