| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Austrálii

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 389  [Dalších 209 >>]
Lenka ze Sydney
  • 
20.8.2007 14:29:32
Ahoj holky,
já si také nemůžu stěžovat, jak jsem už tady psala, jsem normálně aktivní, jako před těhotenstvím. Nijak zvláště se nepozoruju, tak někdy skoro nevím, že jsem těhotná. Přibrala jsem zatím asi 3 kila, tedy stejně jako Daniela, což se fajn srovnává, když jsme ve stejném týdnu.. Vypadám spíš jako bych ztloustla na břiše než těhotně. Dneska v kurzu stříbra, kam chodím, jsem si říkala, že se mě snad už někdo zeptá, jestli náhodou nejsem v tom, ale zatím nic:-)
Od 6. týdne do asi 12. mi bylo klasicky ráno špatně od žaludku, ale vařila jsem si zázvorový čaj a přežila to v pohodě. Jediné, co teda se změnilo, že jsem mnohem více unavená, spím 10 hodin denně a v józe musím dělat předklony s nohama od sebe. Jó a hlavně se nevlezu už asi od 6. týdne do ničeho, co se zapíná v pase. Nejdříve jsem byla nafouklá a teď už mi roste břicho. Bylo to docela překvápko, když jsem doletěla do Česka a nevzala si se sebou žádné oblečení ze Sydney, že mám doma plnou skříň věcí, a po příletu jsem zjistila, že nic nezapnu v pase. Byla jsem ze sebe lehce zhnusena, že jsem po roce v Austrálii tak vykrmená a ani mě v té chvíli nenapadlo, že bych mohla být těhotná!
My také máme pracovní názvy, moje rodina říká wombat a můj partner Matylda. Natálka je super, moc se mi to jméno líbí, protože se dá vyslovit skoro stejně v češtině i angličtině. Bohužel u nás už v partnerově rodině jedna je, tak my budeme muset vymyslet něco jiného.
Moniko na mail se ti určitě ozvu a ráda se připojím k české skupině maminek až se mi to narodí, nebo klidně už teď. Já jsem tady 12 měsíců a neznám tu žádnou Češku ani Čecha. Teda kecám, jednu paní jsem tu poznala, je jí 63 let, v Austrálii žije od roku 1968. Je moc fajn, ale bohužel se s ní vídám málo, tak jednou za 3 měsíce, když jedeme k partnerovým rodičům na sever. A také chodím jako dobrovolník z Červeného kříže navštěvovat jednu osamělou 90 letou českou paní do domova důchodců. Jistě chápete holky, že to ale není popovídání stejné, jako s vámi:-)
Mějte se zatím fajn a těším se na další příspěvky a novinky o bříšcích a dětech.
DanielaW 68578
20.8.2007 8:14:07
Ahoj vsem do Sydney!!! Myslim, ze je super, ze je vas vic, urcite sdileni strasti i radosti pomuze:-)vsude pisou, maminky ven, nebo z toho cvoknete! (mirny preklad). Canberra je na Cechy, neboli na tehotne Cesky skoupa:-) Tak roztacim telefon a Skype do Prahy.
Pokud neco o tehotenstvi, mimo kreci, ktere pomalu odchazeji, se citim fajn, mam navic 4 kg, coz z netu, jak jsem se docetla, jsem v norme. (bohuzel z australskych lekarskych zdroju vim jen to, ze vaha neni dulezita, ale uz dost toho stezovani:-))Zatim se citim celkem netehotne, hodne unavene, mimi jeste neni citit, tak se strasne tesim na ultravuk, uz 7.9.!! Mimi ma ceske pracovni jmeno Adamira, u manzela Wulfgang, tak se oba tesime, co to bude, urcite Natalka!Doufam, ze i uvidim, ze je vse v poradku, protoze poslednich par dni mi nepridalo, a jak nekdo spravne napsal, dulezite jsou instinkty a jak se citame. Ja jsem se citila zle, mela jsem krece, navstivila jsem tri doktory, ale nikdo mi nic poradne nerekl.
Mejte se krasne, uzivejte briska nebo mala prtolata!!!
Monika,Krystufek a Matysek
  • 
20.8.2007 6:18:26
Sorry za preklepe, uz je vidim, ja u toho kojim.... :-)
Monika,Krystufek a Matysek
  • 
20.8.2007 6:17:32
AHOJ LENKO A VSECHNO OSTATNI BABY U KLOKANU, mam 2letyho Krystofa a 4mesicniho Mateje, takze zkusenosti s nemocnici a porodem hafo :-) Muzu rict, ze kladnych zkusenosti, ackoliv souhlasim, ze v Cesku je ta pece podrobnejsi, ovsem nejsem si jista, jestli to neni spis na skodu. Myslim tim, ze clovek sam nejlip citi jak mu je a nejaky sesty smysl mu veli, a proc si nechat v sobe zbytecne stourat a vysetrovat se od A az do Z, kdyz to neni nezbytne nutny. Kdovi, jestli se to pak tomu mimiskovi v brisku libi. Ale to je jen muj nahled. Kazdopadne moc rada poznam dalsi pribyvajici maminky tady, bydlime za Brightonem na Dolls Pointu, neni to daleko od centra. Moc sem na rodinu nechodim, tak budu rada, kdyz me budete kontaktovat na mailu - monika.tomasova@centrum.cz . Uz jsme tu docela pocetna skupina ceskych maminek s ruznyma prtatkama, tak vas radi privitame mezi sebe. Jednomu je pak hned veseleji, to mi verte. Nez bylo Krystufkovi 8 mesicu, nikoho jsem tu neznala, byla porad sama, chlap do vecera v praci, a slo mi to pekne na mozek a bylo mi desne smutno. Tak se mejte fajn, at vsem rostou zdarne briska a nejsou zadny komplikace a tesim se treba na nejakou tu odpoved. Mejte se, MOnika a loupeznici.
BaBaBa+Zoe28.6.04+Max19.10.07 25786
20.8.2007 1:17:15
Jo a Danielo - to magnezium je na krece i pozdeji na to tvrdnuti bricha. Ja myslim, ze ho klidne muzes brat i ted. Osobne s tim ale zkusenosti nemam. V prvnim tehu jsem ho nepotrebovala a ted mi teda dost tvrdne bricho, ale zas uz jsem v 32 tt a ono se to pry ma brat tak to 34 tt, protoze to pak zpozduje porod... Tak si rikam, ze uz to nema cenu...
20.8.2007 1:13:12
ahoj holky, tak je pravda, ze v cechach se system bzro zmeni a u lekare se taky bude platit. Ale co jsem slysela bude v radech desitek korun. Takze ja myslim, ze to nebude tak strasne.. Ale je fakt, ze nektere hypochondry, kterym nic neni a chodi si k lekari jen pokecat to asi odradi.. Ale tim lip pro normal pacienty..

No dost rozebirani zdravotnich systemu. Jak vam je??? Jak to tehulenstvi snasite???
Lenka ze Sydney
  • 
17.8.2007 11:10:12
Myslím, že v Česku je zdravotnictví opravdu na vysoké úrovni právě (jak píšete) díky preveci a také je fajn, že všichni mají nárok na stejnou kvalitní péči. Srovnávám i s USA a UK, kde jsem v minulosti také žila, a v těchto zemích si spoustu věcí, které považujeme u nás za standart, většina obyvatel prostě nemohla dovolit. Tady je to o něco lepší díky medicare dostupné všem, ale jak jsme se už všechny 3 přesvědčily, zaplaceno je jen to nejnutnější.
V Česku se to asi také bohužel časem změní. Slyšela jsem na SBS, že se brzy začnou i u nás vybírat poplatky za návštěvy lékařů i za vypsání receptu. Někde jsem i četla, že v Česku se chodí k lékaři často úplně zbytečně. Stát to stojí moc peněz. Nevím, co si o tom myslet, protože také není nejlepší čekat, až nám teče do bot a může být už třeba i pozdě, než člověk vyhledá lékaře, třeba právě v těhotenství.
V USA mě šokovalo, kolik lidí má špatné zuby, nebo zrak a nenosí brýle. Jelikož ošetření byl pro ně luxus. V Severním Irsku zase byly šílené čekací doby na chirurgické zákroky u dětí.
Hodně lidí v Česku si neuvědomuje, že opravdu je o ně poměrně slušně postaráno. Tady to Birth Centre (Centrum přirozeného porodu), kam chodím v Sydney, je strašně pyšné na služby, které poskytují, ale já vím, že hodně porodnic v Česku má také stejnou nabídku služeb. Je to rozhodně zajímavé srovnání.
Lenka ze Sydney
  • 
17.8.2007 10:55:47
Jo, super, Mosman není od nás tak daleko. Ráda se sejdu v centru nebo i na vaší severní straně, můžu dojet vlakem nebo autobusem.
17.8.2007 9:08:24
Ahojky je to tady na rodine. Diskuse - podle narozeni - a pak mesic, kdy se ma narodit mimi.
Tady mate leden 2008 :
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep.asp?monthfrom=1&yearfrom=2008
DanielaW 68578
17.8.2007 7:15:35
Diky za radu. To magnesium se jsem uz docetla, ale za mi jini rikaji, ze je to dobre az pozdeji, proti predcasnym ztahum? Jinak posli prosim link, kde je diskuze podle veku, na rodine jsem nic nenasla.
posilam i ja link, kde cerpam a je docela uzitecny:
http://www.babycentre.co.uk
Prijemny vikend!!!
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 389  [Dalších 209 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.