| Půlka psa | 24064 |
|
|
2.7.2024 19:43:56
S tím máslem a s mandlma to zní skvěle.
|
| Anadar | 27930 |
|
|
2.7.2024 19:42:12
Mouka hladká. Používám maslo ,Hera může být taky, já se přiznám,že mi nevadí,skoro nejlepší je ale Stella. U těch ztužených tuků je prima,že se těsto dobře zpracuje,nemusíte myslet na povolení v pokojové teplotě.
Těsto je dobré nechat rozležet. Z jedné dávky jsou tři pláty těsta. Ty se přenesou na plech na péčicí papir. Pak se potřou vajíčkem, osolí a posypou semínky. Teprv potom se radylkem nakrájí. V horké troubě krásně vyskočí a pečou se do zlatova. Na svatbu jsem pekla z kila mouky,kila masla a kila tvarohu. To je 12 plechů, hodně nabudou,je toho hromada. Kmín,mák,se zam,dýně,konopí, lněné semínko,slunečnice, sekané mandle... |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
2.7.2024 19:25:08
Když už domácí pečivo, tak v něm mám máslo ze statku od kravičky z venkovní pastvy a ve sladkém pak pravou vanilku, karibský rum, třtinový cukr, kůru z biocitrónu, drahou čokoládu.... apod. Nemám vůbec problém žít bez domácího pečiva, ale když už se s tím jednou za dlouhý čas dělám, tak ať to stojí za to.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
2.7.2024 19:22:12
Manžel používá Floru a nijak hnusný mi to nepřijde. A do cukroví dávám 3/4 másla a 1/4 Hery, líp se s tím pak pracuje.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
2.7.2024 19:20:24
Vnuk má alergii na vejce, tak jsem do těsta dala tohle https://www.piccantino.cz/alnatura/bio-nahrazka-vajec-vegan
Míchaný si z toho neuděláš, ale do buchty to šlo. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
2.7.2024 19:13:27
Huso, já mám s margarínem problém především chuťový, ještě jsem neochutnala žádný, který by mi chutnal nebo aspoň nevadil... Vadí mi chuť, konzistence i povlak, který nechává.. občas ho sním v pomazánce (táta ho někdy používá), ale i tak mě v té chuti ruší
![]() Ono je to vlastně stejné jako zdejší sáhodlouhé debaty o margarínu v cukroví - někomu to vadí, někomu ne, já třeba tu chuť nemám ráda a raději použiju máslo, i když vím, že s margarínem je ta práce s těstem o mnoho snazší a cukroví je hezčí ![]() |
| Stará husa | 154854 |
|
2.7.2024 19:04:16
Rose, rozdíl mezi námi je v tom, že já nepovažuji margarín za náhražku másla, i když tak byl původně myšlen. Já to beru jako specifickou potravinu, nenapadlo by mi považovat rajče za náhražku mrkve, asi tak to beru. Když chci chuť másla, používám máslo. Co se týče zdraví, předpokládám, že od doby, co margarín neobsahuje transmastné kyseliny, už žádné zdravotní výhrady proti němu nejsou. Je to prostě ztužený rostlinný tuk.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
2.7.2024 18:37:51
Máslo je jedna z věcí, které bych se vzdát nedokázala... Pak bych se nerada vzdávala smetany, ale tam jsou ty rostlinné alternativy přijatelné... A teda asi bych se nedokázala vzdát vajec, tam bych byla v koncích...
Neříkám, že by mi nechybělo maso, ale ty mléčné výrobky by byl větší problém... A než jíst margarín, jedla bych suché pečivo... A v pečení vůbec netuším, čím bych nahrazovala... |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.7.2024 18:16:26
Huso, taková nenáročnost je výhodná.
Mně margaríny nechutnají a ani mi nepřipadají příliš zdravé, takže se snažím používat spíš olej a jiné alternativy, ať už k pečení nebo k mazání na pečivo. |
| Stará husa | 154854 |
|
2.7.2024 18:11:58
Mně margarín nevadí. Jasně, nechutná jako máslo, ale to ani nepředpokládám, je to margarín a chutná jako margarín. Ramu nebo Flóru používám už desítky let na chleba a chutná mi to, jen je to jiné než chleba s máslem. Do pečiva mi chutná víc máslo, ale je to o zvyku.
|
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.