Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| j |
| • |
14.11.2013 15:08:45
Stehy vyndat umí i chirurg pro dospělé, ale i praktik (pro dospělé) či pediatr. Jenže do dětem se lékaři pro dospělé radši vyhýbají, přestože by to bez potíží svedli.
Když počkáte těch 10 dní, tak se v zásadě zas tak nic nestane. Stehy nezarostou, jen to zhojení těch malých direk po niti proběhne o něco později. Ale asi je lepší se občas zbytečně poplašit a být celkově starostlivější, než být klidný a jednou něco zanedbat. Význam má teď spíš to mazání a hlavně přetahování. Ne jen jednou přetáhnout zpět a po osprchování zas zpátky, jak je běžné pro hygienu. Ale přetahovat si to tam a zpět opakovaně, čím se dochází k roztahování předkožky. Dobré by bylo syna naučit, aby si předkožku vždy stáhl dozadu před čůráním a pak ji dal zpět. Běžný režim, tj. přetáhnout jen při sprchování a pak zpět, to bych dělal tak po půl roce, do té doby bych to jednak mazal a potom nechal syna, ať si přetahuje častěji. U částečných obřízek je totiž významné procento nutnosti druhé operace, když dojde k zajizvení. Je dobře, že syn je s tím operovaný už nyní, někdy později by to bylo daleko horší. Časem jizva po operaci nebude vůbec vidět. |
| Dante XXI | 139796 |
|
|
14.11.2013 15:04:46
Pak ale nechápu, když už za ně tahal, proč je nevyndal?!
Já dávám na intuici, když se mi to nezdá, nebo mě uchlácholí, že to bude dobrý, jdu jinam. Respektive já už do naší místní nemocnice vůbec nechodím, nervy a zdraví mám jen jedny. |
| papandrea | 94551 |
|
|
14.11.2013 14:39:01
V Žatci dělají cirkmuncizi cca 3x za měsíc. Byli jsme na dětském oddělení, operovali jej na normální chirurgii a po dospání, jej zase převezli na dětské. Na kontrolu jezdíme do chir. ambulance. Střídají se tam doktoři a ten, který se věnuje dětské chir. má právě dovolenou :-(
|
| papandrea | 94551 |
|
|
14.11.2013 14:35:31
Všem moc děkuji za odpovědi
![]() |
| j |
| • |
14.11.2013 14:35:02
V menších nemocnicích v rámci jedné chirurgie se dělá jak všeobecná chirurgie, tak i urologie a někde i ortopedie. Dětské obřízky a vůbec dětskou urologii dělají buď chirurgická oddělení pro děti, kde se to neodděluje. Tedy dělají tam jak všeobecnou chirurgii, tak i urologii a další dětskou operativu, která má pro dospělé samostatné oddělení. Nebo v rámci velké urol. kliniky je dětské oddělení. Ať jde o dětského chirurga a nebo urologa, tak oba musí být školeni pro oblast dětské urologie.
|
| papandrea | 94551 |
|
|
14.11.2013 14:34:50
syn má stehy zvenčí, jsou vidět při stažení a nijak jej neomezují na to jak jsou dlouhé, naštěstí
|
| papandrea | 94551 |
|
|
14.11.2013 14:33:35
jemu čouhá asi šest centimetrových stehů, vypadá jako sluníčko
![]() |
| papandrea | 94551 |
|
|
14.11.2013 14:32:05
Přetahovat to jde krásně, bezbolestně. Mazat budeme určitě dál.
|
| j |
| • |
14.11.2013 14:30:14
Stehy u cirkumcize se dělají malé a krátké, žádný pokračovací jeden steh na celou ránu. Kousek nitě po ustřižení tam zůstává, mj i kvůli pozdějšímu vyndavání stehů. Zarůst by to hned tak nemělo, za měsíc ne, nevím ovšem, co by to udělalo za půl roku.
|
| papandrea | 94551 |
|
|
14.11.2013 14:30:04
mužú= mužů
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.