| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1600] Názory 16011610 z 16377  [Dalších 14767 >>]
Roya 111257
23.1.2015 20:06:25
Kamisi, myslím, že to nezaniklo, že prostě takovou zkušenost tady asi nikdo nemá...
Kamisi 129832
23.1.2015 19:47:55
Už jsem se ptala, třeba to zaniklo, tak to zkusím ještě jednou. Nemáte zkušenost se SŠ založenou na domácím vzdělávání? Oficiálně je to asi distanční studium. Dálkově se dá určitě někde studovat, jde mi spíš o to, aby s tím škola měla nějaké zkušenosti a podporu pro studenty. Jsme teď hodně zmlsaní ZŠ Březová, našla jsem jednu soukromou školu, která jede podobným stylem i SŠ, učení přes Skype a Moodle, jenže mají tam jediný obor, který syna zrovna netáhne.
jentak
  • 
23.1.2015 14:33:00
A není to spíš přístupem školy? - No jo, ty jsi na to blbý. Ale dítěti se může ukázat, že sice mu to nejde tak snadno, ale že to může být i zábava. Jako můj syn - čeština mu fakt nejde - ale od učitelky slyší - no jo, oba víme, že s tou češtinou bojuješ a není to pro tebe snadný, ale podívej se na tohle, čeština není jen pruda, ale i zábava, záleží, jak na to budeš koukat. A jednička není ani pro tebe nedosažitelná.
susu. 129001
23.1.2015 14:25:14
Anett jo, znechutit určitě, ale já to fakt nevidím jako problém školství jako takového, ale jako smůlu na konkrétního učitele. A to tě může potkat i v alternativě.
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 14:12:47
Susu, ale školu a celý oficiální vzdělávací proces tomu dítěti můžeš znechutit, to zase ano, s tím mám zkušenost.
Nemyslím, že by se na děti neměly klást žádné nároky a požadavky, to rozhodně ne, ale ta forma není úplně lhostejná. Když dítě nevidí v učení vůbec žádný smysl, připadá si buzerované nebo se zoufale nudí, tak mu to nic moc do života nedá.
Ideál pro každé jednotlivé dítě neexistuje, ale nevidím jako zbytečnost, když rodiče hledají školu, která by dítěti sedla co nejlépe.
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 14:04:32
"které si už koncem prvního stupně myslí, že jsou blbé na matiku"

Tak konkrétně u matiky to podle mě může být tím, že dítě není zvyklé něco trénovat, nad něčím chvíli sedět, je zvyklé, že všechno mu jde automaticky samo.
Moje dítě takto muselo poprvé v životě zabrat právě na konci prvního stupně před přijímačkami, a najednou zjistilo, že matika je fajn, že je to všechno logické, jen tomu věnovat chvilku času a námahy. Na gymplu je v matice premiant třídy, náhle to funguje.
susu. 129001
23.1.2015 14:01:27
"pokud jsi v něčem originální, tak tě nezmění to, že se naučíš vzorec pro výpočet hustoty a násobilku."

Alraune, přesně.
Monty 129940
23.1.2015 14:00:22
"Jenže to nesmysl, pokud jsi v něčem originální, tak tě nezmění to, že se naučíš vzorec pro výpočet hustoty a násobilku."

Alraune,
~t~~t~~t~~R^
susu. 129001
23.1.2015 14:00:00
"Protože mé vlastní nadané dítě např. nemá problém věnovat se intenzivně a se zaujetím tomu, co ho zajímá a baví, ale má potíže s tím, co ho nezajímá a nebaví."

Jo, to je úplně přesné.
Alraune 129596
23.1.2015 13:59:26
To, že se děti učí stejné věci, neznamená, že jsou a budou stejné.

To, co píšeš ty zní, jako by se člověk měl o svou jinakost úzkostlivě bát a pěstovat si ji. :) Jako by se měla jinakost piplat :) Jenže to nesmysl, pokud jsi v něčem originální, tak tě nezmění to, že se naučíš vzorec pro výpočet hustoty a násobilku.
[<<Předchozích 1600] Názory 16011610 z 16377  [Dalších 14767 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.