| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Povídání maminek z Brna a okolí

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1770] Názory 17711780 z 27062  [Dalších 25282 >>]
Okartep.. 25791
30.3.2009 19:33:57
Nazdárek.. hlásím návrat:)

od minulého pondělí jsme konečně 4členná rodina, máme Matyáška..

bohužel má silnou žloutenku, byl i na fotu a jenom spí a spí a spí.. nechce pít ode mne, tak řeším, že koupím odsávačku a budu holt svoje flaškovat..
pavlaaa 7713
30.3.2009 14:49:40
Ali, hexu asi nedostanete, ať je Nikča brzo fit. Fred má rýmu už cca 10 dnů, naštěstí pořád vodovou. Ve čtvrtek má dostat poslední Prevenar a pokud ho dr. uzná schopného očkování, tak budu souhlasit, jinak by se to muselo odkládat až po těch operacích.

Nevíte, co Oki?

Perdi, jméno dr. meilem, ale myslím, že jich tam v gastroporadně moc není.

Gábi, zakysané výrobky prý obsahují víc bílkoviny kravského mléka než obyčejné krabicové mléko.

Dietu nedržím, zjistila jsem, že se názory doktorů na stravu matky při kojení alergického dítěte dost liší. Když měl Fred ty velká ložiska atopu z ATB , tak jsem asi 14 dnů na radu dermatoložky vydržela bez kakaa, ořechů, citrusů, rajčat, pak jsem vše opatrně do stravy zavedla a mimo kiwi a ananasu jsem žádnou reakci nezaznamenala. Teď má občas slabounká ložiska na tvářích, zbytek těla je čistý, je bez průjmu, nezvrací, jen ublinkává, tak nevidím důvod, proč držet tak drastickou a nezdravou dietu. Jen musím víc zapojit mozek a nedávat mu do vařeného jídla máslo ~o~, nedošlo mi, že je z kravského mléka.
Potřebovala bych ale nějaké UM na kaši v noci, večer mu dávám speciální kaši pro alergiky Sinlac, ale ta je samý cukr ~;((. Když mu kolem půlnoci nedám rýžovou kaši z odstříkaného mléka, tak se celou noc budí, kojím ho i 7x za noc. Po kaši krásně spí.

prvok 64851
30.3.2009 10:18:22
Ahojte všichni,

snažím se prodat 4 hodiny plavání na Kraví hoře. Malá má problémy s močákem a nemůžeme to dochodit. Pokud někoho znáte, kdo by to využil, tak mi prosím napište. Moc děkuju.

m.
Gabča, Adélka 12/02 25000
29.3.2009 19:04:09
Ahojda. Pavli, to jako že mléko je lepší, než zakysaný výrobek? Já měla vždycky za to a hlavně mi to tak bylo i předneseno, že mléko kvasí v nás, kdežto již zakysaný výrobek naopak. Proto je lepší zakysaný výrobek. Ale asi záleží na typu alerg.

Adélka např. vůbec nesnese mléko, ani v jídle, ale co se týká zákysaných výrobků, nevadí jí. Ale musí být jen bílé, neochucené. Normální mléko a ochucené zakysané věci jí dělají neplechu na kůži. Tím pádem nanuk, nebo zmrzlina je pro nás téměř pasé. Nic moc v létě. Vodových má brzy plné zuby a já teda taky, po přečtení složení :-©
Ale co naděláme. Udělala jsem jí domácí dřeň a prý blééé. ~o~

Pavli bude to asi boj - kdysi jsem chodila uklízet k mamince která bojovala s věčným pláčem svého klučiny od narození. Odcházela jsem od nich, když malému šlo na druhý rok a stále netušila co to může způsobovat. Už vyřadila z jídelníčku skoro vše a pokaždé bylo dva tři dny OK a pak znovu. Byla i na konzultaci, někde ve městě, na celostní medicíně a tam jí trošku poradili. V té době jsem od nich odcházela, tak netuším jak jsou na tom teď.

U nás prokázané nové alergie a ekzem stále trvá = pravděpodobně se ještě nějaké alergie vyvrbí. Necháme se překvapit.
Adélka je jak takový malý stále nedovybalený dárečk. ~j~
perdita 3248
28.3.2009 21:16:27
Pavli, co to...? kam to.. To snad.... Kam to prosím chodíš? my totiž taky samozřejmě chodíme na gastro, ale taková moudra jsem ještě nikdy neslyšela!!!~a~
Alena, 3x♀ 1037
28.3.2009 21:06:30
pavli, no to je mazec!!! to abys byla pomalu o vode, ne???
smankote teda... s tou gastro je to fakt na tecku..
nikina zacina mit rymu, ada ji pritahla ze skolky, smrkaji obe a separovat nik se mi nepodarilo.. jedina nestovice se konecne pohnula a zaschla a ve stredu jdem na ti mesicni kontrolu a mela by dostat prvni hexu.. po nestovicich a pri ryme... dostane ji???
Jeanne 15537
27.3.2009 16:51:07
Matějovi jsem zjistila zánět spojivek v úterý, když jsme byli na kontrole na očním s brýlkami, a to chodí do školky velmi málo, ale druhý den měl oči už dobré, ale doktorka říkala, že má 5 dní kapat a dávat mast a nechodit do školky. Říkala, že inkubační doba je až 10-14dní, takže podle mě se toho ve školce jen tak nezbaví, protože ti doléčení to znova chytnou.
pavlaaa 7713
27.3.2009 16:15:20
Ali, vařím, částečně z mražené biozeleniny, částečně z čerstvé. Mražená bio mrkev se prodává jen namíchaná s hráškem, takže mrkev a brambory kupuji ve zdravé výživě. Na skleničky jsem Freda zvykat nechtěla, klukům jsem také vařila.
Jsem mírně naštvaná kvůli té gastroporadně ~o~. Po 2 hodinách čekání jsem byli za 5 minut hotoví, prý když Fred dobře prospívá, je zbytečné ho podrobně vyšetřovat. Naše dr. chtěla vyšetřit reflux. Testy na potravinové alergie nejsou průkazné, když vyšly negativně, neznamená to, že alergii nemá. Nesmí žádné umělé mléko, HA mléko je dle gastroporadny to nejhorší, co může být a všude v Evropě je mimo ČR zakázané!!! ~d~ Teoreticky by mohl mléko pro nedonošence, ale to je hořké a pít nám ho nebude. Já mám úplně vyloučit ze stravy vše s mlékem a vápník dodávat v tabletách. Zakysané výrobky jsou údajně mnohem horší než neupravené mléko.
Na kožním mi zakázali čokoládu, ořechy, citrusy, rajčata, teď bych neměla nic, co obsahuje mléko, nejlepší stravou při kojení jsou asi uzeniny ~t~.
Lenka+03+05 6313
27.3.2009 8:28:16
My chodíme do zdr. výživy na Lidickou, ale nevím, jak je to tam s parkováním, to asi spíš z Jarošky.
Holky chodí do jiné třídy, protože maruška skončila u zápisu pod čarou a uvolnilo se místo až v září a právě ve sluníčkách. Já myslím, že je to pro ni možná lepší, že si musí zvykat nebýt na Anežce závislá. Měl už Matýsek zánět spojivek? Anežka jo a včera Klára poslala domů obě, že mají zánět spojivek. Tak jsou doma, propásnou vynášení Moreny a vůbec si nejsu jistá jestli v těch očích něco mají.
Alena, 3x♀ 1037
26.3.2009 22:16:59
gabco, ses hodna, ale ono je jeste moc brzo to mazat necim jinym nez jen mastnym kremem.. mudra ji napsala excipial, ale jeci, ze smrdi.(coz je fakt) zkousely jsme i panthenol, ten zas strasne svedil... shanim kokosovej olej, dosel mi a ted na netu nikde neni, respektive je vyprodanej:-(
toz budu shanet dal.. ale diky za nabidku:-)
pavli, ty fredovi varis nebo sklenickujete???
premyslim, kde je naka zdrava vyziva nejbliz, kam by se dalo chodit pro bio.. retezcovym bio neverim.
vim jen o ve vankovce, nemate nekdo tip na nejakou zdravou vyzivu, kde se da zaparkovat a neni v bystrci ci zabinach???
[<<Předchozích 1770] Názory 17711780 z 27062  [Dalších 25282 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.