
Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Senedra | 14756 |
|
|
1.3.2019 15:27:19
Když s ejednou za několik let dokopu k pečenému dortu, tak dělám mramorový korpus - https://www.toprecepty.cz/recept/10371-parez/
|
| Senedra | 14756 |
|
|
1.3.2019 15:23:24
piškoťák by neprošel?
Na nepečené dorty používám krém z pribiňáků - https://www.brydova.cz/2009/08/02/strecha/ |
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.3.2019 15:20:49
Jo na želé jsem zapomněla, to se ani neobtěžoval zmiňovat, nevezme to do pusy.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.3.2019 15:19:30
Siobhian, to zní zajímavě. Jaké tvarohové těsto máš na mysli?
|
| Citronove koliesko | 7937 |
|
|
1.3.2019 15:19:10
Želé? Pod to piskotovy korpus zlahka potrety dzemom.
Nieco taketo https://bonvivani.sk/recepty/jahodova-torta |
| Sio | 140384 |
|
1.3.2019 15:16:39
Tvarohove těsto, vrstva pokrajenych jahod se zakysanou smetanou, jen jahody, zase smesku se smetanou, druhou půlku těsta, potřít zakysanou smetanou, a navrch ozdobit jahodama?
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.3.2019 15:08:53
Neprošlo, to vůbec nejí.
|
| Majoranka | 80827 |
|
|
1.3.2019 14:59:10
Neprošlo by ovocné tiramisu nebo jogurtový dort?
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.3.2019 14:34:26
Zase jedno moje dortové téma. Zadání zní - jahodový dort, hodně ovoce, málo krému, málo těsta, čokoládu nechce. Namítla jsem, že s tímhle se můžu vykašlat na dort a udělat nějaký poháry. To neprošlo, musí to vypadat jako dort
Já vymyslela, že bych ty jahody nakrájela na malé kousky, lehce poslepovala nějakým krémem a dala bych to do korpusové misky. Tím padl piškot, s ohledme na to, že bude převažovat ovoce, mám obavy, že by se moc promáčel. Takže nejspíš křehký nebo linecký. Nějaká nápad, čím to poslepovat? Nechci běžný pudinkový, nemám ho extra v oblibě. Napadá mě nějaký žloutkový, ale to jsem zase nikdy nedělala (jednou jsem to teda zkoušela jako náplň do úlků a dopadlo to tristně). Nebo tu mám mascarpone, tak něco z něho? Nahoru možná nastříkat šlehačku. Nebovíc vyšlehat ji s tím mascarpone na tužší krém, aby to drželo? Ale zase aby to nepřebilo ten vnitřek. A pořád přemýšlím, jak do toho dostat ještě nějakou chuť, jahody v tuto dobu nejsou nic moc výrazný, nemám ráda když je to akorát sladký. Možná citrónově ochutit ten korpus. Nebo udělat trochu sladkého rozvaru z jahod a pomazat tím ještě ten korpus? Babo raď ![]() Ještě přemýšlím, že bych do dortové formy dala takový ten bábovková střed, takže bych měla korpus jako kulaté korýtko, možná by to na krájení bylo lepší. |
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
7.1.2019 8:44:34
To je red velvet. Akorát tam místo kávy má být červené barvivo. I postup odpovídá. Korpus je nádherně vláčný díky podmáslí
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.