Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Půlka psa | 24064 |
|
|
26.2.2017 19:57:56
Ježkovy voči, to tě teda lituju. Minulý týden jsem jela vlakem s pánem, který manželce líčil historku, která začínala slovy "Tak už to ze mě ráno vylítlo". Už to mi stačilo k přestoupení do druhého vagónu. Mít to na nemocničním pokoji, tak zešílím.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
26.2.2017 19:57:17
Já si naopak myslím, že klid je naprosto podstatný. Vždyť i moji pacienti velmi profitují z nelékařské složky pobytu: pohody, kvalitní stravy a kvalitní ošetřovatelské péče.
|
| Alca | 145121 |
|
26.2.2017 19:57:16
Anett já Ti nevím, ale při žádném pobytu v nemocnici jsem neměla klid a soukromí. Těžko můžu mít soukromí na malém čtyřlůžkovém plně obsazeném pokoji a klid narušuje i sám personál, obvykle třeba ranníma rituálama, které začínají děsně brzy (měření teploty v 6 ráno, následně nástup uklízeček aj.). Návštěvy jsou leckdy ve výsledku to nejmenší.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
26.2.2017 19:54:17
Jak to vypadá s tím transfuzním syndromem?
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
26.2.2017 19:50:38
"to celé vychází z mylného předpokladu, že v nemocnici je nebo má být klid a soukromí"
Já ten předpoklad považuji do určité míry za oprávněný. A myslím, že v řadě ohledů to lze i zrealizovat. |
| nekázanka | 7331 |
|
|
26.2.2017 19:49:49
Mám podobný velmi nedávný zážitek, sice jsem na pokoji nebyla s chlapem, ale moje "spolubydlící" taky stála za to. Paní, která byla nevidomá, což by mi samo o sobě pochopitelně nevadilo. Ale... celý den telefonovala, a tak jsem poslouchala například sáhodlouhé hlášení o stavu jejích střev a k čemu se schyluje, případně "romantické" hovory s jejím mužem, za použití velmi svérázného a vulgárního slovníku.
Když netelefonovala, tak se snažila o tomtéž (včetně intimních věcí) konverzovat se mnou a s druhou paní na pokoji. Vulgární byla nejen na nás, když jsme se s ní nechtěly bavit, ale i na sestry, když po ní třeba chtěly, aby se přioblékla nebo umyla a tak. Bylo jí úplně jedno, že chceme spát nebo že nám je blbě. Chápu, že to s takovým handicapem nemá lehké, tím spíš, je-li v cizím prostředí, ale já byla po řádově mnohem větší operaci než ona, bylo mi zle, měla jsem bolesti a na cizí peristaltiku v přímém přenosu jsem neměla žaludek. Tak jsem, když to šlo, zdrhala na chodbu a pochodovala dokolečka, a sestry mě chválily, že jsem vzorná a hýbu se .Držím palce, ať ten mamlas co nejdřív vypadne. |
| Dari79 | 114243 |
|
26.2.2017 19:33:52
Jako drsný, já to teda neznám...
Před porodem jsem byla na nadstandardu, právě s ohledem na ostatní potenciální chudinky pacientky, bo mi bylo jasné, že bych byla hlučný pacient - nesměla jsem vstát, takže za mnou chodilo lidí - nosilo, vozilo + jsem telefonovala + pracovala... Dokonce za mnou byli i 2 klienti a jeden kolega . Muž teda jezdil (samozřejmě) až po práci, a to ne denně, to jsem mu zakázala, že tam nemusí vysedávat a hledět na mě, ať si radši odpočine... Tak jezdil obden nebo 3. den, většinou teda k večeru... Pak jsem byla taky na JIPce s dalšími asi 3ma, tam nesměl nikdo. Pak taky na Obilňáku na předporodním, tam bylo 6 postelí a celkem se tam holky střídaly, jak se tam trávila "první" doba porodní, než byl volný porodní sál (jedna nám tam málem porodila, byl solidní baby boom a Bohunice nepřijímaly...). Tam teda muži směli jen třeba přinést tašku (jinak na chodbě). Klid teda nebyl, bo se tam vždycky někdo svíjel v kontrakcích, jiný zase třeba jen čekali, než zapůsobí vyvolávačka... Po porodu na pokoji taky s 6ti postelemi, tj. 6 matek + 4 mimina - 2 děti inkubátorový... Návštěvy byly slušně v návštěvní místnosti nebo na chodbě, ale klid tam s ohledem na toto nebyl stejně žádný, telku si nikdo nepouštěl teda... Mlíko odstříkávat jsem chodila do sprchy, stejně jsem se předtím sprchovala vždycky + bych si to teda nedovedla v té sestavě představit... Na pokoj matek inkubátorových dětí pak návštěvy nesměly (bylo to v zamčené chodbě na čip), vídali jsme se s mužem u mimina, nebo jsme si šli sednout ven do bufetu nebo do parku... On je to zvláštní svět, mě tam ten chlap nijak nechyběl. Je to hnus, to naše zdravotnictví... Po tomhle se mi teda rozhodně nestýská. Tak buď ráda, že máš pokoj jen pro 2 a že půjdeš brzo domů... Dej si sluchátka, pusť si na notebooku nějaký film a kašli na ně. |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
26.2.2017 19:29:02
Neomalené to je. Jedna z mnoha neomalených věcí v neomaleném světě, vymezování se proti tomu je taky neomalené nebo spíš dost vytrapnělé. Je to nepříjemná situace, která se blbě řeší, a dle mého skromného úsudku jde po dobu jednoho dne vydržet, i když to prudí.
Podle mě to celé vychází z mylného předpokladu, že v nemocnici je nebo má být klid a soukromí. Je tam opak obojího, nemůže to být jinak, je to princip toho zařízení. Za víc soukromí musíš platit a ani ochota zaplatit ti, jak je vidět, často nepomůže. Vyšla bych z toho, že jinak jsou příjemní a druhý den jdu domů. |
| Violetina | 107733 |
|
|
26.2.2017 19:25:38
Drž se, ať tě mohou brzy pustit.
![]() |
| calvin | 128401 |
|
|
26.2.2017 19:23:03
Jo, na sále jsou fajn, měla jsi štěstí, že měli místo
![]() |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.