Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| helis78 | 95867 |
|
|
1.4.2011 20:27:04
Mně se zdá, že je lepší využít té delší doby bez dudlíku, než zase později složitě odnaučovat dudlík, ale možná by to pochopil a chtěl ho jen na spaní. U mých dětí odebrání dudlíku nemělo vliv na odpolední spánek, akorát trvalo dýl než usnuli. Já jsem to praktikovala tak, že jsem si s nimi lehla, řekla pohádku a pokud divočili, tak jsem si je přivinula a v podstatě znehybnila, chvilku jim to vadilo, ale pak se unavili a brzy usnuli.
![]() |
| sojka+07+09 | 75323 |
|
|
1.4.2011 20:26:42
Nevracej mu ho, protože jak mu příště vysvětlíš, že teď už je nenávratně pryč. Budete muset najet na jiný uspávací rituál- uskákat ho ke spaní na míči, nebo dát do kočárku. Bude to chvilku trvat, tohle pro něj totiž byl už nejen rituál, ale i zlozvyk. A je dobře, že je pryč. Synkovi jsem dudána sebrala v 19 ti měsících a nikdy nevrátila, několik dní po obědě nespal a pak zase začal, ale já ho dávám spát do kočárku, kde ho připoutám a buď usne při jízdě, nebo i když jen stojí v předsíni. Přeci mu nenecháš zlozvyk jenom proto,, že si chceš po obědě schrupnout.
![]() |
| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
1.4.2011 20:20:44
dcera není zblblá, ví, že prostě dudlík jen v poledne.. vyspí se, dudlík dá na stříň a je to.. jakmile ho sebere synovi, "hudruju" a vrací..
teď má angínu, tak ten první den s těma obr horečkama byl krapet problém, to jsme jí ho dala.. po 2 dnech nonstop už jsme fakt mlela z posledního.... |
| Evžíček | 52045 |
|
|
1.4.2011 20:19:55
buď ráda, že je pryč...starší ho měl do 3,5-a letěl, když nám zubařka řekla, že se mu hnula horní čelist- a to dudal jen před spaním, zároveň jsem ho sebrala i mladšímu- 1,5- a je klid
myslím, že ty 2 roky jsou akorát,pak už mže škodit , synovi se čelist srovnala,ale taky od toho dne, co mi to zubařka řekla neměl dudlík v puse |
| kreditka | 85904 |
|
|
1.4.2011 20:19:49
Nevracej, stejně ti to nezaručí že dítko bude znovu spát. Dcera nespí od roka a půl, od 10 měsíců neměla dudlíka. Teď toho mám kolikrát taky dost za několik týdnů mám rodit, dceři je 3,5 roku, ale dá se to ono ani nic jiného nezbývá
|
| Hanka+ 4 berušky | 22964 |
|
|
1.4.2011 20:18:54
ne určitě už bych nevracela, u nás teda naštěstí funguje že si s holkama lehnu a ony usnou. Taky jsem z toho měla strach. Z toho vracení by byl zblblý.
|
| Lída1 | 94046 |
|
|
1.4.2011 20:17:14
Helis, to já si s ním chodím lehnout a dělám, že spím, aby taky spal, ale už to nezabírá. Aby v tom neměl zmatek jsem myslela, že bych provedla tak, že bych toho dudlika dala na to místo, kde jsme ho našli a pak bych ho nasměrovala, aby ho našel sám. Pro mě je fakt důležitější klidné a vyspalé dítě - večer už se mudlá a je takový roztržitý (a odpočatá matka) než to, že má prostě ve dvou letech dudlika, ať si ho každý dobírá jak chce, tohle neřeším. Spíš jde o ten klid....
|
| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
1.4.2011 20:16:40
dcera se oddudlíkovala tím, že dudlík hodila do záchodu, resp jí tam spadnul... využila jsem a dudlík sebrala.. večer OK, to není sebemenší problém, ale v poledne bez něj neusne.. navíc máme ještě synka a tomu ho bere.. takže ona je de facto bez dudlíku, ale jako fakt velká závislačka mu ho bere.. ale dokud ho nevidí tak si na něj nevzpomene, tudíž nemít syn dudlík, ani o něm nevíme..
ale dcera nespala již dávno před tím v poledne, ale poté, co jednou sebrala dudlík synovi v poledne a usnula, tak opět polední spaní máme.. jediná nevýhoda je, že se přestali se synem synchronizovat a tak mi tady spěj na střídačku.. nejdřív dopo syn, pak poledne dcera a pak zase syn.. takže mi na polední spánek vrátili ke spokojenosti na všech frontách |
| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
1.4.2011 20:16:22
Ahoj Lidko, řeším podobný problém... malá má rok a půl a přes den cumlík nikdy moc nemívala, jen na to spinkání. Teď jsme prodělali neštovice a měla je bohužel i na jazýčku, tak cumlík ikdyž chtěla tak ho vyplivovala, protože ji to cumlání nejspíš bolelo. Tak jsem se jí snažila aspoň uklidnit zpíváním a čtením pohádek. To se zklidnila krásně. Jenže jakmile přestanu dřív než usne, tak je řev
je to těžké překonat to, taky pociťuju kolikrát potřebu zdřímnout si po obědě i s ní, protože skáču ještě kolem staršího dítka a tak hold někdy je to s delším brekem ale zatím jsem neustoupila - cumlík vracet nebudu. Zkus to taky vydržet a třeba to půjde po pár dnech i bez něho ![]() |
| Želvička78 | 56465 |
|
|
1.4.2011 20:15:30
Tohle se mi odeslalo omylem
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.