Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
27.3.2015 21:44:44
účo, já to chápu jinak, já jsme to pochopila jako radu uspořádat si svoje věci tak, aby se co nejdřív vyřešily, netahat problémy dýl, než je potřeba (neznám Anantinu situaci, nevím, co řeší, ale třeba někdy že je lepší se rozvést, než zůstávat v nefunkčním vztahu)
prostě udělat maximum pro svou pohodu, což je někdy strašně těžký, chce to hodně odvahy, někdy absolutně bez opory skočit do neznáma, ale doufat, že to neznámo bude vlídnější než ta známá realita |
| Mulderka+ufounci /05,08,11/ | 42806 |
|
|
27.3.2015 21:44:42
Držím palce i pěsti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
27.3.2015 21:43:23
Zaregistrovaná, psala jsem to velmi opatrně a tak, aby bylo jasné, že nehledám vinu za nemoc dítěte v mamince.
Řekla jsem, že maminka na malé dítě vliv má - a to má, větší, než si člověk myslí. A taky jsem psala, že vztahy SE MOHOU odrážet v ledvinách...ne že to tak JE. Rozhodně bych tam nedávala rovnítko a už vůbec ne takhle zdálky. Chtěla jsem přispět zkušeností, protože Ananta psala, že ta nemoc se může opakovat a určitě je nejlepší prevence, tedy srovnat, co jde. Můžu jí posílat kytičky a čtyřlístky, ale třeba já bych byla ráda, kdyby někdo napsal i nějaký postřeh a zkušenost. Pokud se to Ananty dotklo, omlouvám se, nebylo to tak vůbec myšleno, nejsem dokonalá matka ani člověk a rozhodně nehodlám soudit nebo ukazovat na někoho, že za něco může. A ani si nemyslím, že může. Naše děti taky bývaly nemocné a hledala jsem pro ně jakoukoli pomoc, jak jsem psala, byla jsem ráda za různé postřehy a vybírala jsem si z nich to, co mi bylo blízké. Snad není nutné být vztahovačný, ne? |
| Ananta | 97295 |
|
|
27.3.2015 21:39:24
Děkujueme... těžko říct, já se cítím vinna od začátku do konce, takže mě už nic neskolí.
|
| Sněhulka a sněhuláčci | 99425 |
|
|
27.3.2015 21:39:17
Ananto, moc drzim palce, at vse dopadne dobre a brzy!!! Hodne sil tobe i male
![]() ![]() ![]() |
| Sněhulka a sněhuláčci | 99425 |
|
|
27.3.2015 21:38:33
Myslim, ze Pampela nedelala zadne soudy, jen chtela natuknout i tuto stranku veci, aby o ni clovek premyslel.
Ale souhlasim s tvou vetou "...vůči rodičům často velmi devastující poukazovat na to, že jejich dítě snad trpí kvůli tomu, že rodiče, hlavně maminka, nemají v pořádku vztahy...", sama toto celkem resim - to, jak moc negativne ovlivnuji sve deti, kdyz mi zrovna neklape ostatni zivot kolem nich... |
| úča |
| • |
27.3.2015 21:37:45
Fakt myslíš, že bude po tomhle Anantě líp a bude Aničce lepší oporou? Nezlob se, ale i kdyby byla pravda, co říkáš, tak holt někdy musí žít člověk s všelijakými problémy, které dost dobře vyřešit nejdou a i maminka je člověk, žádná matka není skrznaskrz šťastná, vyrovnaná bytost, která si všechny problémy vyřešila nejlépe před početím a teď už jen vyzařuje hojivé pozitivno. Život není takový.
Moje setra, razící podobné teorie, jaké tu popisuješ, pokaždé, když se něco většího dělo s mými dětmi, taky vždycky přispěchala s touhle troškou, že nejsme moc dobří rodiče, děti trpí naší nezralostí a nevyrovnaností, a nejlépe by bylo, kdyby se mohly vyskytovat co nejméně v našem choroboplodném vlivu, no, hned nám bylo líp a věděli jsme, co dělat. Duše a tělo jsou úzce propojené a děti na matky napojené, to ví asi každý, kdo nějaké dítě měl a stonal sám či s ním. Přesto to, co říkáš, jsou jen domněnky nepodpořené ničím dokazatelným a považuju za dost netaktní a nevhodné to vykládat mámě nemocného dítěte. Drž jí palce a/nebo se za ní pomodli, tohle jí nepomůže nijak. Každý zodpovědný člověk, kterým Ananta beze sporu je, usiluje o co nejuspořádanější život a pro dítě dělá, co dokáže nejlepšího. |
| Ananta | 97295 |
|
|
27.3.2015 21:37:28
Děkujeme
![]() |
| Ananta | 97295 |
|
|
27.3.2015 21:36:05
Taky mě to napadlo. Díky. Já jsem se touto situací dostala celkově do průseru, ale nehroutím se, rodina nás v tom snad nenechá, jednoduchý to ale nebude a na práci můžu další měsíce zapomenout. Navíc jsem o ni vlastně přišla, sesypalo se co se dalo, to je moje karma, je jedno komu se to děje jestli mě nebo někomu jinému, jsou to jen situace, které nás mají naučit vnitřní svobodě, skrze utrpení. Aničku nic nebolí, ale nadšená samozřejmě není.
|
| :-) zaregistrovaná | 133043 |
|
|
27.3.2015 21:32:27
Pam-melo, souhlasím s tebou, že u lidí funguje psychosomatika, ale "jen" u cca 30% nemocí se dá na některou z těchto vazeb ukázat. Na druhou stranu, a proto nemám dobrou zkušenost s tím, když někdo píše tyto soudy, ať je ezo nebo není ezo, je velmi manipulativní, a vůči rodičům často velmi devastující poukazovat na to, že jejich dítě snad trpí kvůli tomu, že rodiče, hlavně maminka, nemají v pořádku vztahy. Jelikož v praxi bohužel řeším dopady těchto zjednodušených schémat, a tak se ohradím i tady.
Anato, držte se, a ať je holčička co nejdřív v pohodě! ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.