| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mimoděložní těhotenství

(?)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 1348  [Dalších 978 >>]
zerat 18305
25.2.2010 18:25:54
Nebylo mi vůbec nic nestandartního. Normálně //, MS se nedostavila a jelikož jsme měli jet do Chorvatska, tak jsem si šla pro požehnání k dr. Ten mi řekl, že nejspíš nic ještě nevidí. Na UTZ viděl zvětšenou dělohu s vysokou stélkou, takže potvrdil těhotenství a prý klidně mám jet. A já už se oblékala a jen tak jsem prohodila něco ve smyslu, že děkuju a omlouvám se za plašení, ale že maminka měla mimoděložní a málem na něj zemřela... Nenechal mě domluvit a prý znovu se mám svléknout. No a na UTZ ho samozřejmě našel - pravý vejcovod u pravého vaječníku ~n~ Pustil mě domů pro věci a předat mladší dcerku manželovi, počkat na něj a pak hned do nemocnice. Tam mě hlídali a vyčkávali, co bude, protože jsem měla příliš vysoké HCG... a báli se, že bude jedno miminko mimo a druhé v děloze... Za pár dní (myslím cca za týden) za mnou přišli, že HCG začalo klesat a já si už stěžovala na píchání na pravé straně, a tak je jasné, že těhotenství končí. Poslali mě na operaci - já byla zoufalá, že mě otevřou v jizve po císaři, ale dr. byl skvělý a zvládl to jen laparoskopicky s tím, že jsme se dohodli, že když tam nic nenajde, tak pak příp. mě otevřou úplně. Šlo to laparoskopicky a byla to dvojčátka...~;((
Haaribo 87262
25.2.2010 18:22:21
Že je těhu mimoděložní nepoznáš do okamžiku, kdy ti pod rostoucím embryem praskne vejcovod. Bohužel zabránit se ztrátě vejcovodu nedá. Udělej test, pokud bude pozitivní, tak na krev a po dvou až 3 dnech zkontrolovat, zda narůstá jak má. Jedině tak se to dá podchytit...
mima09 93546
25.2.2010 18:16:32
Já také nikdy neměla ani infekci ani operaci, ale začala jsem mít těhu příznaky (bolavá prsa, slinění, motala se mi hlava), nicméně test negativní a normálně jsem to dostala. Akorát krvácení přešlo v době, kdy mělo končit do špinění, dva týdny mi bylo hůř a hůř, špinila jsem a připadala si jako blázen. Pak manžela napadlo, abych si udělala nový test a // tam byly. takže jsem valila k doktorovi, ten v děloze nic neviděl, řekl, že těhu na 99% nejsem, ale vzal krev (jo a to jsem mu volala v úterý a vzal mě s // na testu a krvácením až v pátek). V pátek po obědě mi do telefonu řekl, že těhu tedy jsem, ať dojdu v pondělí. No a já jsem v sobotu manželovi doma omdlela a on mě s prasklým vejcovodem odvezl do nemocnice, kde už byla volná tekutina v břiše, takže rovnou na sál... nemám vejcovod a mám jizvu ~;) Idiot doktor!!!!! Manžel mě pravděpodobně zachránil, stát se to v týdnu tak nevím nevím, bývám doma půlku týdnu doma sama. Od té doby pokaždé chodím po nalezení // na krev, hlídají mi odběry v odstupu 3 dnů, zda HCG narůstá jak má.
Dadulka,02/06,06/07 50347
25.2.2010 18:12:26
Bolelo mě břicho, jako kdybych měla hodně velkou zácpu, nebo bolola střeva.Že jsem těhu, mě vůbec nenapadlo, to napadlo mamku, když jsem bolestí nemohla vstát.Nicméně UTZ byl v pořádku, i břicho přestalo bolet, tak jsem se uklidnila, na 14 dní,pak zase začalo břicho bolet, začala jsem i špinit a naběhla znovu na gyndu.myslela jsem, že potratím,ale že skončím hned na sále, mě nenapadlo ani v nejhorším snu.
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
25.2.2010 18:04:14
Udělej si test, měl by být pozitivní i při mimoděložním těhotenství.
Taky jsem se toho bála, ale doktor mi poradil, ať to tak neřeším, protože jsem nikdy neměla žádnou operaci ani nic, co by k tomu mohlo směřovat. Pokud jsi po břišní operaci tak zajdi k doktorovi.
plysacek 105309
25.2.2010 18:00:06
Ahojky, začínám mít docela podezření, jestli nejsem těhotná... Jen mě trápí, jak bych poznala, kdyby to bylo mimoděložní. ~n~ Jestli s tím někdo máte zkušenosti, měly jste nějaké výrazné bolesti? A byly třeba jen na jedné straně? Taky mi jde o to, jestli to bolí permanentně, nebo třeba jen pár dní a pak nic..jestli se krvácí, nebo ne, ale to podle všeho prý může být u každého těhu. Budu ráda za vaše rady ~x~ ~s~
Jitka 103562
17.2.2010 9:49:39
Ahoj,
mimoděl. těhot. jsem prodělala loni v červenci. Testy jsem si dělala víckrát - jednou pozit, pak negat. Na gynekologii na ultr. nic vidět nebylo, tak jsem šla na krev a na výsledky nečekala, odjela jsem s dětmi na dovolenou do Jeseníku. Předtím mě občas pobolívalo břicho.
Jen jsem tam dojela, začalo mě krutě bolet břicho, jakoby se mi nafouklo, bodalo až do konečníku, slabě jsem krvácela. Po dvou hodinách jsem už bolestí nemohla vydržet (a to nejsem fňukna), bolestí jsem už ani nepípla, sanita mě hned odvezla na gyndu do JESENÍKU, byla však sobota večer a doktorovi se asi nechtělo, tak podle ultrazvuku usoudil, že mi nic není a dali mě na pokoj. Bolestí jsem ani mluvit nemohla, jen jsem měla skouslé rty...
Na pokoji mě nechali 4hod, postupně jsem začala zvracet, omdlévat, měla jsem pocit, že se počůrám a pokadím, ale nešlo to, přestala jsem vnímat, začalo mě bodat v rameni a pak mě konečně odvezli na sál.
Nic jsem si nepamatovala, vybavilo se mi to až potom. Nevím, jak vypadali lidi v sanitce, na sále...
Sestra(personál) říkala, že to byla její nejhorší noc v nemocnici.
Výsledkem je, že jsem dostal 2litry krve a nemůžu už přirozeně otěhotnět.
Pochopila jsem, jak může člověk do nemocnice přijet a umřít. Prostě proto, že doktorovi se nechce...
Navíc mi špatně vyčistili břicho a já ještě tři týdny trpěla doma bolestmi břicha a nebyla se schopná starat o děti. Teprve až potom začali zabírat léky, které mi nasadil můj gynekolog.
Lendul T+B 51522
12.2.2010 10:24:23
tady tabulka zhruba hodnot hcg.myslim ze v 6tt,je hodnota na 500 mala,ale je to individuelni.ja mela v 5 tydnu zdraveho tehotenstvi skoro 5000.u extrovky mi hcg nerostlo skoro vubec,byl okolem 300 pomalu v 8tt

02.01.2009

1. řádek - počet dní od početí
2. řádek - počet dní od poslední MS
3. řádek - hodnoty hCG (mIU/ml)

7 dní (1. týden)
3 týdny
0 - 5

14 dní
28 dní (4t)
3 - 426

21 dní
35 dní (5t)
18 - 7340

28 dní
42 dní (6t)
1080 - 56500

35 - 42 dní
49 - 56 dní (7-8t)
7650 - 229000

43 - 64 dní
57 - 78 dní (8-11t)
25700 - 288000

57 - 78 dní
79 - 100 dní (11-15t)
13300 - 253000

17 - 24 týdny
Druhý trimestr
4060 - 65400

Od 25 týdne
Třetí trimestr
3640 - 117000
Zdenka83 100966
7.2.2010 18:23:08
Ahojky jaký máte názor na tohle děloha o velikosti 6 týdnů a hodnota hcg kolem 500 ale na ultrazvuku není nic vidět.
Lendul T+B 51522
4.2.2010 8:09:05
A ja brala jen listovku

Vyborny je femibion
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 1348  [Dalších 978 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.