| Roya | 111257 |
|
|
8.12.2014 15:21:01
Mariko, a jaký je tvůj důvod k domácí škole? (Asi jsi to tu někdy psala, omlouvám se, nepamatuju si tyhle věci.)
|
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
8.12.2014 14:37:24
Ahoj všem, dnes si jdu pro trochu povzbuzení. V září jsem tu psala, že naše začátky nebyly moc valné, ale docela se to rychle upravilo, začala jsem se s ní učit tak, aby to nebrala jako učení, formou her, používáme různé kartičky a pomůcky, učebnice prakticky ne. Nejedeme vyloženě unschooling, ale nabízím, když se jí nechce, neděláme, někdy trošku přemlouvám, ale to co fakt nechce, neděláme. Často to dopadne tak, že děláme nakonec úplně něco jiného, ale ok. Přesto na E. pozoruju to, co často slýchám, že s dětmi dělá škola (nikoliv ale domácí). Je otrávená, nic se jí nechce, nebaví, raději by si hrála, ale to nemá s kým, prý se nudí. Příklad, dnes jsem chtěla, abychom na vánoční přáníčka, která jsme vyrobili, napsali přání a poslali. E. měla jen opsat text - KRÁSNÉ VÁNOCE, podepsat se a napsat adresu své nejlepší kamarádky. Nedodělali jsme to, protože psaní jí nebaví. Je pravda, že te´d má takové náročné období celkově. Nic jí totiž nebaví, co nechce nesnáší - například teď téměř nic nejí, kromě chleba s máslem.
Prošli jste si taky někdo něčím podobným? Mám pocit, že všechny doma učené děti se učí rády, neztratí zájem o učení (Eli byla vždycky zvídavá, písmenka i počítání jí bavilo dokud oficiálně nezačala první třídu). Často také děti v domácí škole dělají všechno spolu s rodiči - to už se mi téměř nestává, že by mi chěla pomáhat s vařením nebo čímkoliv v domácnosti. Je možný, že to dělám tak blbě, že je demotivovaná mým přístupem? Nebo je to jen období? Taky se mě občas ptá, jestli by nemohla vyzkoušet chodit do školy. Pravda je, že co nám opravdu asi chybí, je dostatek kontaktu s dětmi. Jsme v naší vesnici rok, nikoho tu moc neznáme. I když chodí na kroužky, tak to prostě nestačí. A k ostatním domškolákům to máme trochu dál, tedy hlavně je to komplikované tím, že nemáme auto, takže jakmile je to mimo vlak, tak se dostáváme dost těžko. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale potřebovalo to ven. ![]() |
| kotrmelka | 58142 |
|
|
2.12.2014 23:41:12
Jodie: vidíš, kombinace mě nenapadla :)..ale jestli by mé dítě obohatilo výuku..hm..leda tak o problémy
![]() |
| JODIE | 24790 |
|
|
2.12.2014 23:22:48
Obracím se s prosbou.
Vím, že se tady loni či předloni někdo poptával po informacích o Vánocích v různých státech světa. V rámci našich zeměpisných dnů bych chtěla dětem připravit na příští týden projekt právě na toto téma. Dělali jste to už někdo s dětmi? Nebo máte tipy na nějakou knihu, video nebo cokoliv jiného? |
| JODIE | 24790 |
|
|
2.12.2014 23:14:53
Mariko, zkus si projít jakékoliv knihy s pokusy v knihkupectví nebo v knihovně jich jsou mraky. Chemie ač jako všechny ostatní předměty nejlépe učit zkušeností.
Kotrmelko, zkušenost nemám, ale kdybych jela s dítětem, neviděla bych v tom problém domluvit se na individuální výuce i tam - třeba s tím, že by jejich organizovanou výuku občas dítě navštívilo a výuku jim svou přítomností obohatilo |
| kotrmelka | 58142 |
|
|
2.12.2014 19:11:38
Řešily jste některá školní docházku v ozdravovně při domácí výuce?
Chodily tam vaše děti do školy? Pokud vše půjde dobře,tak nás čeká ozdravovna (budu tam jako doprovod mladšího dítěte),takže bych ho teoreticky mohla učit i tam, ale nevím,zda na to budu mít kapacity. Případně,jak se bránit,kdyby tvrdili,že tam musí chodit a já nechtěla( mají tam zastaralé názory,takže toto třeba může nastat,ale spíš doufám,že ne), nebo zda by vlastně mohl,kdybych případně chtěla já. Tak kdyby měl někdo zkušenost,tak napište,díky. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
1.12.2014 23:17:20
Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s nějakou knížkou nebo encyklopedíí určenou pro malé děti zaměřenou na chemii. Eli se opakovaně domáhá chemie a já jsem tímto předmětem skutečně nepolíbená, takže jsem jí naučila chemické vzorečky vody, kyslíku a soli, čímž jsem tak nějak skončila
![]() |
| dolphin2 | 50983 |
|
|
28.11.2014 11:08:35
Tragi máš to tam, děkuju.
|
| Tragika | 61116 |
|
|
27.11.2014 23:13:13
Dolphin, směle se ozvi.
|
| dolphin2 | 50983 |
|
|
27.11.2014 10:59:20
Tragiko, prosím, myslíš, že bych se Ti mohla ozvat na mail s dotazem?
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.