| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 11713  [Dalších 11503 >>]
Koníček mořský 156666
15.9.2022 8:07:10
Rozmíchat balkán sýr s vajíčkem, rozválené listové těsto natřít směsí balkánu přeložit napůl, nakrájet na tyčky a zakroutit lehce proti sobě (jako když ždímeš) , pomazat vajíčkem a upéct 160 asi dvacet minut.
Zelňáky - kys.zelí, vejce, sádlo, škvarky, hladká mouka - aby se těsto příliš nelepilo, rozválet, vykrájet kolečka asi cm vysoká, upéct na 200.
U kámošky jsem jedla tuze jedlé tyčky z taveného sýra, ale bohužel přesný recept nevím - v těstě byl prostě tavený sýr.
Sýrová roláda je taky dlouholetý a jedlý hit. Šneky s různou náplní. Slaný koláč s čímkoli - slanina, salám, sýry, šunka, tuňák, olivy, cibule, zelenina (používám pórek, kadeřávek) kys smetana, vejce .... Né tohle všechno dohromady.
Begonie 17189
15.9.2022 7:54:43
U nas se vzdycky nejdriv zaprasi po malych pareccich balenych v listovem teste. Delam takovou zrychlenou variantu - koupim testo uz vyvaleny, narezu radylkem na maly ctvrecky, pomazu trochou protlaku, na kazdy ctvrecek prdnu sikmo napric maly parecek (na koncich narezany) a jenom to kolem toho prelozim. Nebalim, je to takovy satecek. Kdyz mi dojdou parecky, tak davam hranolky uzeneho syra. Posmrdlam vajickem a posypu sezamovym seminkem - berou mi to horky rovnou z plechu. Nebo slany strudl, nebo z listovyho testa takovy slany sneky (protlak, syr, sunka). Ale ja jsem takovy rychlovaric, do zadnych slozitosti se radeji nepoustim.

Moje mamka dela vybornou syrovou roladu. Nejak rozehriva platkovy syr, pak to rozvali, na to nakyda tu napln (taky syrovou, ale z mekkeho syra), zabali a necha ztuhnout. A taky treba na Silvestra dela takovy pikantni burtovy salat. To se nejak svaruje sojovka, worchester, kecup, ty nakrajeny burty se v tom marinujou, patri tam kysely okurky a cibule. Ale to je takovy pohosteni k pivu, nevim, jak moc slavnostne to budete mit pojaty.
Pruhovaná 64704
15.9.2022 7:12:20
Ahoj, jdu pro radu. Mám za úkol přinést na jednu velkou rodinnou oslavu něco dobrého slaného (pečeného, brambůrky a tyčinky tam už stoprocentně budou 🙂). Vymyslela jsem: malé quiche, slané muffiny a slané rohlíčky z tvarohového těsta.
Napadá vás ještě něco jiného, lepšího? Máte nějaký osvědčený slaný recept? Podělte se o něj 😋!
apo-lena 159305
12.9.2022 16:10:01
Jestli nemá ráda litý perník, tak bych možná udělala jen 2 velké kulaté perníčky velikosti talířku a slepila je tím, co máte rádi (u nás meruňkovou marmeládou).
Ozdobila bych je tak, aby to simulovalo dort normální perníčkovou polevou.

Jinak by se mi líbil třeba lesík z různě velkých perníčků nebo vesnička.
Lenka Pražanda 128023
12.9.2022 11:09:13
Já bych to nekomplikovala. Jestli jí jen perníčky, udělej z nich něco ve stylu Croquembouche. Bude to originální a určitě jí to potěší. Můžeš tam nakombinovat klidně několik druhů.
Pruhovaná 64704
11.9.2022 12:05:38
Napekla bych hromadu perníčků a pomocí cukrové hmoty a kulaté formy vytvarovala do tvaru dortu.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
10.9.2022 17:53:04
Šla bych cestou medovníku, do těsta bych přidala perníkové koření, krém ze salka...
Yuki 00,03,07 49504
10.9.2022 17:46:09
perníku podobný je i medovník
Rozalie 153847
10.9.2022 17:38:38
Vyzkoušeno to nemám, ale tohle by asi mohlo být ono: http://www.prudcejedle.cz/zitny-pernickovy-dort/

Obecně asi jakékoli osvědčené těsto na měkčí perníčky, upéct postupně několik placek, a promazat oblíbeným krémem.
Lada2 130679
10.9.2022 16:57:33
recept nemám, ale měli jsme na svatbě a byl fakt dobrý, tak chuť perínku tam byla. Dokonce byl v bezlepkové verzi
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 11713  [Dalších 11503 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.