| Květa13 | 27189 |
|
|
29.7.2006 16:54:38
Zcela určitě to možné je, nedejte se odradit, máte na to právo.Vybírejte porodnici,kde s tím nemají žádný problém, což jak už jsem psala, je dnes většina.
|
| valerie 1+30tt |
| • |
28.7.2006 22:57:30
kdyz jsem rodila pred tremi lety byla se mnou kamaradka,manzel se na to necitil.Ted projevil zajem(nejspis tusi,ze dalsi sanci uz mit asi nebude :-) )ale ja bych tam i presto chtela mit kamaradku.Slo nam to spolu moc dobre,jde treba i toto,ze jde manzel i kamaradka i kdyz neni dula?Nerada bych mezi nimi volila.Predem dekuji za odpoved.Val.
|
| Květa13 | 27189 |
|
|
28.7.2006 19:33:34
Milé maminky,situace je stále lepší.Doprovod dvou osob-duly i manžela lze bez problému v Podolí,na Bulovce,v Krči,U Apolináře,v Hořovicích,Neratovicích,Táboře,Písku,Havlíčkově Brodě.........a to jsou jen porodnice, kde to mám osobně vyzkoušené, kolegyně by Vám jistě napsaly pokračování tohoto seznamu.Rozhodně máte na doprovod partnera i duly právo, nenechte se odbýt, jsou to dvě rozdílné role, nelze argumentovat tím, že Vám musí stačit jeden člověk,pokud Vy to tak necítíte. Hodně štěstí!!!
|
| Rapiti | 37804 |
|
|
20.7.2006 12:12:53
Duly jsou vyškolené i na tuto situaci - většinou to tak totiž probíhá. I já jsem měla u porodu oba. Manžel se nejdřív trochu bál, že tam bude zbytečný, ale pak mu došlo, že dula bude podporovat i jeho, takže mu tak trochu spadnul kámen ze srdce. Hrozně se bál, co bude dělat, až začnu rodit. Takhle prostě zavolal dule a opečovával mě dokud nepřijela, přitom se nervózně chodil koukat na hodiny, kdy už dorazí. Jakmile přijela, uklidnil se, uvařil si kafe, trochu si odpočinul a nachystal poslední věci do porodnice - chlapi potřebujou něco dělat. Pak měl zas sílu se mi věnovat, dula mu ukazovala, kde a jak mi může masírovat záda a podobně. Manžel byl během celého porodu v klidu, protože dula na něj velmi citlivě reagovala a, jakmile viděla, že ho něco znejistělo, okamžitě mu všechno vysvětlila (např. když se lekl trošky krve ve vaně, vysvětlila mu, že je to hlenová zátka a že je všechno v pořádku). Vzhledem k tomu, že jsem značnou část porodu chtěla fyzickou oporu při každé kontrakci, mohli se manžel s dulou střídat - dala jsem jim oběma pěkně zabrat, jeden člověk by to bez odpočinku rozhodně nevydržel. Díky tomu střídání se mohli i najíst a dojít si na záchod, aniž by mě nechali samotnou. Mimoto nám dula dělala i taxikáře, protože manžel by byl za volantem dost nervózní. Ono to doprovázení je pro nastávající tatínky hodně náročný - bojí se o svou ženu a dítě, jdou do něčeho, co v životě nezažili, takže po nich nelze žádat, aby byli nad věcí a všechno v pohodě zvládali.
Prostě dula mně zajišťovala hlavně komfort a manželovi psychickou podporu a rady, přesně tak, jak jsem si to přála. Vřele doporučuju. :-) |
| Rapiti | 37804 |
|
|
20.7.2006 11:55:39
Nedovedu si dost dobře představit nepříjemnou dulu, pokud by dula měla pocit, že si spolu s klientkou "nesedne", tak jí včas nabídne spolupráci s kolegyní. Práce duly je založená na vzájemné důvěře. Já jsem měla sice u porodu svou kamarádku - dulu, ale myslím, že i z cizí dulou by to bylo podobné. S dulou jsem nebyla ani chvilku opuštěná, naopak jsem byla opečovávaná jako královna - to si přeci zaslouží každá maminka!
Přeju krásný druhý porod. :-) |
| Jana |
| • |
19.7.2006 14:19:25
Chci se poradit, jak je to s dulou, když by chtěl být u porodu i můj manžel. Budu mít první miminko a přeju si, aby vše proběhlo hladce, aby můj porod nebyl "noční můrou". Manžel chce být se mnou, ale já bych chtěla i tu dulu. Jak mu to mám vysvětlit, aby si nemyslel, že o jeho přítomnost nestojím. Sama se v tom nevyznám, co vlastně od muže a od duly mohu očekávat. Máte některá zkušenost, kdy byl u vašeho porodu kromě duly zároveň manžel ? Napište mi prosím, jaké to bylo. Zda si dula a manžel navzájem nějak nevadili, to bych z toho pak byla pěkně nervózní. Dík za rady, Jana
|
| jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 | 35175 |
|
|
15.7.2006 12:09:18
K tomu tématu bych chtěla říct, že bych už nikdy nerodila bez duly!!!
Rodila jsem nedávno a narazila jsem bohužel na velmi nepříjemný personál. Díky němu jsem manžela nezavola včas k porodu, nikdo si mě nevšímal, málem jsem porodila na pokoji před svojí spolupacientkou. Pořád mi říkali, že mě bolí břicho po tabletách které mi zavedli. Byla jsem na vše sama, nevěděla jsem, co se se mnou děje, nikdo mi nic nevysvětlil. Hrozně jsem se bála, bolesti ukrutný. Jako prvorodičce jsem si myslela, že se mi budou věnovat. NO hrůůůůůůůůza. Takže, příště jiná porodnice a rodím jedině s dulou a s manželem. Myslím, že dula, kterou si člověk zaplatí si nedovolí být nepříjemná. Tak vy, co se bojíte porodu a jste prvorodičky, zajistěte si dulu. |
| Irena3a1 | 41786 |
|
|
29.5.2006 18:34:08
Trochu to upřesním. Dula není zdravotnický pracovník, ale poskytuje budoucí mamince především psychickou podporu a při vlastním porodu pomáhá zvládat bolesti pomocí různých úlevových technik. Naproti tomu porodní asistentka nese zodpovědnost za vedení porodu po zdravotní stránce a na ní záleží i eventuální rozhodnutí (a doporučení rodičům) o vhodnosti převozu do porodnice v případě výskytu komplikací. Každá má tedy jinou roli a doba(1. nebo 2.), kdy přijedou mamince pomáhat, záleží na domluvě a konkrétní situaci. Každopádně při porodu doma nic nebrání tomu, aby kromě porodní asistentky a duly byly přítomné ještě další osoby. Tak přeju šťastný a veselý :-))))
|
| čiřikaví a Jakub 9.10.06 | 41289 |
|
|
26.5.2006 12:58:04
ahoj ja mam dotaz.
Pokud chci rodit doma, tak dula mi pomaha od zacatku prvni doby porodni a na porod prijede porodni asistentka. Chapu to dobre? A neznas nekterou dulu, ktera ma zkusenosti s domacim porodem? Ja si stejne myslim, ze zalezi na sympatiich, ale bude to nase prvni, tak potrebuji nekoho zkuseneho, kdo zvladne meho muze a mamy ( budou tam asi obe :o) diky |
| vienneta | 32091 |
|
|
24.5.2006 12:48:54
jasně že bylo. Moje zkušenosti s pražskými porodnicemijsou takové, že obyčejně, když jsou dobře při návštěvě rodičů naladěni, tak trochu mlží a slíbí ženě, že uvidí a řeči o tom, že když doprovod nebude překážet, tak ho vpustí, jsou zase jen sliby-chyby. pokud doprovod tolerují, tak jeden. Pokud se někomu podařilo dvě osoby, byla to vyjímka. Je to škoda, myslím, že pokud žena chce mít u porodu dulu i manžela, měli by jí vyhovět. No a někde se podivují, jako by ty duly padaly z Marsu.
Nevím, jestli to některým maminkám nevadí, čekat, jak bude personál naložen, ale jak tu někdo přede mnou napsal, tvrdě do nich. Skutečně, pokud rodiče nesleví, často jim personál vyhoví, ale vím, žýe je hrozně nepříjemný a vyčerpávající se dohadovat, když by si člověk potřeboval šetřit sílu pro miminko. musím popravdě říct, že snad od Prahy směrem na západ existuje jen jedna porodnice, kde se nediví, jak divizny a s porodním plánem aktivně zacházejí to je Kadaň. Všechny asistentky i lékaři umí s rdoiči vyjednávat, a to slušně a pokud je to jen trochu v jejich silách, vyhoví jim skoro ve všem. není to zprostředkované, zažila jsem s nimi spoustu stresových situací a zvládali je bez vyhrožování, zvýšeného hlasu a vydírání. Doprovod naprosto bez problémů tolerují, i když přijede dula a otec nebo kamarádka. Je to zvláštní,ale stačí jedna nepříjemná osoba a porod se může i zastavit. Fak holky buďte tvrdý, nečekejte, že vám budou něco nabízet na víc, trvejte si na svým plánu a uvidíte, že většinu Vám splní!!! A za dveřme, to ať si povídají co chtějí. :-))) |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.