| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
24.2.2023 20:01:47
No jo, ve školce to bohužel jinak nejde, není šance, abychom si to snědly společně. Ale jako popřejeme si, to zase jo. A pak si to holt každá sní, kdy může - během svačinky dětí, nebo někdo po obědě, když děti spí. Už mi to ani nepřijde divné, člověk si na to za ty roky zvykne.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
24.2.2023 19:56:30
Hanko teď jsem dočetla že to ani neslavíte a nejíte spolu, to bych ještě pochopila, ale jste různé směny.
To mi fakt přijde nepochopitelně zvláštní zvyk, nosit kolegyním jídlo, aby si ho nesly domů. No nic… Snažila bych si to co nejvíc zjednodušit. Slané tyčinky z listového těsta s různým posypem. |
| Senedra | 14756 |
|
|
24.2.2023 19:55:49
Nebo si připravit obloženou mísu - různé druhy salámů, šunka, sýry + zelenina a pečivo.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
24.2.2023 19:55:11
Slaný závin - klasika - kečup, nějaké koření, sýr ( třeba i Nivu), šunka. Další varianta - kečup + trošičku hořčice, promíchat, nějaké bylinky - dávám nejčastěji tymián ( sušený domácí), olivy narájené na kolečka - zelené i černé a rozdrobený nebo na tenké plátky nakrájený balkánský sýr, na kostičky nakrájená paprika -nejraději mám žlutou, ale jde jakákoli.
Šlo by třeba upéct sekanou ( nedávno jsem měla luxusní - mleté maso ochucené, rozprostřené na placku, na něj libová anglická slanina v plátcích, eidam a navrch míchaná vajíčka, zarolovat a upéct), nakrájet na místě na plátky studenou, přidat třeba nakládané okurky nebo nějakou zeleninu, hořčici, kečup, nakrájený chleba. stejně tak jde upéct třeba vepřovou pečeni, kuřecí roládu. Pomazánka by šla taky - třeba dva, tři druhy dát do misek, k tomu nakrájené pečivo, do každé misky příborový nůž, ať si každý namaže, co chce a čím chce + zelenina. Slaní šneci z listového těsta, sýrové sušenky, měla jsem i kuličky z odpalovaného těsta a v nich tvarohovočesnekovou pomazánku - ale to by se muselo připravit brzo ráno. |
| Termix | 105545 |
|
|
24.2.2023 19:52:40
Udělala bych roastbeef. Večer uděláš, do rána to vychladne a ráno jen tence nakrájíš. K tomu okurky, křen, papričky ...
|
| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
24.2.2023 19:51:09
Ještě mě napadl nějaký salát s kuřecím masem a zeleninou.
|
| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
24.2.2023 19:50:32
To zní taky dobře, jen to musí být něco, co vím, že se mi určitě povede. Sýrovou roládu jsem nikdy nedělala.
|
| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
24.2.2023 19:49:06
Slané muffiny zní dobře, zkusím nějaké vygooglit.
|
| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
24.2.2023 19:47:58
No taky z toho nejsem odvařená. Kdyby mi vyšla odpolední směna, koupila bych ráno čerstvé chlebíčky, máme ve městě vyhlášenou slanou cukrárnu. Ale když mám na 6 hodin...
Řízek s chlebem - tak některé si to snědí vlastně na snídani, ty, co přijdou na odpolední směnu (na 9:30) si to sní třeba místo oběda nebo si to vezmou domů, to už je každého věc. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
24.2.2023 19:46:51
Sýrová roláda. U nás vede s pomazánkou z lučiny a česneku, doprostřed hroznové víno. Nebo usmažit míchaná vajíčka, do toho vmíchat cibuli na drobno, trochu hořčice, na rozválený sýr dát šunku, na to ta vajíčka.
Velký úspěch slavím s domácími dalamánky. Dělám je z chlebového těsta, posypu kmínem, mákem, rozmarýnem, lněným semínkem. Když vytvořím kouli, "namočím" ji v pohance, pohankou to položím na plech, když je ta pohanka nahoře, opadává, takhle se dalamánky nepřichytí na plech. K tomu pomazánku. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.