| L+ 2m | 114525 |
|
|
26.9.2023 8:20:52
Tatramelko, myslím, že konzum provozuje naprostá většina obyvatel.
A co je vlastně konzum? Kde je ta hranice? Každý ji máme jinde. |
| Žžena | 83005 |
|
26.9.2023 8:19:59
Evelyn,
já jsem se narodila na začátku maturitního ročníku ![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
26.9.2023 8:17:24
Nakupování oblečení nemám ráda. Když jsem měla perfektní postavu, tak nic nebylo, v krámě protivný prodavačky stály u kabinky a volaly "Tak mladá paní, berete si to?" ještě jsem se ani neoblíkla, vypadalo to všechno jak pro důchodce a styděla jsem se odmítnout. Po revoluci jsem na mateřských tak přibrala, že jsem si kupovala všechno jen přechodně
, než budu zase štíhlá. Po 20 letech jsem to vzdala, mám postavu jako ve 30. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
26.9.2023 8:11:59
Maturovala jsem v roce 1986,některý spolužačky už měly děti a byly usedlý
všem nám bylo 18. |
| Žžena | 83005 |
|
26.9.2023 8:10:30
Tatramelko,
kam zmizely prasečí chlívky z vesnic? Tak třeba u nás doma: prasata, králíky i slepice jsme měli, dokud se o ně staral děda - dělal v místním JZD 300 metrů od domova a ve tři byl doma z práce, pak měl kapacitu řešit řepu, seno, brambory atd. Generace mých rodičů jezdila už do práce do krajského města, návrat domů kolem pátè, a pak uż fakt neměli chuť jít na pole sbírat mandelinku nebo obracet seno pro králíky a spol. No a taky už umřel chlap, co nám prase chodil porazit. Prostě čas oponou trhnul a žije se jinak. |
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
26.9.2023 7:51:56
Jo, jo, konzumenti konzumu vyrostou a rostou a to především do šířky.
Mě je jen záhadou, kdo tu tedy ten konzum provozuje, a když už to všechno známe ze starých dobrých časů, proč to neděláme? Kam zmizeli prasečí chlívky z vesnic? Proč si lidé stěžují, že jim vadí sousedovic kohout? Pocházím ze severu Čech. Vyrůstala jsem v 80 letech. Když já jsem vyrůstala brodili jsme se do školy žlutofialovou mlhou, řeka Bílina tekla žlutá. V řece Labi dneska můžeš najít život a opravdu se tam nebojím se ani koupat. Do mnohých říček se vrátili raci a pstruzi, to za mého dětství nebylo. Na louky se vrací byliny, které jsem znala jen z babiččina vyprávění. Je to obsáhlé téma, ale včera jsem poslouchala zajímavý rozhovor s Janisem Samarisem patří mu krom Kofoly třeba vody Rajec. Mluvil moc zajímavě o znečištění spodních vod. Je třeba myslet nejen za první roh. |
| Vážný2 | 158667 |
|
26.9.2023 6:26:38
Já si postěžoval, že věci že sušičky, co vyndavám (často peru a suším), se týden válí na gauči v obýváku. ... Svoje si většinou odnesu, ale ostatní nevím kam a zdali někam patří (boj s prostorem) a čí jsou....
|
| Vážný2 | 158667 |
|
26.9.2023 6:18:39
Tak jsem před pár lety horkotěžko prosadil plastovou popelnici do pokoje na plasty a po nějaké době k ní namontoval i ruční lis na PETky.
Ono v 67m2 si moc obětovat další prostory na třídění nemůžeme. Teď tam jsme už jenom 3. Bývali jsme léta 4. Nejvíce jsme bojovali o uložení věcí. Věci nejvíc kupuje dcera, my s manželkou hlavně kvůli změně rozměrů. Většinou tloustnem, ale občas kvůli nemoci i zhubnu za rok o 30kg. To se hodně promítá do šatníku. Sklep ani chladnou spíž nemáme. Ovšem do práce jezdím autem. Je to rychlejší, operativní, snáz to zvládne různé změny plánu. Z auta se dá i pracovat. Odpočinout si v něm, utéct tam z open space, telefonovat v soukromí. Rád objevuju pro mne neznámá místa Prahy. Najdu něco na mapě a pak tam zajedu. Vedle bezdomoveckých kolonií jsem už našel pár pěkných parků a přírodních míst, kam se mnou pak manželka ráda jezdí... |
| TaJ | 81121 |
|
|
26.9.2023 0:24:21
Federiko, tak to oni zase ne že by měli pocit, že doma nic nemůžou, to ne...ale oni prostě si sem tam něco odloží kamkoli je napadne, obvykle někam, kde mi to pak buď překáží, nebo to vypadá jak pěst na oko... Ale že by se někde válely ručníky, nebo oblečení apod., to ne, to automaticky dávají do koše, nebo na sušák, toaleťák nechávají v držáku a když dávají nový, tak dokonce i prázdnou roličku hodí do odpadkového koše... Takže na jednu stranu si vlastně asi nemám co stěžovat
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
26.9.2023 0:20:40
v době kamenné prý bylo období několika generací, kdy počet lidí klesl něco přes tisícovku jedinců - takže natuty jde říct, že tam ta genealogie směřuje - a všechny tehdejší alfa samice byly nejspíš a la Věstonice, jinak by tu zimu nepřežily
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.