Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| withep | 93862 |
|
|
11.1.2016 12:40:49
On taky chodil do školky od tří a rád, tedy do té první (soukromá pražská MŠ). Kdybychom se nepřestěhovali a on šel s týmiž dětmi do školy (soukromá pražská ZŠ), možná by miloval i tu. Školka skýtala takové příjemné chráněné prostředí pro malé děti, kdežto na normální vesnické základce druhostupňoví kluci machrujou a mluví jak dlaždiči, školnice působí jak bachařka; chápu ho, že se tam necítí dobře.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
11.1.2016 12:27:12
Tuten, jo já vím, že chce, ale přišlo mi, že o tom uvažuje hlavně kvůli té sociální nezralosti....tak jsem jen chtěla poukázat, že i podobné věci je dobré zvážit...
|
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
11.1.2016 12:27:09
Mám dítko narozené v březnu, ale předčasně a upřímně docela lituji, že mě nenapadlo dát jí odklad. I přesto, že učím doma. Ten rok by se hodil. Na vyšetření v PPP čekáme, ale soudím, že jí DYS- neminuly. Je to složité, vydaná energie a píle neodpovídá výsledkům. A to díky domácímu vzdělávání nás nikdo nehoní, jedeme jejím tempem.
|
| withep | 93862 |
|
|
11.1.2016 12:13:47
"Podle mě je spousta jiných možností socializace, než je zrovna první a druhá třída ve škole, navíc může být ve třídě agresivní zlobič a socializace formou šikany fakt ne. Domácí škola netrvá věčně a socializovat se ještě v životě bude až až, já se chci vyhnout problémům hned na začátku, které můžou ovlivnit jeho další rozvoj negativně."
Rozumím ti, navíc zrovna začínám řešit to, čeho se obáváš. Ale u nás ta spousta jiných možností jaksi není, kroužky razantně odmítá, s navazováním vztahů má problém. Ideální by bylo, kdyby byla v dosahu škola, kde nejsou děti věkově rozdělené, myslím snad montessori školy mívají takové uspořádání. Že by měl kolem sebe jak děti starší (aby mu stačily intelektuálně) tak mladší (aby jim stačil sociálně). Bohužel není... :( |
| TaJ | 81121 |
|
|
11.1.2016 11:34:27
Jenom k té domácí škole mne napadla ještě jedna věc....já jsem o ní pak už neuvažovala i z toho důvodu, že vím, že můj syn daleko líp pracuje pod nějakou jinou autoritou...v jiném prostředí je ochotný dělat i věci, ke kterým bych ho já jen stěží přinutila (nalákala) apod....mám to dlouhodobě vyzkoušené už od školky, kdy jsme dělali logopedii a spoustu dalších věcí - to, co se mnou nechtěl dělat ani za nic, tak ve školce s logopedkou nebo paní učitelkou dělal úplně normálně a dokonce s radostí...a pak se mi doma chlubil, co ho paní učitelka naučila
....co na tom, že stejnou věc jsem se ho snažila předtím už nevím jak dlouho já, že....![]() |
| Aeonium | 116489 |
|
|
11.1.2016 11:18:44
U vás by odklad byl jednoznačně zbytečný, když jsou děti podzimní, syn jak je červnový, hned u něj bliká kontrolka "odklad" než řešit nějaké IVP. Malá škola je částečným řešením, byla jsem přesvědčena, že do jiné ho nedám, ale jak jsem si začala zjišťovat o domškole, zalíbilo se mi to. Jelikož jsem stejně doma na rodičáku s mladší, kterou mi do školky nevezmou nikdy, protože nesplňuje podmínky imunizace a soukromou jí platím jen pár dopolední v týdnu, můžu do toho jít.
|
| Lassiesevrací | 134328 |
|
11.1.2016 11:14:38
Jsem taky vdecna za vesnickou skolu. Neni to tedy malotridka, ale ten pristup k detem i k rodicum je pro me maximalne vyhovujici. Syn byl vzdycky spis samotar, vedator ve svem svete. Vazna nemoc, ktera prisla az v tech 6 tomu mu nepridala. Presto v cerstvych 6 letech nastoupil do 1.tridy,jak to doporucili v PPP - jeste v nemocnici(dochazi tam ucitelka) a pokracuje v nasi skole. Uz je ve druhe. Vzhledem k castym hospitalizacim a pozdejsimu nastupu do mistni skoly a noveho kolektivu to mel ztizene, ale i proto vidim jako zasadni, aby v te skolni dochazce pokracoval. Jsem ve skole s nim, uz ho pomalu budu nechavat samotneho....zdravotne se zlepsil, nepotrebuje asistenci dospeleho. Ale vidim to, ze se musi naucit drzet tempo s ostatnima, ze na nej vsichni nebudou cekat, az se pohoupe na zidli, ze se musi umet rychle sbalit, kdyz jdou deti do jine ucebny, protoze pak bloudi po chodbe a nevi, kde jsou.... Hodne se zlepsil. Navic autorita jeho ucitelky na nej funguje. Jeste ze jsme se skolou zacali hned, jak to slo.
|
| Aeonium | 116489 |
|
|
11.1.2016 11:05:31
Díky, syn tedy s navazováním kontaktů nemá problém, nabaví se s každým, je spíš extrovertní, ale problém je s chápáním sociálních vztahů. On třeba nedokáže pochopit, že s ním zrovna jeho kamarádka ve školce nechce např. hledat stopy příšery a tak pak prohlašuje, že ho vůbec nemá ráda a jak je to hrozný. Pak si zase hrají a střídá se to. Hraje si jak s velmi rozumným a klidným spolužákem, tak s hyperaktivním klučinou, se kterým vymýšlejí neskutečný blbosti. Vždycky si strašně rád hrál s o 3 roky mladší sestřenicí, která je taková objímací, on se o ní staral, vždycky jí někam odvedl a něco spolu dělali. Takže u něj bude třeba opravdu zajistit, aby denně byl v kontaktu s lidmi, s vrstevníky samozřejmě častěji než s ostatními.
|
| Aeonium | 116489 |
|
|
11.1.2016 10:58:02
Nemusí nastat, ale riziko tam je, tudíž chci se vyhnout riziku. Ve třídě jsou děti šestileté i osmileté, můžou tam být problémoví odkladoví. Samozřejmě volím pro syna malou školu, kde je riziko menší, ale i tak.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
11.1.2016 10:54:35
Aeonium - my jsme tohle vyřešili malou třídou, kde jich je jen pár a na šikanu tam moc není prostor, mají individuální přístup...protože třeba u nás by ta socializace jinak než ve škole, byla dost obtížná...on navazuje kontakty dost těžko, pokud k tomu není v podstatě okolnostmi nějak "přinucený"....v okolí bydliště podobně staré děti téměř nejsou, momentálně snad jen 2 holčičky a ty přijedou v šest večer z družiny a z kroužků a zalezou domů...kamarádů má pár ze školky, ale ti taky bydlí daleko, takže se vidíme sem tam, rozhodně ne pravidelně....mohl by samozřejmě chodit na různé kroužky, ale když se s těmi dětmi uvidí jednou týdně na hodinku nebo dvě, tak to taky je o něčem jiném, než když se s nimi vidí denně pár hodin ve škole a v družině....jen pro příklad, chodí na kroužek od září a s těmi dětmi se fakt vidí jen jednou týdně na tom kroužku, jinak s nimi nějaký větší kontakt nenavázal, nejsem si jistá, jestli dokonce u všech ví, jak se jmenují....takže třeba i tohle bych zvážila....jinak v domácí škole bych odklad asi nedala, můžeš jet tempem, jaké mu vyhovuje...prostě jak už tu bylo psáno, tu výuku mu přizpůsobit...
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.