| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Duly

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 276  [Dalších 126 >>]
Lakynka* 26431
11.9.2009 12:00:59
ahoj, chci se zeptat, řidičák je hodně důležitý pro práci duly??? nevíte?? neznáte nějakou dulu,která řidičák nemá?? asi je to nevýhoda dost veliká,že??? To pro mě asi bude to nejtěžší:DDDD . chci se této práci věnovat,až děti povyrostou.
lol 60422
27.4.2009 12:34:53
Také jsem měla u porodu Petru Sušickou a je opravdu skvělá! Mohu jen doporučit. Porod byl pohodový, byla jsem klidná, že jsem v dobrých rukou :)
Květa13 27189
15.3.2009 9:24:01
Jmenované duly z Brna jsou výborné a vřele doporučuji.Jen bych ráda upřesnila informace ohledně Petry Sušické, je skvělá, ale nedoprovází pouze v roli duly, ale i v roli odborného homeopata, což je dost velký rozdíl.Klasická dula ČAD maminku doprovází, nemůže do porodu zasahovat a "vést ho" - např.homeopaticky.Píšu to proto, aby nevznikly nějaké mylné představy o možnostech dul a jeich kompetencích.Vyberte si na stránkách ČAD dulu, která je Vám sympatická,oslovte ji a uvidíte, jak budete spokojena.Ohledně personálu, pokud vím, brněnské duly mají ve svých porodnicích pozici dobrou.Přeji hodně štěstí.
Hanka a holky 07/03+07/06 12926
14.3.2009 20:28:17
Ahoj, já měla u porodu Petru Sušickou. Taky jsem před 3 lety hledala nějaké reference na duly Brno a okolí a Petra mi byla doporučena 2 maminkami. Tenkrát jsem měla doma už 1 dítě a tak jsem řešila to, abych nebyla u porodu "sama", když manžel bude s dcerkou doma. Před porodem jsme s manželem u Petry byli na takové předporodní přípravě, když mi začaly porodní bolesti, vše jsem s ní konzultovala telefonem. Hodně mi pomohlo, že tu první dobu, kterou jsem u 1. dítěte protrpěla v porodnici, jsem strávila doma a pak u Petry doma, kde mi homeopatickým lékem rozjela porod. To jak se na přítomnost duly tvářili v porodnici ti nepovím, v těch bolestech mi to bylo jedno, ale pro mě to byla taková odborná jistota. Rodila jsem na Obilňáku a myslím, že přítomnost duly u porodu nebývá už tak neobvyklá, že se nemusíš bát, že by personál porodnice byl kvůli tomu nepříjemný. Kdyby jsi měla nějaké dotazy, tak napiš na mail. Hana. Ještě jsem si vzpomněla, že hodně mi pomohlo to, že mě manžel u Petry doma masíroval, protože jsem měla křížové bolesti a bez názorné ukázky duly by to nemělo takový efekt.
Mikysek+Anule9/01+Viki7/06 30482
14.3.2009 13:14:05
Ahojky,
já mám zkušenost s Dášou Loveckou, která mi dulila druhou dceru v roce 2006. Spokojenost moje i manželova byla maximální, plně to splnilo naše očekávání a rozhodně bychom do toho šli znovu. Jako nárhradnici v době nepřítomnosti jsem měla sl. Petru Steinerovou, která na mě působila taky velmi příjemně. S reakcí brněnských porodnic neporadím, já odjela z Brna rodit do Ivančic, na přítomnost duly jsem je předem upozornila, ale stejně byl začátek takový rozpačitý - u nich byla dula u porodu poprvé. POkud budeš chtít víc informací, tak klidně napiš mail, na Rodinku teď nakukuju sporadicky, jsme v procesu stěhování:-).
Katla 31249
13.3.2009 23:32:26
Máte někdo prosím zkušenost s porodem s dulou v Brně? Na stránkách asociace dul jsem jich našla pro Brno a okolí jen asi osm. Máte s některou z nich zkušenost? A další důležitý dotaz - nemáte prosím některé z vás nějaké zkušenosti, jak na to reagují v brněnských porodnicích, že se dostavíte rodit s dulou?
Květa13 27189
22.2.2009 9:22:04
Dula ČAD by vždy měly mít připnutou vizitku se jménem a "hodností"-certifikovaná duly,dula absolventka,dula ve výcviku.Může se stát, že ji ssebou dula z nějakého důvodu nemá (např.vyjížděla k porodu neplánovaně a narychlo) v tomto případě by se měla představit, pokud toto neučiní, je dobré, když se persiónál zeptá na její jméno a zda se jedná o dulu ČAD.Dotazníky personálu dávají pouze duly ve výcviku, event. absolventky, je to pro ně důležité pro závěrečnou graduaci, duly certifikované už dávají dotazník pouze v případě nějakých nesrovnalostí,aby byla vzájemná zpětná vazba.Chápu, že pokud chce porodní asistentka vystupovat vstřícně a má pocit, že dula se vstřícně nechová, je to k naštvání. Já to párkrát zažila opačně, některé porodní asistentky dulu přehlížejí, dělají že v místnosti není, při představení se obracejí jen k rodičům. V takovéto situaci je těžké se asistentce vnutit se svým představením a navázat dobrý kontakt.Naštěstí častěji zažívám vzájemnou vstřícnost a fajn jednání, protože tak by to mělo být~;)máme přece stejný cíl-spokojené rodiče a zdravé miminko~g~
rebelkak
  • 
15.2.2009 18:53:26
Ano,souhlasím,příště budu moudřejší.jen jsem vycházela z porodního plánu,kde bylo napsáno rodičkou,že si přeje přítomnost manžela a duly při porodu.Proto jsem předpokládala,že je to dula.Něco málo jsem věděla o dulách z přednášek,ale nyní hledám víc informací zde na netu.díky za pochopení,chci pomáhat maminám i být v obraze
Rapiti 37804
15.2.2009 18:05:08
Rebeko, to je dost divné, asi bych měla pochybnosti, zda to byla skutečně vyškolená dula. Ty mají visačky, dávají personálu dotazníky pro možnost zpětné vazby a zároveň kontroly úrovně duly.
Nedivím se, že z toho máš nepříjemný pocit.~a~
rebelkak
  • 
15.2.2009 15:50:46
Nesetkávám se často s doprovodem duly k porodu, ale poslední setkání s ní mě docela ne moc mile překvapilo. Já jsem měla noční službu,snažila jsem se jednat vstřícně,snažila se plnit porodní plán.co jsem se ale nedočkala,ani nevím její jméno,povolání,nic, nepředstavil mi jí nikdo,ani rodiče ani ona sama.Já to udělala hned při prvním kontaktu.Po porodu vlastně ani nevím,zda se dalo ještě něco zlepšit,žádný dojem,žádné zhodnocení.jak si máme vycházet vstříc,když druhá strana mlčí.škoda,snad někdy příště s jinou dulou.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 276  [Dalších 126 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.