| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Středním východě

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1680  [Dalších 1570 >>]
Wali+3
  • 
20.2.2008 14:46:06
Ahoj holky, přesně jak napsala Libuše sehnat se tu ohledně dětí dá všechno. Já kupuju pampers, ovocné přesnidávky Gerber, obilné kaše Farleyś atd. Taky oblečení je tu v porovnání s čechama levnější, ale je třeba dát pozor na kvalitu. Hlavně zimní oblečení mě pro děti vždycky vyšlo o dost levněji. Jinak co se týče toho zdravotnictví nechtěla bych psát nějaké bludy-nakonec Libuše zde rodila, tak ví kolik ji to stálo:)), ale kamarádka tvrdila, že platila asi 7000 dirhamu. Jinak my nejsme v Abu Dhabi, ale v Sharjah. Zdravotni pojištěni mame pro malého, ale chodime k soukromému doktorovi, kde teda platíme všechno včetně základního očkování, stejně tak v lékárně.
Počasí je zde ted parádní 27C, ale pozor na klimatizaci. Naše děti vždycky po příletu chytnou rýmu.
Ještě dotaz na Lubuši: taky se ti zdá, že posledni dobou toho na internetu blokují nějak moc. Před rokem šel ještě v pohodě otevřít horoskop a bulvár, nyní již nikoli:))
Martina+3deti 57243
20.2.2008 13:28:22
Libuse moc dekuji za info,kdyz nebudu muset brat plinky a jidlo tak usetrim hodne mista v kufru mame totiz dvojcata :-)Uz se hrozne tesim,ted jeste cekam na vizum tak doufam,ze ho bez problemu dostanu.Taky by jsme si chteli na dobu pobytu pujcit auto nemas typ na nejake stranky kde by jsme si ho mohli rezervovat?
Libuse, Meggie 05,Sophie 02/07 64327
20.2.2008 12:08:14
Jo a je pravda, ze hluboky kocary tu nefrci, ale sehant se uz ted v pohode daji. Je tu ale teplo, tak ani nebude treba a sportaky a golfky tu maji nadherny a o dost levnejsi nez v CR.
Je to sice arabska zeme, ale moc to poznat neni. Na sobe si muzes nosit, co chces, kdyby tu nebyly mesity a arabove nechodili v jejich tradicnim obleceni, tak ti ani neprijde, ze jsi na Blizkym vychode
Libuse, Meggie 05,Sophie 02/07 64327
20.2.2008 12:01:51
My jsme v Abu Dhabi, zadnej strach. Plinky tu maji Pampers, vyziva pro deti v pohode, docela i vyber velikej, ale Hipp nemaji. Je tu neco jako NUtrilon, tady se to jmenuje Bebelac, stejnej vyrobce i chut.
JInak pocasi je ted super a sezenes tu vsechno. Lekarska pece na urovni.
Jeste k dotazu nekoho jinyho. Ja tu rodila a v pohode, komfort i pece super. Porod stal asi 6000Kc, ockovani na verejnych klinikach je zdarma a je dost podobny nasemu ockovacimu kalendari.
Jinak je to bezpecna zeme a o dost pohodlnejsi zivot nez v CR, tedy az na ty vedra od cervna do rijna, to se tu neda dychat...
Lenka
  • 
20.2.2008 11:50:03
Wali ,prosim te a co zdravotni pojisteni? Jiste se da palatit a pak jsou sluzby zadarmo nebo jak? dekuji.
Martina+3deti 57243
20.2.2008 8:24:02
Ahoj Wali my letime do SAE pres velikonoce (Abu Dhabi),chtela bych se zeptat jak je to tam s vyzivou pro deti daji se tam koupit sklenicky (napr hipp)?A co plinky daji se tam koupit v obchodaku?
wali+3
  • 
19.2.2008 21:04:51
Ahoj,my jsme šli do emiratu, když byli malýmu tři měsíce a myslím si, že zas tak velké obavy mít nemusíš. Je to civilizovaná země se spoustou cizinců. Řekla bych, že život tady je pohodlnější než u nás-např. donáška nákupu nebo jídla z restaurace až do bytu zdarma, v carefouru u každé pokladny stojí manik, co ti nákup dává do sáčků a ještě věci třídí:)) atd. Mmch. v carefouru koupíš skoro všechno na co jsi zvyklá, kromě polohrubé mouky, dětské krupičky a grilovacího koření:). Mě osobně nejvíc vadí menší výběr a o dost dražší mléčné výrobky v porovnání s ČR.
Co se týče lékařské péče, řekla bych, že tu platí na 100% co si zaplatíš, to máš. Od front ve státní nemocnini až po skutečný luxus. Jinak co vím, tak porod je tu dost drahá záležitost a porodné taky rozhodně nečekej. Možná by bylo lepší porodit v čechách a přiletět až s miminkem. Všechna očkování pro mimi se taky platí. Ještě drobnost-pokud chceš klasický hluboký kočár, nejlepší je přivézt si ho sebou. Tady se dají sehnat je sportáky a golfáče.
Jinak cizinců je tady plno, kriminalita nejnižší na světě. Na ulici se určitě bát nemusíš.
Omlouvám se za trochu nesouvislé informace,ale píšu narychlo při kojení:)).
Zdravím a přeji ti spokojené těhu a zdravé miminko.
Káča 11 (dcery 9/08, 6/11) 70388
16.2.2008 15:39:21
Zdravím maminky Středním Východě. Chtěla jsem se poptat, jak se vám žije V Emirátech - manžel má pracovní nabídku pravděpodobně do Dubaje. Mně se tam moc nechce, poslední zpráva, kterou jsem odtamtud zachytila, bylo například zatčení za používání Skypu :-), ale nechtěla bych být příliš tendenční. Byla jste tam některá těhotná/s úplně malým miminkem? Jak se tam k vám chovají? Jak řešíte základní věci provozu domácnosti? Dočetla jsem vaši diskusi zpátky někam do srpna, ale moc info jsem nenačerpala, takže budu vděčná za cokoliv - sem nebo na email.... Předem moc děkuju!
marti-E 76693
8.2.2008 19:55:40
Stale nikdo z Jordanska?;)
Kat-Ondra,Kristýnka,Klárka 26139
6.1.2008 13:38:31
Historie radaru v česku - zatím nedokončený příběh lží, zamlčování a manipulací

:-ANEB JAK Z NÁS DĚLAJÍ IDIOTY!!! shédni až do konce

http://video.google.com/videoplay?docid=8988743492919612368&hl=en
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1680  [Dalších 1570 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.