Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Nerfka+2 | 78344 |
|
|
11.8.2010 13:31:04
ještě jednou díky všem.
DNes dopoledne jsem si zažila 2 hysteráky "dat dudik"... kdy jsem se snažila ho všemožně zabavit, vysvětlovat, že si ho vzal přeci ten ptáček...no šílenství. Pochopil po hodně dlouhé době. BAbička si včera po procházce s ním stěžovala, že půl cesty volal "ptačku ptačku"... ![]() se z něj picnu. Dám po víkendu vědět, jak jsme dopadli. ![]() |
| tweethy,Sara 7/05 Samuel 08/08 | 65761 |
|
|
10.8.2010 22:52:08
Mam syna ( 2 roky) a dudu mame a myslim, ze este dlho mat budeme, ak by som mu ho vzala teraz, tak myslim, ze jeden z nas dvoch by to neprezil....takze pockam, az mi ho da sam.
Dcera mi ho takto dala v 28 mes. prekusila ho a uz sa nedal dudlat. V tomto veku si to uz uvedomuju, ze ho potrebuju a ked ho ten dudlik ukludnuje, tak to neries. Mam znamu ktora vzala synovi dudan v 25 mes., chlapec bol na dudlik tak fixovany, ze zacal s toho ze ho nema koktat. |
| severanka | 71535 |
|
|
10.8.2010 22:38:33
nám pomohl odjezd k příbuzným na 14 dní, dudlíky jsme nechali doma aby nás nenapadlo se nechat zlomit. 1 večer brečela , usnula a pak už to bylo dobré. Raději bych prckovi dudlík vzala co nejdřív, jak se bude pak odnaučovat od dudlíku, když ho bude mít jeho mladší sourozenec? (to byl i důvod proč jsme dudlík vzali i my)
|
| zerat | 18305 |
|
|
10.8.2010 22:27:34
Podle mě, už ho dávno neměl mít. Osobně jsem okolo 18. měsíce u obou dcer využila vhodnou chvíli (kdy dudlík hledaly) a už ho ani nenašly. U obou zbavení se dudlíku proběhlo naprosto bezbolestně a jednoduše... V tomhle případě už bych mu snad ani dudlíka nebrala a nechala mu ho, protože pokud se brzy narodí druhé dítě a bude mít dudlíka(může si ho přivézt klidně i rovnou z porodnice), tak by se k němu nejspíš podle mě vrátil...
|
| Milarka,Luci/04,Eli/08,Zuzi/11 | 65343 |
|
10.8.2010 21:43:03
Řešila jsem podobné téma před cca 14 dny. Mladší měla dudlíka i přes den, závisláček. A potřebovala jsem dudlíka zrušit do konce prázdnin, aby řev nerušil starší, která jde do školy. Chtěla jsem to udělat podobně, ale rozhodla to dceruška. Seděly jsme s kámoškama na terase, máme tam větrací komíny ze sklepa. Dcera hodila dudlíka do jednoho toho komína, hroznou srandu z toho měla, bylo asi 9 večer. Ten večer si při usínání pořvala, taky ráno si na dudlíka vzpoměla, tak jsme došly kouknout na komín, kam ho hodila. A od tý doby v pohodě, když si někdy vzpoměla na dudu, tak jsme řekli, že je v komíně. A zvládla i kámošku s dudlíkem.
|
| Archciba | 61187 |
|
|
10.8.2010 19:45:02
Dcera se "oddudlíkovala" asi v 18 m, když jí dudlík upadl do záchoda. Vylívali jsme spolu nočník.
První večer hysterák, ale usla a pak už dobrý. |
| Balbína | 99798 |
|
|
10.8.2010 18:08:23
asi bych to netlačila. Dcera měla asi do dvou let a čtvrt. Od dvou jsme mluvili o tom, že ho vyhodí a pak se jednou rozhodla, že to udělá. Ale přes den jsem ho schovávala, měla jen na usínání.
|
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
10.8.2010 17:19:28
ježíš děti samozřejmě neměly a nechtěly.. fuuuuj
![]() |
|
|
10.8.2010 17:19:05
moje starší děti ani jedno dudlík neměli, nechtěli.. a když se teď narodil třetí, tak občas má potřebu dudlat, hlavně večer, když má blbou, tak jsem se rozhodla koupit dudlík.
No nakonec jsem musela koupit dva i naší 3,5 leté slečna, která dudláka nikdy neměla, nechtěla, střílela dva metry daleko. Tak teď blbne, jako že je miminko a dává všem vyzkoušet dudlík... ikdyž nejvíc ji to drželo první dva dny.. teď už je to celkem OK, mimčo ale dudel má fakt minimálně, snad 15 minut navečer, když je nervozní před usnutím, pak se sklidní, dudel vyplivne a pak až usne.. jen prostě potřebuje vybít energii.. a není to každý den. |
|
|
10.8.2010 17:15:39
zkušenosti nemám,
ale je prý dobré udělat takový rituál rozloučení se s dudlíkem. vysvětli mu, že už je velký a dudlíky jsou pro miminka a že společně se s dudlíkem rozloučíte, vložte ho třeba do krabičky, kterou spolu ozdobíte dle jeho libosti a spolu zajděte krabičku vyhodit do kontejneru. Na počest toho, že už je velký, můžete udělat jeho oblíbenou činost - o víkendu návštěva ZOO, či něco co má rád - hřiště.. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.