| plysacek | 105309 |
|
25.2.2010 22:03:31
Tak dík za názory a náměty...Já byla u doktora už nějak před měsícem, taky mě bolelo na 1 straně, ale to za pár dnů odeznělo...Brala jsem ještě HA, ale nějak jsem snědla něco, co neměla, tak mě napadlo, jestli přesto neproběhla ovulace a ta podle některých zdejších příspěvků může být také bolestivá. Doktor nic nenašel,děloha i vaječníky v pořádku. MS přišla, vše ok. Teďka to je zde po měsíci zas, ale HA jsem nebrala, jak měla. Takže případně těhotenství nevylučuju, test si udělám (ale je ještě brzo). Kdyby bylo miminko, tak mi to neva, ale hlavně ať je tam, kde má. Dost mě děsí představa, že mi ten 1 vejcovod vemou :-(
|
| skarolina | 80782 |
|
|
25.2.2010 20:35:58
Myslim,že to nejde takhle obecně po internetu poradit. Samozřejmě pokud máš nějaké netypické bolesti v podbřišku a k tomu podezřelé vynechání menstruace a podezření na těhotenství mimoděložní to být může. Ale taky stokrát nemusí !!!Ale každopádně bych se nenechala ukolébat názory jiných a každopádně bych raději zašla ke gynekologovi.Já zastávám názor radši několikrát zbytečně plašit než pak přijít pozdě! Držim palce , at jsou to jen prdy a miminko pěkně tam, kde má být, pokud o to stojíš
![]() |
| Markéta, kluci 8 a 1 |
| • |
25.2.2010 20:32:15
Já jsem to poznala dost pozdě, napřed jsem dostala dost slabou menstruaci, pak asi po pěti týdnech jsem začala strašně krvácet a začalo mě bolet břicho. Tak jsem volala doktorovi, sestřička mě odbyla slovy - je jaro, to je samé krvácení (od té doby se sestrami diagnózy neřeším), vydržela jsem asi týden (celou dobu jsem krvácela a břicho mě bolelo křečovitě a hodně), pak jsem se k doktorovi vnutila, vyšetřil mě, nic neviděl, vzal krev na HCG (mě tehdy vůbec nenapadlo, že bych mohla být těhotná) a odpoledne mi volal, že je to těhotenství a vzhledem k tomu, jak mi je, že asi mimoděložní a ať mažu do nemocnice. Tak jsem tam jela, na UZV nic vidět nebylo, až asi třetí den v pravém vejcovodu. Tak mi ho ufikli, bolesti ani problémy jsem pak neměla žádné, dvakrát jsem spontánně otěhotněla, jednou z pravého vaječníku. Žádné břišní operace ani záněty, o kterých bych věděla, jsem předtím neměla.
|
| zerat | 18305 |
|
|
25.2.2010 19:58:59
Ty podobné bolesti v podbřišku zřejmě udělaly srůsty od odstranění toho mimoděložního. Já mám od mimoděložního občas hrozně nepříjemný stav když se v posteli přetáčím z boku na bok a někdy mě tam něco tak natáhne a zabolí, že bych se počůrala bolestí, ale hned je to pryč. V těhotenství to zlobilo ještě víc. Dle UTZ vím, že se mi hold vaječník, od kterého sebrali vejcovod přichytil k děloze a ten srůst jak se napíná, tak to občas zabolí...
|
| Shedi | 12342 |
|
|
25.2.2010 19:56:15
Moje první těhotenství bylo mimoděložní, ale poznala jsem to bohužel velmi pozdě. Vysadila jsem HA v září a ihned otěhotněla, ale nevěděla jsem o tom. V termínu normálně přišla MS, ale nečekaně silná, nicméně jsem to přičítala tomu, že je to první MS bez HA. Další cyklus jsem začala špinit a bolel mě podbřišek víc na jedné straně. Ačkoliv tedy podle cyklu bylo na testování brzo, udělala jsem si test a // tam byly a žádný náznak, opravdu velmi silné, což mě překvapilo.
Zašla jsem okamžitě ke své dr. a ta mi řekla, že špinění na začátku těhotenství se občas může stát a ať přijdu za dva týdny. Do dvou dnů jsem začala celkem dost krvácet a skončila jsem v nemocnici s prasklým vejcovodem a vnitřním krvácením. Podle hCG v krvi jsem prý byla v 9tt. a ta předhozí MS ukazovala spíš na potrat jednoho ze dvou embryí. To druhé se chytlo mezi srůsty ve vejcovodu. Neměla jsem nikdy před tím žádné břišní operace, jen občasné záněty močových cest. Srůsty jsem měla v obou vejcovodech, tak mi při laparce ten prasklý odstranili a ten druhý zprůchodnili. Při dalších těhotenstvích jsem měla bolesti v podbřišku podobné a všechno bylo v pořádku ![]() |
| Shedi | 12342 |
|
|
25.2.2010 19:43:01
Pokud důvodem nejsou srůsty...
|
| ADÍSEK 04+květen12 | 53762 |
|
|
25.2.2010 19:03:45
Tak já měla mimoděložní taky na pravý straně. Hcg rostlo špatně, ale pořád rostlo. V děloze nic vidět nebylo. Udělali 2 revize a poté hcg pořád stoupalo, tak pak našli přes utz pravděpodobně něco na pravé starně vejcovodu. Tak to zkoukli laparoskopicky a bylo to mimiděložní už jsme krvácela do břícha.Ten pravý mi vzali. Nic mě nebolelo, nešpinila, nekrvácela. Příznaky stejně jako u normálního těhu.
|
| *Verča* | 40351 |
|
|
25.2.2010 18:45:28
Tak já třeba neměla bolesti vůbec žádné
zjistilo se to až z krve,když jsem i dokonce podstoupila revizi dělohy,ale HCG tam pořád bylo,obden jsem chodila asi 10dní na krev,až pak jeden den jsem si volala na výsledky krve a sestra mi řekla at okamžitě přijedu,sbalím si věci a přijedu do nemocnice,ještě to odpoledne jsem podstoupila laparoskopickou operaci a vzali mi pravej vejcovod.Takže já už byla smířená že se IVF nepovedlo,ale že to nakonec bude mimoděložní mě vůbec nenapadlo |
| Sengam | 24288 |
|
|
25.2.2010 18:40:05
Měla jsem mimoděložní těhotenství dvakrát, ani jednou jsem ho nepoznala.
Pokaždé jsem měla pozitivní test. Poprvé ho poznal gynekolog, kdy mně odebíral krev ob dva dny a HCG nerostlo jak mělo a v děloze nebyl vidět váček,který už měl být vidět. Podruhé na to přišli v centru, kde už jsem tehdy byla na na IUI a byl to ten samý postup.Nerostlo HCG, v děloze nebyl váček. Nic mě nebolelo,nekrvácela jsem,ani nešpinila:-( |
| zerat | 18305 |
|
|
25.2.2010 18:26:58
Jen dodám, že sklon k mimoděložnímu se dědí,- je to vlastně nemoc lenost(snížená peristaltika) vejcovodu. Moje maminka přišla o pravý vejcovod a já taky...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.