| Hani a deti | 
| • | 
 8.10.2012 17:31:55 
Ahoj Janko, 
vitej mezi nami ceskymi maminkami ve Francii! Sice nejsem od Parize (cca 3 hodiny cesty, ale bydli tam tchanovci, obcas za nimi zajedeme, ale spis jezdi oni k nam - na venkov) a uz tady nejaky rok ziju, ale pokud si chces popovidat a postezovat si  , klidne ti muzu dat mailik. Ve Francii je nas dost, ale nevime o sobe... drzim palce, at si najdes nejakou ceskou kamaradku a je ti veseleji!Hana  | 
| janka | 
| • | 
 6.10.2012 18:29:11 
Ahoj, 
jsem ve Francii mesic a tyden, mam trileteho syna, zatim se mi strasne styska a citim se osamele- je nekdo v okoli Parize, okruh cca 50 km, kdo by se chtěl kontaktovat prosím??  | 
| maluvi | 132431 | 
| 
 | 
 11.9.2012 14:36:54 
Najde se tu nejaka maminka zijici v Alsace, spise v Haut-Rhin? 
 | 
| sarka | 115065 | 
| 
 23.8.2012 13:44:26 
Ahoj ja bydlim presne ve Villeneuve d""ascq je to kousek od Lille.Jasne muzeme se sejit pri dalsi navsteve budu rada. 
Ja tady ziji uz 4roky a mam 2.5leteho syna takze jsem na materske.Sice se mi tu libi,ale doma je doma  | 
| iva | 
| • | 
 20.8.2012 19:16:45 
Veveru, u prvního těhotenství jsem podle obvodacky mela byt doma, gynekolog mi na to lakonicky odpovedel ze nekde zase musi tahat tezky krabice, ze to je tezky. Mela jsem vic problemu plus dojizdeni, doktora jsem zmenila a zustala okamzite doma.  
Ve Francii se doktor dá měnit dobře a rychle, prostě když to bude chtít řešit, tak to vyřeší - bud dá výpověd, nebo se domluví nějak v práci, nebo obvolá prostě všechny doktory v okolí (a že jich pár set bude) a aspon jeden určitě řešení najde. Držím palce.. hlavně at je miminko v pořádku.  | 
| iva | 
| • | 
 20.8.2012 19:14:20 
Sarko, kde na severu? Manzel je puvodem kousek od Valenciennes, tak tam casto jezdime.. jestli jsi nekde v okoli, muzeme se sejit na kafe. Vcera jsme ze severu bohuzel prijeli, ale neni vsem dnum konec, ze jo :) 
A co ve Francii delas, jak se ti tady libi? Ja bydlim v 87, Limousin (a fakt to neni p**** sveta, jak si vsichni frantici mysli!:)  | 
| M a 1 | 
| • | 
 4.8.2012 7:04:24 
A když si dá na váhy, že teď nebude několik měsíců pracovat(jestli má manžela, skromě by nevyžili?) a bude třeba o rohlíkách a o vodě nebo bude mít třeba postižené dítě na doživotí (se vším od psychiky po finance co s tím souvisí). Co je pro ni důležitější?  
Řekla bych, že prací po porodu se zdravým dítětem ještě najde....pokud to pohnojí s dítkem, už nikdy se to nespraví :(.  | 
| babiki | 4116 | 
| 
 | 
 3.8.2012 22:18:11 
chudak to ma blbe teda  
![]() Jo jo, tady neni treba ani paragraf na dite ze zakona, zalezi na zamestnavateli ![]()  | 
| Vítr z hor | 100046 | 
| 
 | 
 3.8.2012 21:36:22 
Toho jsem se bala (ona uz to asi tusi).  
Neplacene volno nedostane, dokonce ji delaji problemy s dovolenou. Prestat pracovat, porodit nedonosene nebo postizene dite by ji navic ekonomicky uplne potopilo :-( No, porad tu mame pohodlicko...  | 
| babiki | 4116 | 
| 
 | 
 3.8.2012 20:10:47 
Veveru sice nejsem ve Francii, ale tady v UK jsem nikdy nepotkala tehotmou zenu na neschopence - bud jsou v nemocnici, anebo chodi normalne do prace  
  zkusila bych stejne zmenit dr., co soukromy doktor na konzultaci? Kdyby to nevyslo a fakt by nezvladala, vzala bych si na jejim miste neplacene volno a hotovo ![]()  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.