Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kreaty | 128225 |
|
|
25.11.2014 15:16:33
Magrato, nemůžeš přeci napsat-je mi jedno jak bude vyšetření nepříjemný,hlavně že pomůže. ŽÁDNÉ vyšetření neslouží k léčbě, pouze k potvrzení diagnozy. Diagnoza se dá ale určit v mnoha případech i jiným způsobem než bolestivým vyšetřením, po kterém jsem několika denní komplikace a nebo můžou být začátkem nějaké jiné nemoci.
To že se lidi jako ovce ženou na vyšetření a tráví tam část svého života je pro mě nepochopitelné. Chápu zdravotnické zařízení, to má za to zaplaceno. Ale nechápu ty lidi. |
| Slída | 125055 |
|
|
25.11.2014 15:16:05
Magráto, tak to bych na tvém místě na tu urogyndu už šla a klidně podstoupila i toto vyšetření, není to žádné drama, jen je to nepříjemné a to hlavně psychicky. Řešení pro tebe jistě lékař najde, jen pamatuj, že po operaci minimálně 2 měsíce nesmíš zvedat těžké věci, jinak budeš tam, kde jsi byla. čili pokud máš doma batole, je dobré vyčkat, než bude schopné fungovat samo bez nošení.
|
| Slída | 125055 |
|
|
25.11.2014 15:12:51
ono je třeba posoudit jak moc tě to omezuje, před trampolínou by neměl být problém jít na wc, ale pokud máš třeba močák plný tak, že ještě nemáš potřebu si dojít nebo jen víš, že bys měla a potřebuješ doběhnout např. bus a dojde k úniku, je to vážný problém. řešení je operační, takže si myslím, že kvůli trampolíně se to nevyplatí, ale pokud tě úniky omezují v běžném životě, tak je třeba to řešit.
|
| Kreaty | 128225 |
|
|
25.11.2014 15:12:10
podívej se, určitě najdeš-
jinak jsou k tomu i tyto názory, kopíruju: Jen bych možná ještě dodala, že jsem vyšetření podstupovala u urogynekoložky kvůli opakujícím se zánětům močového měchýře. Poté jsem přešla k vyhlášené uroložce a ta akorát konstatovala, že vyšetření vůbec nebylo potřeba, bylo zbytečné a navíc spíš mohlo rozdráždit k dalším zánětům. další nějaká studie: kopíruji-V minulých desetiletích patřila urodynamická studie neodmyslitelně do každého vyšetřovacího algoritmu u inkontinence moči. Byli jsme vedeni snahou o maximální možnou objektivizaci stavu v močových cestách před zahájením jakékoli intervence. Dospěli jsme ke stavu, kdy urodynamická studie před každou urogynekologickou intervencí nezbytně zahrnovala plnicí cystometrii - vyšetření cílené k monitoraci tlakových poměrů v močovém měchýři při nárůstu jeho objemu -; profilometrii - záznam tlakového profilu po celé délce uretry - a uroflowmetrii - zhodnocení průběhu mikce. V posledních letech však role urodynamiky počala poněkud ustupovat do pozadí. Hlavním důvodem je patrně nedostatečná senzitivita - např. nepřítomnost detruzorové hyperaktivity (detrusor overactivity) na cystometrickém záznamu ještě zdaleka neznamená vyloučení hyperaktivního močového měchýře. Ani specificita není zdaleka ideální - většina patologicky vypadajících uroflowmetrických křivek není dozajista na vrub subvezikální obstrukce, nýbrž jen důsledkem zkreslení, které vychází z obavy "močit na vyšetřovně". Mnohé studie nám ukazují, že většinu potřebných informací, které může poskytnout urodynamika, nám r ovněž může nabídnout kvalitně odebraná anamnéza, fyzikální vyšetření a neinvazivní zobrazení pomocí ultrazvuku. Studie popírající nutnost urodynamiky před zahájením intervence otevřely trvající debatu na toto téma. Podle naprosté většiny doporučení a standardů odborných společností již urodynamická studie není nezbytná k zahájení konzervativní terapie (včetně farmakologické) syndromu hyperaktivního močového měchýře (OAB); pouze neúspěch obvyklé léčby v období několika týdnů až mála měsíců indikuje nutnost dalších vyšetření, zahrnujících např. i urodynamickou studii. V oblasti stresové inkontinence je však situace jiná. Někteří autoři na urodynamické studii před jakoukoli invazivní procedurou (zahrnující i volnou poševní pásku - TVT) trvají, avšak současný trend patrně spíše směřuje, i v této oblasti, k omezení nutnosti zařadit urodynamickou studii do algoritmu vyšetření. Nezpochybnitelná však zůstává role urodynamiky u nejasných či komplikovaných případů, u pacientek již předoperovaných - podstupujících několikátou invazivní proceduru k léčbě stresové inkontinence moči. Avšak u primooperací jednoznačné čisté stresové inkontinence moči, kde není suspekce na jinou patologii, se jeví povinnost urodynamiky jako snadno zpochybnitelná. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
25.11.2014 15:10:59
Problém mám i při klusání po tvrdém povrchu.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
25.11.2014 15:09:21
Já se taky musím odhodlat, po porodu pětikilového dítěte mám problémY celkem hodně. A nevím, jestli jen při skákání a kašlání. Když nejdu včas, hrozí fakt nehoda. A tu operaci bych u sebe asi uvítala, nelíbí se mi představa, že budu chodit ve 40 s plínou
A je mi jedno, jak nepříjemné vyšetření bude, jen chci normálně fungovat. |
| Slída | 125055 |
|
|
25.11.2014 15:08:21
spíš to chápej tak, že občasnými úniky trpí velké procento žen, ale nijak je to v běžném životě neomezuje, takže to v podstatě neřeší. Ty opravdové problémy přicházejí s úbytkem estrogenů čili po menopauze.
|
| Slída | 125055 |
|
|
25.11.2014 15:05:04
a když se těsně před skákáním vyčůráš, tak by také byl problém? Když běžíš, zvedáš děti, normálně kašleš (ne záchvat kašle) tak také máš úniky?
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
25.11.2014 15:04:47
Skákání na trampolíně není pro ženy moc dobrý, jestli Tě to zlobí jenom při tom, tak bych snad radši neskákala.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
25.11.2014 15:04:20
Četla jsem, že se od toho vyšetření ustupuje, protože není moc průkazný.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.