| Senedra | 14756 | 
| 
 | 
 24.2.2023 21:43:36 
Moniko, nedělám v MŠ, ale na ZŠ a máme to podobně... kdo má narozeniny, nechá něco ve sborovně se vzkazem, případně obejde kolegy ve třídách a řekne, ať si zajdeme vzít. Prvostupňoví se prostřídají s asistentkami, druhostupňoví si zajdou postupně, když nemají dozory. Případně se přeje na poradách, když už nehlídáme děti. Při kulatinách se sejdeme ve sborovně, ale většinou učitelé a asistentky zvlášť, aby byl někdo u dětí.  
 | 
| Hanka-1978 | 115978 | 
| 
 | 
 24.2.2023 21:40:52 
A to ještě nastávají komické scénky, když si nechám talířek se zákuskem ve třídě na stole a v nestřeženém okamžiku mi do něj někdo dloubne prstíkem, aby ochutnal krém nebo mi do něj rovnou kousne  
  A když si nechám zákusek, že si ho sním u spaní dětí, tak nespavci každé mé sousto hypnotizují a polykají naprázdno   Prostě školka.  | 
| Hanka-1978 | 115978 | 
| 
 | 
 24.2.2023 21:25:58 
No asi to vypadá zvláštně, ale po 20 letech ve školství mi to už divné nepřijde  
  U nás to prostě jinak nejde. Kdy se máme sejít na 20 minut? To by těch 20 minut musely zůstat děti samotné. Přes oběd sedíme s dětmi u stolečků a dokrmujeme nebo krájíme maso apod. Ono v té školce fakt nemáme ani 20 minut na to, abychom se společně v klidu sešly. Leda po provozu. Násilné nám to nepřipadá, prostě to tak děláme už roky. Popřejeme si, chceme nachystat pohoštění pro ostatní, ale sednout si a v klidu si to společně sníst se prostě nedá. Ono v té školce vůbec není čas ani se v klidu nasnídat nebo nasvačit, sníst si v klidu oběd... Obědváme u stolečků s dětmi, takže se krčíš na pidi židličce s koleny málem pod bradou a u toho x-krát vstaneš a něco s někým řešíš.  | 
| Monika | 123907 | 
| 
 24.2.2023 21:15:14 
Hani, jako že to ani nebude nějaká "oslava", tj. že se u toho společně sejdete, i kdyby na 20 minut nebo přes oběd? Já tedy chápu, že v provozu MŠ to asi moc nejde, ale není to pak celé trochu zbytečně násilné? Samozřejmě Ti to nevymlouvám, když holt máte takový zvyk,  ale zdá se mi to zvláštní ... 
 | 
| La Pepa | 5341 | 
| 
 | 
 24.2.2023 21:11:13 
Dělám něco jako velikonoční nádivku do silikonových košíčků na malé muffiny. Čím víc zeleniny tam je, timje to lepší, dávám podušeny pórek, petrželku, spareny vymackany špenát.... Nebo nějaké pizzakapsy, těsto na pizzu, sugo, sýr, šunku, olivy, berani rohy, žampiony....  
 | 
| Hanka-1978 | 115978 | 
| 
 | 
 24.2.2023 21:00:27 
O těch slaných muffinech uvažuju, ale ještě jsem je nikdy nedělala. Máš nějaký osvědčený recept? Eventuelně jsem si říkala, že bych udělala dva druhy, ať má každý jeden takový a jeden jiný. Ale recept tedy žádný nemám. Asi bych to viděla na klasiku se šunkou a sýrem a ty druhé nějaké netradičnější?  
 | 
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 | 
| 
 | 
 24.2.2023 20:57:00 
Osobně dělám ráda slané muffiny se sýrem, pórkem a slaninou...  
A neteř zase bodovala se slanými větrníky s vaječnou pomazánkou...  | 
| vlad. | 38059 | 
| 
 | 
 24.2.2023 20:34:20 
Dospela verze sneku s listoveho testa - olivy, kapary, ruzne syry, posypat sezamem. Rychle, dobre transportovatelne.  
 | 
| Silvie+dva kluci | 103202 | 
| 
 | 
 24.2.2023 20:21:39 
U nás jsou oblíbené různé pomazánky, kdy se ráno koupi čerstvé pečivo, každý si vybere. Teď frčí humus, dělají spoustu variant. Nebo den predem udělat sýrovou roláda. 
 | 
| Hanka-1978 | 115978 | 
| 
 | 
 24.2.2023 20:03:45 
To by bylo nejjednodušší, ale jak jsem psala výše - pracuji ve školce a my si tam nemůžeme všechny společně sednout a hodovat. Každá si ten svůj talířek vezme a sní, kdy má u dětí chvíli čas. Bohužel, žádné pohodové posezení. Takže to musí být něco, co nandám každé zvlášť na talíř.  
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.