| Lei | 37503 |
|
|
14.11.2024 10:26:42
My jsme byli v mém dětství a dospívání jen mikrorodina a kdo měl narozeniny, tak pro něj oslavu přichystali ti zbylí, čili už i ta oslava byl jakože dárek
. Oslavenec si pak jen sednul do křesla a přijímal gratulace . Pamatuju se, jak měl děda sedmdesátiny a nejenže si vybavuju, jak mi připadal starý jak galaxie, ale bylo to u něj a přišli nějací další lidi a já z toho byla hotová, jaká je to velká párty, protože k nám nikdo nechodil, úplně miminálně .A odříkaného největší krajíc, mužova velká rodina, narozeniny běžné aspoň dvacet, kulaté i sedmdesát lidí a oslava nejsou chlebíčky, sekt a dort, ale komplet oběd, pohoštění během odpoledne, větší jídlo večer (gril v létě nebo teplé jídlo v zimě uvnitř). (Ty kulatiny se teda vesměs slaví v létě, ale byly i pronájmy sálu v kulturním domě ve vsi). No a vše zařizuje oslavenec (nejbližší rodina ale u těch velkých oslav vydatně pomáhá s vařením, chystáním stolů, úklidem atp.). A můj muž ještě trvá na zábavě, aby se jen nesedělo a nepilo a nejedlo, takže k tomu ještě nácvik divadelního představení, instalace lanovky a podobné vychytávky . |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
14.11.2024 10:15:57
Kromě sebe připravuju i manželovi. On teda pomáhá, minulý narozeniny jsem čirou náhodou zjistila, že potáhne dort marcipánem líp než já.
![]() |
| Rodinová | 140078 |
|
|
14.11.2024 10:15:21
U nas vicemene taky, hlavne kvuli zahrade a letnim oslavam
![]() Obcas nas to zimni dite pozve do hospody, je chudak jedinej narozenej v zime. |
| Jerry G. | 159407 |
|
14.11.2024 10:06:42
U nas je to tak, ze vsechno vsem organuzuji, ja..
![]() ![]() |
| HaHa Bimbi | 145958 |
|
|
14.11.2024 10:02:40
Jak máte u vás zažito, kdo koho zve na narozeniny? Já byla zvyklá, že dětem dělají oslavu rodiče, a u dospělých je to tak, že dotyčný uspořádá oslavu buď doma nebo v restauraci, a pozve rodinu/kamarády, a ti přijdou s dárkem.
Jak je to u vás? |
| babi_ | 48341 |
|
|
4.7.2024 11:45:38
![]() Jen ty plyny tu budou :) |
| Balbína | 99798 |
|
|
3.7.2024 16:58:54
no vidis to, ja to mam rostline ztuzene tuky jasne nedoporucene kvuli nemoci strev.
Nejde o chut, ale o to, ze to strevo neumi dobre zpracovat. |
| TaJ | 81121 |
|
|
2.7.2024 20:28:53
Inko, nám třeba ty margaríny na mazání nechutnají, ale chápu , že někomu jo, my na pečivo a chleba jedině pravé máslo. A na pečení mi naopak nevadí ta Hera, ale jiný tuk mi v tom taky nechutná, Stela, ani nic jiného...
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.7.2024 20:19:27
"pravou vanilku, karibský rum, třtinový cukr, kůru z biocitrónu, drahou čokoládu.... apod."
Ano, takhle peču vánoční pečivo. Jednou do roka i to máslo z farmy koupím, s těžkým srdcem, ale když už si dávám tu práci a má to být sváteční, tak se vším všudy. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.7.2024 20:14:16
Rose, masa jsem se vzdala úplně bez problému už před dávnými lety a nejen, že mi nechybí, ale vadí mi i sójové alternativy, které maso příliš připomínají.
Mléčné produkty jsou problém, ty mi chybí. A ano, než se cpát margarínem, učím se přeorientovat na úplně jiné potraviny. Jde to, ale dře to. Mléko je prostě unikátní věc, která alternativu nemá. Ale patří mláďatům, ne dospělým jedincům jiného živočišného druhu. |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.