| Půlka psa | 24064 |
|
|
2.5.2023 10:52:13
Rose, ono to hodně teče a tvar tumu dá ten perníček. Jednotlivá sklíčka bys musela péct v nějaké formičce nebo ve vykrajovátku, pokud dokážeš zařídit, aby to nevyteklo spodem.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
2.5.2023 10:32:50
Anadar, máš to video asi zamčené (povolené jen přátelům?)... ale teda jestli dobře chápu, tak máš zkušenost - myslíš, že to půjde? (jak jsem psala výše)
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
2.5.2023 10:31:06
jj právě když jsem hledala jak na ten dort, našla jsem perníčky - což se mi teda líbí taky a znamenám si, že na vánoce "nutně" musím upéct linecké s vitráží
![]() a právě jsem chtěla vědět, jestli má někdo zkušenost, jak se s tím pracuje - váhám, jestli upéct celé okno z lineckého a položit na dort nebo jestli by šlo udělat je jednotlivá "sklíčka" a zatepla je případně trochu dotvarovat pravítkem do rovných hran a pak "zaletovat" marcipánem přímo na dortu? |
| Anadar | 27930 |
|
|
2.5.2023 9:56:03
Rose,dělávám vitráže do perníkové chaloupky z bonpari.Jaký je princip. Rozválené perníkové těsto se vykrájí. Položi se na pečící papír Do vzniklého otvoru se nasype rozdrcený bonbon. Celé se to upeče.pozor na teplotu,nespálit.Po vystydnutí vznikne barevné okénko
https://www.facebook.com/radana.chybova/videos/229860882537902 |
| Beat | 107867 |
|
|
2.5.2023 9:41:59
https://megvkuchyni.cz/recepty/zvlastni-prilezitosti/vanocni-cukrovi/vitrazove-hvezdicky/
Ale zkus tady |
| Beat | 107867 |
|
|
2.5.2023 9:40:50
Rose, vim, ze nějaké vitráže jen z Bon Pari dělali v Peče celá země, ale postup nevím.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
2.5.2023 8:42:16
Děláte někdo perníčky s vitráží z bonbónů Bon Pari? A nebo ještě lépe zkoušel to někdo na dort?
Nejmladší dcera bude mít narozeniny a ráda bych jí udělala dort ve stylu okna z Wednesday, je to kulaté okno, s vitráží ve stylu pavučiny a polovina je barevná. Viděla jsem nějaké tipy na výrobu lízátek z tvrdých bonbónů a pak právě linecké a perníčky, kdy se bonbóny rozpouští v troubě a říkám si, že by z toho byla moc hezká ta vitráž, jen nevím, co to udělá na krému a taky jak dobře/blbě se s tím pracuje? Nebo nějaký tip, jak udělat barevnou vitráž? (moc se mi nechce do barvení potravinářským barvivem) |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
25.2.2023 18:10:47
Hanko, já ho nepředpékám. Když dáš tu větší formu, je tenké, dobře se s ním pracuje, pak propícháš vidličkou, naplníš a pečeš rovnou. Není promáčené a je dobře upečené, peču na horkovzduch na 200, pokud mi rychleji hnědne vršek, přikryju pečícím papírem /někdy dávám náplně víc, když mám třeba větší balení té smetany a tak.
|
| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
25.2.2023 17:34:58
Díky, asi to vyzkouším. Jen mám dotaz: jak jsem teď googlila recept na quiuche, tak se v nich psalo, že se nejdříve má asi 15 mnut nechat předpéct samotné těsto a až na předpečené se má dát náplň, jinak prý těsto nebude propečené. Ty teda těsto nepředpékáš? A je to dobře propečené?
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
25.2.2023 17:30:45
Manžel nosí do práce co upeču já. Je to prima na moje experimenty, těm chlapům chutná všechno.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.