| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1320] Názory 13211330 z 16377  [Dalších 15047 >>]
Delete 8214
22.6.2015 14:37:20
MysLenko,

já oslovila nejdříve Březovou a pana doktora Mertina mi doporučil sám pan ředitel ~;).
Ráchel, 3 děti 76748
22.6.2015 13:33:08
MysLenko, myslím, že než se s někým dohadovat, že to je "lepší" varianta obecně, tak bych spíš řekla, že pro moje dítě a naši rodinu to je varianta, kterou pro nás považujeme v tuto chvíli za nejlepší. Tzn. nehanět zbytečně rozhodnutí druhých lidí, ani se nějak vehementně neobhajovat, jen konstatovat "vše jsme zvážili a nakonec se rozhodli takto". A k tomu přidat "uvidíme, jak nám to bude fungovat".
Ráchel, 3 děti 76748
22.6.2015 13:28:43
pokud vím, tak rozhoduje ředitel
Ráchel, 3 děti 76748
22.6.2015 13:28:24
oni by měli naopak napsat, jaký je případně důvod, proč nedoporučují.
Tragika 61116
21.6.2015 0:20:36
MysLenko, BINGO!
MysLenka 147719
20.6.2015 20:07:22
Jo a mimochodem, v patek jsem psala dr.Mertinovi a dnes mi odepsali, ze posudek uz je na ceste. :) Super, diky Vam vsem. Asi bych se neodhodlala ho kontaktovat nebyt Vas, nakonec to bylo jednodussi nez jsem cekala. Ted uz jen oslovit skolu.. :) zase dam na Vase rady a mistni ani zkouset nebudu, vidim to na Brezovou, je pomerne poruce a zda se velmi vstricna.
MysLenka 147719
20.6.2015 20:02:40
Asi je to vsude stejne.. Jj. Takove reci, jako : "Vsichni jsme si tim prosli a pretrpeli jsme to", ty me uplne dojimaji. Proc by nase deti nemely trpet, kdyz je to tradice , ze?! Proc delat neco navic?! Vsichni citi skolu jako neco negativniho- No, uz ti to zacne! Zadne hrani! Zadna zabava! Detstvi ti konci! To uz nebude sranda. Otrava, ukoly atd... Ale zasadne odmitaji jakoukoli zmenu a inovaci. Jesteze diky temto diskuzim clovek cvi, ze neni jediny a snad ani blazen. :)
kotrmelka 58142
19.6.2015 22:56:07
Myslenka: vím,že to může být těžké,když tě nikdo v myšlence domácí školy nepodporuje,měla jsem to asi podobně. Potřebuji cítit podporu alespoň někoho,jinak se mi cokoli rozjíždí hrozně špatně. Ačkoliv muž nebyl úplně proti, tak příliš nadšen též ne, spíš mu to bylo jedno (a je mu to jedno teda pořád :) Babičky zpočátku vyloženě zuřily (lepší termín mě nenapadá),"odborníci" (učitelka, speciální pedagog na škole a psycholožka) byli přinejmenším rozpačití. Ale já to brala pro nás jako jedinou schůdnou cestu v dané situaci,tak muselo tohleto jít stranou. I teď mám někdy období,kdy jsem rozhodnutá s tím do minuty seknout,potřebuji podporu,ale internetové diskuze a pár lidí učících doma,které už jsem osobně také poznala dají hodně. Člověk si pak už nepřipadá jako úplný blázen,který vymýšlí hlouposti (řeči o tom,že si syn musí zvyknout,stejně jako jsme si zvkly my(babičky),má generace a všechny ostatní děti, jsem slyšela snad pořád)
Na druhou stranu, když potom všichni ti odpůrci vidí, že dítě po x letech domácí školy,působí celkem normálně a navíc vypadá,že se mu daří dobře, nějaké znalosti také má (nevím proč,ale hodně lidí má potřebu ho zkoušet,jestli opravdu umí číst,počítat~o~) tak nakonec dají pokoj ~;((
noemmi 66862
19.6.2015 20:34:08
Myslenko, oni proti jsou často lidi, kteří si to vůbec neumí představit a vidí dítě, které doma samo sedí nad pracovními sešity. Stačí, když takoví lidé navštíví nějakou akci, rodinu, kde to funguje, a rázem mění názor.

Adelinko, a ty máš s DŠ nějakou zkušenost? Druhý stupeň je v lecčem jiný, než první, navíc je rozdíl šestileté a dvanáctileté.
Nicméně zatím každý kdo chce, může na druhém stupni učit doma taky.
MysLenka 147719
19.6.2015 14:27:58
Nemusí..,tedy ne tak úplně.:) Tady fungují např. montessori třídy nebo škola a rýsují se další alternativní možnosti vzdělávání. Začíná probublávat potřeba změny současného školství, a to je dobře. Pomalu, ale jistě. Já to vidím do budoucna i jako možnost konkurenceschopnosti pro klasické školy - nabídnout něco víc ( domácí vzdělávání, e-learning, montessori třídy apod.). Jen to chce se otevřít myšlenkově a hledat cesty. Lidé začínají přemýšlet i o jiných než zavedených, dnes už zastaralých, způsobech učení, myšlení, bytí... Doba jde dál, je třeba se přizpůsobit.
[<<Předchozích 1320] Názory 13211330 z 16377  [Dalších 15047 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.