| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak jsem prožívala těhotenství a porod

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1260] Názory 12611270 z 31775  [Dalších 30505 >>]
Anni&Annika 50178
27.2.2017 12:41:46
Alco...to si nemyslim. Ja si bez protekce zaplatila tehdy s malou nadstandard. Bez jakekoliv protekce. Ono ji bylo tehdy 7 a narok byt doprovod s ditetem je jen do nejakeho veku, ktery jsme jiz prekrocili. Nadstandart tam byl bez problemu, neb vetsina maminek ho tam neplatila a byly s detma normalne na viceluzkovych pokojich /dosahly jeste na vek, kdy tam mohly byt/. Na ty co na ne nezbyla postel, lezely na matraci na zemi....
Me ani jina moznost nezbyvala. Bud jsem to zaplatila, nebo bych tam malou musela nechta samotnou a to si nedovedu predstavit. Stacily mi ty dve noci na jipce, kde jsem s ni nemohla byt.
Alca 145121
27.2.2017 12:32:58
Grainne
"Tady se stretavaji dve velmi opravnene potreby pacientu, ci klientu nemocnic, byt se svymi blizkymi a pravo a potreba klidu a soukromi.
Oboji je stejne dulezite nejen pro pohodli, ale i pro uzdravovani. Netusim, jak se lze uzdravovat a bojovat s nemoci, kdyz je clovek vystresovany odtrzenim od blizkych, ci naopak ruchem okolo.

To, ze je s tim vetsina smirena, ci se je podarilo presvedcit, ze jinak to nejde, na veci nic nemeni. Tady zvitezilo to, co je pro nemocnice zadarmo, laskave vpustili navstevy, ale alespon zakladni soukromi je stale jakysi trapny, drahy a rozmazlenecky pozadavek neukaznenych a otravnych pacientu.

Brala bych i "zaplatte si to", ale ono neni co a neni jak. Nadstandard je casto veci protekce, nekdy az tak, ze se ani platit nemusi a nadstandardni pojisteni s jistymi naroky na pohodli a soukromi v nedohlednu."

~R^ Naprostý souhlas. Myslím si, že už jen ty blbé závěsy by pomohly.... Když jsem byla na té chirurgii, tak byl nadstandard jeden na oddělení pro asi 30 lidí a mám ten pocit, že byl dvoulůžkový.... BTW na těch 30 lidí tam bylo jedno WC a jedna sprcha....
Alca 145121
27.2.2017 12:30:18
Cimbur a to je takový problém přidat kt ěm psotelím alespoňt y závěsy? byla jsem ve fakultce na dvou evidentně zrenovovaných odděleních a závěsy tam fakt nebyly.... Přitom to je fakt víceméně maličkost....
A v porodnictví je to fakt dle mého o tom, že se historicky drží v porodnicích i fit ženy s fit miminky, které tam být v podstatě nepotřebují (a ty co tam být nechtějí se leckdy snaží držet proti své vůli). Kdyby se tohle omezilo, bude víc místa pro komfort těch, co tam být musí...
Jo a otec novorozeného dítěte není návštěva, dítě má právo na jeho přítomnost. Fakt nechápu, že se kritizuje i delší přítomnost otce u novorozeného dítěte, mě to přijde teda přirozené....
77kraska 132593
27.2.2017 11:56:19
no my jsme to meli tenkrat idealne nastavene, i kdyz jsem byla stara matka a honili mne po vsech vysetrenich vcetne amnio...ale tim, ze tam partner pracoval a ze jsem do toho spitalu chodila i predtim za nim jak domu, tak mi to prislo v pohode....ja tam byla v pohode, i kdyz tam vloni operovali dceru po zlomenine, pro mne to neni cizi prostredi jako pro beznou rodicku nebo matku pacienta
Ropucha + 2 120300
27.2.2017 11:41:47
77krasko, tak to je pro porod v nemocnici ideální nastavení, takové povahy mají štěstí :-)
77kraska 132593
27.2.2017 11:40:59
pardon, to bylo na Anett a ne na Anni
77kraska 132593
27.2.2017 11:31:11
Anni, my jsme to s partnerem cele brali jako legraci a dobrodruzstvi...byli jsme mladsi a jeste sama sranda...on uz mel druhe dite, tak to pro nej nebylo nic noveho, navic v tom spitale pracuje, takze tam byl mistni...ostatne za 4 dny jsme sli domu, tak co....a dite bylo naprosto bezproblemove a ja taky
Ropucha + 2 120300
27.2.2017 11:23:18
Grainne, přesně tak: vpustit neomezeně návštěvy je snadné a nic to nestojí, ovšem prostor je k tomu málokde uzpůsobený a personál si také málokde troufne nějak pohyb lidí korigovat.

Dlužno říct, že jsem loni zažila oddělení, kde se v tomto směru velmi snažili a pocity z pobytu byly hned úplně jinde. Tam jsem děkovala na všechny strany.
Ropucha + 2 120300
27.2.2017 11:20:31
"brala jsem to jako dobrodruzstvi, jako kdyz clovek jel zamlada na tabor s Brontosaurem a vsichni spali ve spacaku na pude nebo v telocvicne"

Takhle dokážu brát sólo pobyt v nemocnici.
Sice to je jaksi tuplované dobrodružství spolu s tím zdravotním problémem, ale dejme tomu.
Ovšem porod a první dny s dítětem, to je výjimečná a výsostně intimní záležitost a trávit ji pohromadě s cizími náhodně vybranými lidmi je pro mě stres na entou.
margotka78 alias shit-roller 108560
27.2.2017 11:11:23
Ha ha, soukromí.
Asi jako na infekčním, kde jsem byla s dětmi.
Na klice koule, abychom jim neuteli, dostala jsem k dceřině postýlce postel přiraženou k jakémusi okénku na chodbu. Když se ke mně navarkasila moje dvouletá dcera s kapačkou, měla jsem prdel vystrčenou do toho okénka na chodbu. ( jinak bych se s ní nevyspala).
Sprcha byla společná pro 2 pokoje, takže kdykoliv tam mohli přijít chlapi z vedlejšího pokoje. Sprchou také procházeli doktoři. Závěs tam nebyl, ale už jsem si pak zvykla, že když si holím přirození, tak kolem mě chodí mladí doktoři. ~t~
Tohle byl vůbec nejhororovější pobyt, jaký jsem kdy zažila.
[<<Předchozích 1260] Názory 12611270 z 31775  [Dalších 30505 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.