| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Povídání maminek z Brna a okolí

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 27062  [Dalších 26672 >>]
perdita 3248
19.9.2010 10:16:22
Ahoj Anavi, vítej~x~
perdita 3248
19.9.2010 10:15:56
Pavlo, ty si užíváš~n~ obdivuju tvůj pragmatický přístup~R^
Na doučko jsem se nemohla zeptat, protože paní učitelka nebyla, když jsem byla já a teď jsem nemocná, ale pořád doufám, že se brzy seberu a příští týden už se s ní sejdu. Pak dám vědět.
Kotrmelec 64229
19.9.2010 10:12:58
Ahoj holky,můžu mezi vás?
V Brně bydlím teprv sedm let,pocházím z Ivančic - rodiště Vladimíra Menšíka
Budu moc ráda o Brně a o všem možném s někým pokecat
Mám pětiletou holčičku - trošku problémovější a pětiměsíčního chlapečka
pavlaaa 7713
19.9.2010 9:19:06
Ahoj v rychlosti - v nemocnici nejsme, Pellar nám nedovolil intubaci. -oproti první návštěvě mi konečně vysvětlil, čeho se u Freda bojí. Ambulantní vyšetření, která jsme absolvovali, jsou nedostatečná (v dětské se opět předvedli, bolestivé vyšetření udělali blbě, respektive na jiné části těla). Takže čekám na termín z Motola a musíme jít na magnet v narkóze (ten je bez intubace) a další vyšetření. Když bude vše v pořádku, tak může malý podstoupit další plastickou operaci.
Perdi - mám velký zájem o doučování angličtiny.
Ivi - držím palce, pokud to máte v rodině, tak je snad nádor, apod. vyloučený.
Leni - už konečně bydlíte ve svém?
Martina_Sam_Nath 8848
18.9.2010 11:40:27
Teda.....držím vám všem palce na co nejlepší vyhlídky. A taky aby v ostatních případech to nebylo nic.

Sam začal chraptit, ale jinak nic, tak cucá hašlerky a uvidím. Děsí ho představa, že by nešel do školy...zatím dost bojkotuje i jakoukoliv zmínku o cestě do Prahy na kontrolu spojenou s jednodenní absencí ve škole :o).

A tip prosím, nevíte kde se v Brně dají koupit náhradní díly na šicí stroj...starý. Asi nějaký servis, nebo tak. Díky :o))
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
17.9.2010 16:03:32
Ono se to léčit stejně nedá, jedině psychofarmaky~Rv Takže jdejen o to jak dramaticky se to v pubertě rozvine, jestli se to ztratí nebo to naopak vygraduje. Spousta lidí to asi neví a neřeší. Já to řešila hlavně z toho důvodu, aby mi řekli, že nemají nádor atd, dál se musí jen čekat,jakto dopadne...A doufat~x~
Lenka+03+05 6313
17.9.2010 7:54:34
Tak to až takovej rozdíl od nás není. Anežka měla období, kdy před spaním jakoby kníkala nebo jindy mlaskala (jako když se napodobuje koník), teď to dělá Maruška. Ale ono je to celkově o nervové soustavě. Maruška si do 4 let cucala palec, kouše si nehty a záděry, Anežka si kouše nehty (manžel nehty já záděry).
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
17.9.2010 6:17:45
Ahoj vespolek:-) Tiky se dětem projevují různě, stěhují se tělem, alepokud jsem topochopila správně tak u Touretta jsou i zvukové. Terce to začlo před 4 roky nástupem do první třídy, takže jsme si to nejdřív spojili se školou a řešili to přes PPP kde nic nezjistili. Šimon začal ke konci první třídy a taknám to začlo být divné, že to mají oba a domluvili jsme si neurologické vyšetření. Pak si muž vzpomněl, že to taky dělal, jenže v té době to ještě nebyla pojmenovaná diagnoza.
Momentálně Terce soustavně cuká bříško a krk, Šimon plácá paží jako když "hraje na dudy" a hlasitě vydechuje a mručí.
Tolik popis~;)
To mně překvapuje, ž i vy máte zkušenosti s tiky, v našem okolí nikdo takový není a sestra na EEG se mně ptala, co je to Tourettův syndrom, že to ještě neslyšela~5~
Přeju krásný den i víkend! ~x~
Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 19585
16.9.2010 21:31:09
Ondra má taky tiky, dost, stěhují se mu (začlo mrkáním, přes hopsání, hraní s rukama, po kroucení obličeje a trhání hlavou)... eeg v pořádku, na psychologii mi řekli, že je to částečně mnou (málo citu) a částečně vývojem (jak nestíhá jeho hlava ten jeho rychlý rozvoj či co), v kostce.
Teď se zas trošku pohoršil, tak nevím, zda zas nezajít.
O tom syndromu jsem neslyšela, v rodině to nemáme.
Lenka+03+05 6313
16.9.2010 13:50:03
Můžu se zeptat jak se u vás tiky projevují? U nás je toto zatížení po manželovi, trpí tím i tchýně, oba mrkají a cukají hlavou a tak nějak ramenem, ale tchýně to má horší. Anežka začala někdy v pěti letech mrkat a střídalo se jí to se zvukovýma tikama. EEG bylo v pořádku, tak nám neuroložka doporučila jen pyridoxin. Loni když jsem byla kvůli něčemu jinýmu v PPP, tak jsem se ptala na Touretův syndrom a ona říkala, že takové děti vypadají jinak. Už i mladší Maruška měla období kdy pořád pokašlávala a teď pro změnu posmrkuje, ale už to nijak neřeším ani u jedné, protože to není tak hrozný.
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 27062  [Dalších 26672 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.