| Rapiti | 37804 |
|
|
23.5.2006 21:35:05
Beezi,
nejsem si tím jistá, ale v neratovicích by mohli být v tomto ohledu vstřícnější. Najdi si na www.duly.cz Věrku Novákovou, ta to bude vědět nejlíp. O pár km dál, na Mělníku, mi na dotaz na počet osob odpověděli, že jich může přijít tolik, aby nepřekážely, nejvíc tam prý měli 3 osoby jako doprovod a nebyl to problém. Ale zkus se v těch pražských porodnicích zeptat osobně, ty dotazníky nemusí být úplně aktuální, třeba už leckde změnili názor. |
| Rapiti | 37804 |
|
|
23.5.2006 21:29:43
Vienneto, nemyslíš, že by bylo lepší dát ten tip i ostatním těhulkám, které sem zabrousí?
|
| vienneta | 32091 |
|
|
23.5.2006 19:28:26
Beezi, jestli chceš typ na porodnici, kde může více osob doprovázet ženu u porodu, napiš mi na mail.
|
| Beezi,V+J | 27353 |
|
|
23.5.2006 12:59:33
Ireno, já vím, že duly asi teoreticky mohou jít do jakékoli porodnice, přítomnost 1 osoby u porodu už je snad dnes samozřejmá všude. Ale mně jde o to, aby tam zároveň mohl jít i manžel a třeba Apolinář má v tom dotazníku, co je na www.aperio.cz výslovně napsáno - maximálně 1 osoba. Možná, že by to šlo i jak říkáš "vyboxovat", ale já bych zároveň byla ráda, aby tam při porodu na nás nekoukali, jako na obtížný hmyz. Bojovat za dobrou věc je sice hezké, ale svůj porod (aspoň ten druhý) bych prostě chtěla prožít v klidu a to by asi nešlo, pokud by tam se mnou dulu sice pustili, ale bylo jim to proti srsti. Tak proto tady zjišťuju, jaké s tím mají zkušenosti ostatní.
Teď začínám uvažovat o Neratovicích, nemáte s tím někdo zkušenost tam? |
| Irena3a1 | 41786 |
|
|
22.5.2006 19:00:45
Děvčata, duly chodí i do Krče a k Apolináři. Záleží na mamince, zda si to s personálem dohodne. Musíme se o svá práva brát a to, jakou cestou se bude vyvíjet péče v porodnictví, záleží především na nás - matkách a otcích. Tohle nám politici opravdu nevyboxují. Tak hodně odvahy a vytrvalosti !!!!
|
| Beezi,V+J | 27353 |
|
|
22.5.2006 18:34:14
Děkuju. Hm, sice ani z jedné z těchto tří nejsem zrovna nadšená, ale asi to po dohodě s dulou půjdu vykoumat. (ostatně, je fakt, že z těch pražských nejsem nadšená ze žádné)
Jinak ke tvému dotazu - já si dulu chci vzít hlěvně kvůli komunikaci s personálem. Bude to můj druhý porod a při tom prvním mi nejvíc vadil pocit, že si se mnou tak trochu dělají co chci. Za normálních okolností se celkem dovedu ptát a bránit, ale v tu chvíli jsem byla dost mimo a bezmocná. A manžel byl ještě mnohem vyplašenější než já. Takže zkrátka potřebuju někoho, kdo v dané chvíli zachová klid a chladnou hlavu, dohlédne na dodržování porodního plánu a tak... |
| Rapiti | 37804 |
|
|
22.5.2006 18:19:15
Zkus se zeptat v Podolí, na Bulovce nebo v Motole.
|
| Beezi,V+J | 27353 |
|
|
17.5.2006 16:42:27
Ráda bych se optala, jestli vůbec v Praze existuje porodnice, kde připustí u porodu přítomnost dvou osob - tedy manžela i duly? Ráda bych své druhé dítě porodila s dulou, ale manžela z toho rozhodně vyloučit nechci. a všude v informacích porodnic je zmínka pouze o 1 doprovodné osobě u porodu. Jednu dulu už jsem kontaktovala, příští měsíc se sejdeme, ale jsem zvědavá, tak si sháním informace už předem. :-)
|
| Rapiti | 37804 |
|
|
19.4.2006 10:45:28
nadhazuji otázku, proč jste se rozhodli vzít si k porodu dulu, jaké služby jste od ní žádali, jak se splnila vaše očekávání.
Já jsem si od své duly přála hlavně takové ty věci týkající se mého pohodlí - masírovat záda, podat cokoli, aniž bych měla pocit, že někoho obtěžuju, hlídyt dodržování porodního plánu. Pro svého manžela jsem si přála, aby ho uklidňovala (jeho strach o mě a děti bývá někdy až iracionální) a zapojovala do porodu tak, aby se cítil užitečný. Porod byl náročnější, než jsem čekala, takže i dulu jsem více potřebovala, i když to byla teprve frekventantka kurzu s malou praxí, splnila má očekávání na jedničku. Manžela uklidňovala, jakmile spatřila jakoukoli známku nejistoty v jeho očích, dobře ho zapojila, ohlídala všechno tak, abych nemusela na nic myslet a mohla se jen soustředit na svůj porod. Personál bez potíží komunikoval s ní a nevyrušoval mě zbytečnými dotazy. Masáže apod. jsem plně využila. Cítila jsem se opečovávaná jako královna. Bylo to skvělé, pokud bude někdy ještě další miminko, tak už si ji rezervuju. Mějte se a pište. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.