| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mimoděložní těhotenství

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 1348  [Dalších 1008 >>]
Pegča 93408
29.3.2010 15:42:24
Ahoj zdravím všechny.....
Začátkem měsíce března mi bylo zjištěno mimoděložní těhotenství díky nízkým hodnotám hCG mi byla doporučena konzervativní léčba a to aplikace Methotrexátu, s kterou jsem nakonec souhlasila. Chtěla jsem se zeptat zdali jste někdo takovou léčbu podstoupili popř. jak probíhalo další snažení k otěhotnění, doporučení lékařů atd. Zajímá mne vše bohužel žádnou diskuzi na toto téma jsem nikde nenašla ať jsem hledala kdekoliv......Díky
Denia 80975
19.3.2010 14:51:13
Přesně tak, takhle v počátku je těžký něco rozpoznat a dělat závěry.
Možná někdy lékaři zbytečně straší s tím mimoděložním, ale na druhou stranu, po tom, co mám já za sebou, tak asi lepší, že to hlídají.
Mimoděložní těhotenství se opravdu může zvrtnout na život ohrožující stav ani se člověk nenaděje.
Plašan
  • 
19.3.2010 14:45:42
Tak snad to bude dobré. Ted jsem se dozvěděla, že sestra může jít domů, v pondělí pak na krev a uvidí se. Díky, štěstí bude potřebovat. Za sebe si myslím, že každá žena i každé těhotenství je natolik individuální, že nelze s jistotou tvrdit nic, zvlášť v takto časném těhotenství.
Denia 80975
19.3.2010 14:41:10
Plašan, na UTZ by "něco" mělo být vidět přibližně od 1 000 jednotek HCG.
Mám za sebou dvě mimoděložní těhotenství a každé se projevilo nakonec úplně jinak. Např.při tom druhém mě záchranka přivezla na sál doslova za pět minut dvanáct.
Takže pokud se lékařům něco nezdá, rozhodně je lepší, že je Tvoje sestra pod dohledem v nemocnici.
Každopádně ještě u ní není nic jistého a držím palce, ať to dopadne dobře ~R^
zatím tajně
  • 
19.3.2010 14:23:27
Ahoj,

mám pocit, že čtu o sobě. Momentálně řeším v podstatě to samé až na to, že nejsem v nemocnici. Hcg, jsem měla při prvním odběru před týdnem 355 a teď v úterý asi 1100 (nevím přesně). Podle mé dr. je to růst rychlý a potvrzuje těhotenství. Bohužel na UTZ byla jen dutinka a zatím nic v ní. Proto to podezření na mimoděložní. Chtěla mě poslat taky do nemocnice, ale protože já se obávám, že v nemocnicích jsou se vším moc rychle hotoví, domluvily jsme se, že týden počkáme a pak se uvidí.

S mojí dcerou měl začátek těhotenství velmi podobný průběh. První měsíc zaostávala o 2 týdny, potom se to upravilo na týden. Později ovuluju, takže to vycházelo, ale ten začátek byl prostě pomalejší.

Já jsem zatím v klidu a do nemocnice se nehrnu. Nic mě nebolí, nešpiním ani nekrvácím, takže čekám, co bude příští týden.

Přeju hodně štěstí! :-)
Plašan
  • 
19.3.2010 13:57:27
Chtěla bych se zeptat na zkušenosti. Mojí sestru hospitalizovali s podezřením na mimoděložní těhotenství pouze na základě nenalazení embrya na UTZ (šla k lékaři na potvrzení těhotenství v 4.-5tt). Bolesti nemá, nešpiní. Hodnoty hcg rostou (včera 1400, dnes 1600 - jim se to zdá málo). Zatím stále nic na UTZ nenašli. Co jsem našla, tak Dr. Koucký tvrdí, že hladina hcg není průkazná, průkazný je UTZ v 7.-8.tt, stejně tak Dr. Aleš Padrta tady v poradně radil, že by se GEU mělo projevovat bolestmi a hladina hcg to neprokáže. A těhotenství má být UTZ vidět asi od 2500 hcg. Mám strach, že jsou její doktoři zbytečně horliví a vidí problém tam, kde není.
Lendul T+B 51522
6.3.2010 8:54:26
hmm bolet,mne odoperovali laparkou mimodelozni tehotenstvi v 8tt, vzali mi vejcovod i ajecnik,ale bolesti,jsem nemela vubec zadne.
Dadulka,02/06,06/07 50347
5.3.2010 13:58:19
Kdepak, to v děloze se vstřebalo, nehled nato, že se většinou dělá i revize dělohy, takže bych o něj přišla tak jako tak. Snad se nám to třetí mimi v dohledné době povede.
plysacek 105309
3.3.2010 23:16:47
Takže teda jedno těhotenství ale dopadlo dobře ne? Prý to teda teoreticky jde (nevím jak prakticky), že se zachová to nitroděložní těhotenství a to mimoděložní se odebere, na dělohu by to nemělo mít vliv... Ale pozitivní TT jsem zatím neměla, ale taky je to brzo zatim si ho dělat.. V poradně teda doktor říká, že problémy se začnou objevovat až tak 3-4 týdny po oplodnění, tak snad má pravdu...
Dadulka,02/06,06/07 50347
2.3.2010 21:14:08
Měla jsem pozit.test, to je asi základ pro podezření.Nejhorší to bylo asi ze začátku, to jsem nevěděla, co mi je,po 2 dnech,ačkoliv jsem měla MS normálně, jsem si na mamky popud udělala test a ten byl pozit.Tak jsem ještě ten den naběhla na gyndu,UTZ byl v pořádku, mimi v děloze!!!!Takže jsem se dohodla, že bezplatný potrat rozhodně nechci, páč jsme stejně chtěli 3.mimi,a odešla domů s tím, že za 3 týdny,cca v 8.ttpůjdu na norm.UTZ a pro průkazku.Pak mi nic nebylo, jenže za 14 dní se bolesti vrátily a přidalo se slabé krvácení.Tím, že jsem měla být normálně těhu, mě děsil spíš potrat,ale dopadlo to takhle. Prý se to stává, těhu jsem byla, tak rostla děloha,dokonce tam byla i fazole,tzn.doktor dál nehledal.A ono se udělalo druhé těhu na vaječníku~:(
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 1348  [Dalších 1008 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.