| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Duly

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 276  [Dalších 116 >>]
rebelkak
  • 
15.2.2009 15:50:33
Nesetkávám se často s doprovodem duly k porodu, ale poslední setkání s ní mě docela ne moc mile překvapilo. Já jsem měla noční službu,snažila jsem se jednat vstřícně,snažila se plnit porodní plán.co jsem se ale nedočkala,ani nevím její jméno,povolání,nic, nepředstavil mi jí nikdo,ani rodiče ani ona sama.Já to udělala hned při prvním kontaktu.Po porodu vlastně ani nevím,zda se dalo ještě něco zlepšit,žádný dojem,žádné zhodnocení.jak si máme vycházet vstříc,když druhá strana mlčí.škoda,snad někdy příště s jinou dulou.
Rapiti 37804
9.2.2009 21:21:18
Ajli, máš mail.
chikamichi 86171
9.2.2009 14:46:12
prosím o dulu v okolí Plzeň-Domažlice...děkuji
Demeter+2 55286
3.2.2009 16:51:48
jeje moc moc diky za odpoved a za tip, urcite se na ni obratim, preji prijemne zimni dny:-))
Květa13 27189
2.2.2009 10:01:31
Ve vašem okolí je výborná dula-Lucie Kašová.Kontakt najdete na www.duly.cz-seznam
Demeter+2 55286
20.1.2009 17:00:13
zdravim vsechny maminky,
nemate nekdo zkusenosti s dulou ze vyse zminenych lokalit a pripadneho okoli? nechci, aby to pak k nam mela prilis daleko:-))
moc dekuji za vsechny pripadne odpovedi
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
22.12.2008 13:22:13
Nadherne napsano, podobne zazitky jsem mela u porodu kamaradky, ohromne nas to sblizilo. Ze se stanu dulou uvazuji uz par let, jenze porad mam nejake technicke prekazky...nevite prosim nekdo, jestli uz se kurzy nedelaji i v Brne? Nebo neni tu nejaka brnenska dula, se kterou bych mohla vse probrat? Diky a preju krasne a klidne svatky ~x~
papajana 19957
28.11.2008 18:11:53
Dovolte mi sem vložit můj článek, který vznikl po jednom z posledních porodů, možná to tu pro někoho bude zajímavý pohled z druhé strany...

Porod s dulou, psáno dulou.

Tak, všechny přijímací procedury jsou za námi. Jsme tu už samy. Zhasly jsme si, jen trocha světla dopadá z koupelny. Vnímám dech ženy vedle mě, vnímám, jak se mění, dýchám v duchu s ní. Když mám pocit, že se dech někde zadržel, stojí, vzpírá se vyjít do bolesti, nadechnu se nahlas, vydechnu jak to jen jde. Chytá se mě vlastně mimoděk. Napouštíme vanu, leží v ní, odpočívá, stahy se trochu uklidňují, srovnávají. Něco jí vyprávím, rozpráví o miminku, jaké asi bude, jak mu je teď. To když právě neprodýchává bolest. Během stahu mě neslyší, nevnímá. To je dobré znamení, že se ponořuje do sebe. Občas jí připouštím teplou vodu, podkládám hlavu, podám vodu. Vybírá si olej do koupele a celá místnost se plní jemnou vůní. Cítím život, olej a vodu. Nemocnici ne. Uvědomuji si, že nevím, jestli tu teď byla asistentka, nebo ne. Její návštěvy jsou tak klidné a rychlé.. Jsme s maminkou úplně napojené, přesně vím, kdy už se necítí dobře. Po hodině vylézáme z vany. Pohybujeme se po místnosti, stahy se zesilují. Hledám vhodné polohy, vždy, když má potřebu změny, navrhnu něco nového a celý porod se jako kouzlem pohne někam dál, směrem k závěru. Něco se uvolní, něco praskne a zase se uvolní. Je úžasně statečná, obdivuji jí. Začínají přicházet bolestivé stahy. Už se těžko rozdýchávají, obličej se křiví, je v něm strach. Nabízím jí coca-colu, co jsem objevila v tašce. Vychutnáváme si jí spolu, smějeme se tomu, jako v baru, je to legrační. Ale jen ty chviličky mezi stahy. Ty jsou už pořádné, přicházejí téměř bez přestávky. Občas jí pohladím po nohách, když vidím, že zatíná svaly. Už se opírá. Masíruji jí záda a tisknu boky. Ptám se, zda ještě necítí tlak. Už nemluví, trochu se o ní začínám bát, jako vždycky o každou, když už to hodně bolí. Ale věřím jí, tahle je silná, velmi silná. Bere si hroznový bonbon. Už to tlačí, povídá. Opírá se o mě, věší se na mě, tak je to dobré, skvělé. Vše se velmi zrychluje, vnímám její obavy, sahá si ke kořenům. Bolí to, bolí to moc, ale už bude konec. Jste šikovná, moc šikovná, šikulko. Miminko tu bude brzy s námi.
Netlačí dlouho, jde jí to. Už vidíme hlavičku, sahá si na ní, vidím také její rozšířené zorničky, vidím její bolest a soustředění. Držím jí za ruku. Ještě dvakrát zatlačí a je tu kluk. Je nádherný, nádherný. Chce se mi plakat, jak je krásný a klidný. Bylo to rychlé, není tu ani doktor, ani dětská sestra. Je tu ticho a úžasný klid, chlapeček nepláče, jen trochu kucká a ona si ho bere na břicho, on hledá bradavku.. Jsme tu tři. Zase sami, není tu o moc víc světla než před porodem. Teď se bude chvíli šít, ale to už nic není. Nový člověk je tu s námi, zdravý a krásný. Tak všechno nejlepší….

Jana
Rapiti 37804
29.10.2008 21:18:06
Já to jako překážku pociťuju i když mám porodnici blízko, takže bych došla i pěšky. Mě např. moje dula dělala i taxikáře. Předpokládám, že jako dula budu muset zastat i toto, takže teď dělám kondiční jízdy (mít řidičák nemusí nutně znamenat totéž jako umět řídit ~j~).

Přeji hodně úspěchů.
Lakynka* 26431
29.10.2008 10:11:55
jaky mate nazor na to,kdyz chci casem delat dulu,ale nemam ridicak,myslite,ze je to velka prekazka?????
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 276  [Dalších 116 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.