| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1620] Názory 16211630 z 16377  [Dalších 14747 >>]
Monty 129940
23.1.2015 13:46:44
"Pokud je nekdo skutecne talent, nadany a nadprumerny, tak neverim, ze ho "ubije" 1. a 2. stupen zakladky."

Rodinova,
přesně to si myslím taky. ~R^
Rodinová 140078
23.1.2015 13:45:30
Pokud je nekdo skutecne talent, nadany a nadprumerny, tak neverim, ze ho "ubije" 1. a 2. stupen zakladky.
. . 133444
23.1.2015 13:41:49
Nesrovná, nesrovná, nesrovná. Už nikdy se to nesrovná. Respektive srovná se to do stejného výstupu - tj. ztratí se talent, ze kterého mohl být společnosti prospěšný vědec, a zůstanou fajn lidi, prospěšní společnosti jako úředníci třeba. Pokud nadané dítě utlučeš drilem násobilky, už nikdy z něj nebude třeba ten vědec nebo vynálezce nové techniky, materiálů, léčebných metod... Hezky se srovná s nenadanými. Není to škoda?
Nesrovná se to tak, že by nadaný matemetik "přežil" 13 let klasické frontální výuky a pak pokračoval v rozvoji svého génia, pokud současně není silná osobnost, která svůj talent rozvíjí nezávisle na školních požadavcích, které ho časově vytěžují dost na to, aby neměl "čas na blbosti".
Alraune 129596
23.1.2015 13:38:59
Moje dítě rádo chodí do školy, přitom není sběratel jedniček a ani učitelka není ideální... ale škola je sociální prostředí a ona má vysokou potřebu prosadit se ve společnosti.
susu. 129001
23.1.2015 13:38:01
Moje dcera měla soutěže ráda, pokud měla šanci v nich vyhrát bez námahy. A fakt nešla do rizika, že kvůli tomu bude muset něco dělat:-), takže zrovna u nás moc nefungovaly, ale já to právě považovala za dobré ji trochu nutit poznat, že v životě nejsou věci zadarmo a že se pro ně občas musí i něco naučit a snažit se a že to bez toho nejde.
Monty 129940
23.1.2015 13:35:44
Anett,
můj syn právě ne. Každé dítě je jiné. Jeho bavilo, když mohl samostatně něco vypracovat a pak to někomu odprezentovat. Na prvním stupni si kolikrát postěžoval, že by v hodinách přírodopisu rád stál na stupínku místo paní učitelky. Nějaká řevnivost a soutěživost, to jde mimo něj.
susu. 129001
23.1.2015 13:34:44
Yuki, jenže ono se to časem opravdu srovná.:-)
Takže je to fajn mít pár let pocit, že to tvému dítěti jde a jak mu pomohlas, no a pak se to srovná. A v dospělosti to bude jedno, možná z toho bude jen další nadbytečná znalost, možná ne a z tvého syna bude další běžný učitel matematiky(nebo tak něco). Já si cením znalostí, na druhou stranu to "nebrzdění školou" mi přijde trochu jako přehánění protože se to fakt srovná.
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 13:31:47
Můj syn měl soutěže rád. V mladším věku, o němž je řeč, v pubertě už by ho to samozřejmě nebralo. Tipuji, že proto, že soutěž má v sobě prvek vzrušení a napětí, může se při ní spontánně vykřiknout a vede k cíli, který je pro dítě čitelný (mohu vyhrát) - což jinak ve vyučování moc nezažije.
Tím nevysvětluji vzdělávací přínos soutěží, ani netvrdím, že jsou pedagogicky správně, je to jen pohled dítěte.
susu. 129001
23.1.2015 13:28:41
Aleno ono je spíš cílem aby se násobilku naučili i ti, kterým moc nejde. A ne, netvářím se, že to funguje stoprocentně, ale zase mi přijde škoda, kvůli těm, které to nebaví to nadopřít ani těm, které to baví. Je to o míře.
Yuki 00,03,07 49504
23.1.2015 13:27:12
SUSU. já mluvím o matematice, může se to týkat samozřejmě jakéhokoliv jiného předmětu

a zrovna v té matematice - kdyby syn musel dělat co ostatní, rozhodně by nebyl tam, kde je teď, právě v té matematice. Je lepší, je rychlejší, a škola, trochu alter, mu to umožnila, klasická základka řekla, že "se to srovná" a já jsem nedovolila ho srovnat, právě v té matematice - tak proto mluvím o matematice
[<<Předchozích 1620] Názory 16211630 z 16377  [Dalších 14747 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.