| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 11713  [Dalších 11643 >>]
neznámá 91073
1.7.2024 17:09:43
Udělala bych to taktéž.
Nebo cibulový koláč.
Asi bych krájela do takových těch jednorázových bambusových lodiček a přizdobila troškou zeleniny.

Nebo odpalované těsto plněné slaným krémem, i když to mi přijde pracné, nenašel by se recept na slané mraky?~:-D
Ale zase pokud si odhodlaná dělat 100 slaných košíčků, tak zvládneš i slané větrníčky.~:-D
Kopřiva Dvoudomá 34182
1.7.2024 16:14:02
Udělala bych nějaký quiche. Vzala na plechu, nakrájela na místě na takové banketové porce.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
1.7.2024 13:40:47
tak pokud plněné taštičky, dělávám z celozrnného listového těsta, což nechceš, tedy nepomůže ~:-D
a jinak jako slané pohoštění u nás frčí asi nejvíc plněné košíčky ze slaného lineckého těsta, kdy je plním buď hned k zapečení (náplň buď masová nebo šunková nebo sýrová, posypat sýrem, pak upéct) nebo vychladlé studenou pomazánkou (máslovou, to pak nezvlhne tolik) nebo třeba krémem z čerstvého sýra a lososem...
nebo pak slané větrníčky, či kremrole...
jo a třeba na velikonoce jsem pekla slané minimuffiny a zdobila je jako cupcaky slaným sýrovým krémem...
holkamodroočka 156337
1.7.2024 13:23:34
To zní výborně, něco jako mini quiche.
holkamodroočka 156337
1.7.2024 13:23:16
Recept na těsto bych prosila, budu péci až příští týden.
Lenka Pražanda 128023
1.7.2024 13:10:22
Já jsem dělávala taštičky z domácího listového těsta. S kupovaným to nemělo nic společného. Nelístkovalo to. Chutnalo to spíš jako slané křehké těsto. Brali jsme je k vodě, studené byly výborné. Náplň špenát + olivy + sýr, nebo mleté maso, nebo rajčatová omáčka + sýr, nebo jen sýr. Špenát a mleté maso pochopitelně tepelně upravené a okořeněné.
Recept na těsto bych se musela doma podívat, jestli to stačí zítra.
Nebo mini pizza z kynutého těsta. Náplně jako na pizzu, klidně 2-3.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
1.7.2024 12:56:55
Upekla bych košíčky z lineckého těsta, ty vydrží. Udělala 2 náplně, vzala ve sklenici. Do krabičky ozdobu na povrch (ořechy, olivy) co se hodí k té náplni. Na místě nastřikala do košíčků. 100 kousků bude za chvíli. Dobře se to transportuje a bude to čerstvé i když to připravíš den dopředu.
holkamodroočka 156337
1.7.2024 11:05:40
Kámoška mě poprosila o slané pohoštění na svatbu, nic z listového těsta. Měla by představu něco plněného - nějaká taštičky s náplní.
Musím to péct den předem, ráno brzo vyrážíme už na svatbu. Máte tip na obojí - těsto i nápln, co by se hodily dovnitř a vydržely dobré i druhý den? Chápu, že jako čerstvě upečené to nebude, ale aby to nebyl úplně propadák.
A z kolika kil těsta by to mělo být pro 50 lidí? Bude tam toho mít hodně, takže já bych počítala max. 100 ks dohromady.
Díky moc za všechny tipy.
Lenka Pražanda 128023
2.5.2023 13:01:06
Na takové dekorace se používá Isomalt. Královskou glazurou obarvenou na černo uděláš ty kontury a necháš zaschnout. Pak jednotlivé okýnka vyplníš isomaltem přesně podle barvy jak potřebuješ. Po vychladnutí vznikne tvrdá placka se kterou se dá snadno manipulovat. Nebo si vyleješ jen kruh a na ten pak namaluješ potřebný dekor.
Královská glazura se dá nahradit hodně hustou cukrovou polevou (ne bílkovou!), ale nebude to tak pevné. Místo isomaltu můžeš použít cukr jako na karamel, jenom ho musíš stáhnout dřív než začne karamelizovat. Ale nejsem si jistá, jestli po ztuhnutí bude úplně čirý jako ten isomalt.
V obou případech pozor, hmota je velice horká a musí se s ní opatrně.
Půlka psa 24064
2.5.2023 12:36:27
Ve vodní lázni rozpustit jdou. Někam to laliješ a pak vykrajuješ. Přide mi ale, že je to nakonec totéž jako to udělat z barevné želatiny.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 11713  [Dalších 11643 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.