| Konzerva | 153011 |
|
|
7.3.2022 15:38:38
Petro,
no to je další aspekt. Pozvu 10 lidí, z toho jeden je bezlepkovej, další má alergii na laktózu, jiný cukrovku, další je vegetarián a další nejí zeleninu. No, když si někoho pozvu, chci , aby se mu umě líbilo, aby se tam cítil dobře. Což zahrnuje i občerstvení podle jeho chuti. Ale v tomhle množství už to je problém. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
7.3.2022 15:33:10
Oslavy miluju, ráda je pořádám, třeba Silvestry. Nejhorší byly loňské dcery dvacetiny v lockdownu, kdy jsem v krámě koukala na regály s výzdobou a nesměla jsem ji koupit. Koho bych tím asi tak nakazila
![]() Osmnáctiny měla ve velkem stylu a dvacetiny nic moc, ještě byly zavřený okresy. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
7.3.2022 15:27:02
A ještě si ty lidi pozvat na oslavu domů a nemoct je poslat k nim domů, když už jich mám dost. Nemám ráda, když si nemůžu dělat co chci a to s hromadou cizích lidí doma fakt nemůžu. Vlastně jsem jednu oslavu zorganizovala, i navařila, napekla, když měl můj muž padesátiny. Bylo to fajn, ale úplně mi to jako životní zkušenost stačilo. Mě vlastně organizování, zavděčování a pečování strašně vyčerpává a nebaví, takže ať si každý slaví někde jinde.
|
| holkamodroočka | 156337 |
|
7.3.2022 15:25:24
Odjakživa miluji návštěvy a oslavy, ať už doma a nebo u někoho, případně v restauraci. Pravda, u nás v paneláku je to kapacitně omezené, ale dobří lidé se vejdnou všude. I s přespáním. Jediné, co se snažím dodržet je to, že se ráda vracím na noc do své postele, i kdybych měla přijet ve 4 ráno. Pokud je to v rozumné vzdálenosti.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
7.3.2022 15:24:40
Moniko, viď....nás bylo na svatbě asi 20 včetně nás dvou a i tak mi to přišlo jako hrozný mumraj, že jsme si s někým pořádně nestačili popovídat...a rozlučku se svobodou jsem měla asi s 5 kamarádkami, taky to bylo tak akorát, víc už bych si neužila...
|
| Salamajka | 156972 |
|
|
7.3.2022 15:23:19
Ne nemám nesnáším dementní dotazy co teda jim. Mám bezlepkovou dietu a oslavy jsou tím pádem utrpením. Doma nepořádám nemáme prostory. Hospoda nepřipadá v úvahu zas finančně. Akorát teda budu muset dořešit aspoň ty 50 no catering to jistí pokud teda bude vůbec kde to pořádat viz neustálý covid.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
7.3.2022 15:20:55
Konzervo, tak my to obvykle děláme tak, že na pohovce a v křesle sedí starší účastníci oslavy... a děti, nebo třeba já jako hostitel, sedíme na těch různých sedátkách, protože toho stejně tolik nenasedíme, různě se přemisťujeme, děti taky různě přebíhají, chvíli jsou nahoře v pokoji, pak přijdou zas na chvíli za námi, nebo já jdu udělat kafe, doplnit jídlo apod...
|
| Monika | 123907 |
|
7.3.2022 15:20:15
Neznámá, oslava pro 100 lidí? Ty jo, to jsme neměli ani na svatbě
(ale tedy je fakt, že já měla 2 rozloučení se svobodou se dvěma skupinami, takže kdyby se to nasčítalo...) To si tedy vůbec neumím představit ani nevím, k čemu by mi to mělo být dobré. Vždyť bych snad ani všechny hosty nestihla pozdravit ![]() |
| Konzerva | 153011 |
|
|
7.3.2022 15:20:11
"Dám na stůl dřbány s pitím a každý si dolije sám."
Džbán mám jeden. Takže varinty jsou, že na stole budou petlahve nebo musím přikoupit džbány. A to se mi nechce, nemám to kde skladovat. " Občerstvení si taky každý bere sám. Žádná obsluha." No to jo, ale to občerstvení se musí dát na nějaké talíře, tácky a pak na nějaké stoly, stolky, okno. A v průběhu oslavy doplŇovat. A není to jen, že seberu talířky, ale často bývají talířky zapatlané a se zbytky, jak někdo nejí okurku, jiný salám, dalšímu spadne rajče apod. Na větší oslavu nemám dost nádobí, tak bych musela nakoupit ty papírové. Ale ty zase víc prosáknou a pak se hromadí odpadky. Takže je třeba hlídat odpadky. "Navíc každý něco přinese, takže se to sejde" to souhlasím, ale i tak - já jako hostitelka to musím zorganizovat, kdo co přinese. A přihlížet k tomu, kdo co umí. Jestli třeba někdo peče "báječné" koláčky jako babička Betty Mc Donaldové, je třeba nějak taktně vysvětlit, proč je nosit nemá. "Holky tu oslavu neumí správně zorganizovat" Já umím, ale nebaví mě to. ![]() |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
7.3.2022 15:19:58
Mám moc ráda oslavy. Nejraději ve dvou. Za mlada jsem nějaké ty oslavy absolvovala a pořád si představovala, jak jednou i já uspořádám pořádnou oslavu. No a mezitím jsme nějak všichni zestárli, rodiny se rozrostly nebo rozpadly, vztahy jsou čím dál složitější a každý si dělá oslavy jen pro sebe. Já taky.
Takže na oslavy už kašlu, stejně většina oslav byla divných, někdy to bylo i dost utrpení. Stačí mi na oslavy vzpomínat. Jednou za rok udělám malou rodinnou sešlost u nás nebo v restauraci, ale je nás čím dál tím méně a čím dál méně je co oslavovat. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.