| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1900] Názory 19011910 z 2965  [Dalších 1055 >>]
červík + V. 6/03 + L. 5/08 70614
17.2.2009 13:45:34
ahojky Eeko, že se taky neukážeš~o~~t~
Dani.K, K 05, P 09 47447
17.2.2009 13:16:10
Ahoj, my jsme se teda dudlíka zbavili na dovolené u moře ve 2,5 letech. Ale někdy si říkám, že by takové uklidňovadlo potřeboval. Kubík má slabou formu autismu a pravidelné záchvaty vzteku. Od té doby, co jsme mu sebrali dudlík, tak odpoledne nespí a večer je protivnej...
Leny,08+11 90028
17.2.2009 12:49:22
prosím neví někdo,jeslti existujé dudlík,který by byl něco jako kousátko a uklidňovalo mimčo při prořezávání zoubků?
Hanik + 2sluníčka 43534
2.2.2009 19:07:34
...mi jsme zrovna odbrali tomáškovi nyní dudýlek - bude mít skoro 2,5roku a byl véééliký dudánek, a krásně to šlo, moc sem se báala, ale v pohodě, první noc usnul bez něj a pak pak druhý den odpoledne usnul bez něj. nejhorší to bylo asi po 3-4dnech, to měl takovej ten absťák, ale zase oopravdu nic hroznýho, jednou sem mu ze začátku dala dudlík ale z půlky ustřihnutej, že jinej není. pak chtěl další tak sem dala další taky ustřihnütej - tak to docela pocho¨pil - ale je zase o rok starší než vaše malá, takže neví,
rozhodně bycch asi vytvrvala, lituju toho že jsem se neodhodlala dřív, protože nyní je naprosto úžasnej, začal komunikovat, je živej, všechno ho baví, fakt paráda, má více zájmů ....

takže pokud se o dá zvládnout, tak držím palce ... u nás totak nějak zhruba trvalo skoro 2 týdny - možná ani to ne.
hanka
janýsek a verunka 91831
1.2.2009 22:34:33
Ahoj.Chtěla jsem se zeptat.Verči je 16 měsíců a používá dudlík jen na spánek v poledne a na noc.Teď jsme ho ale nemohli najít a zkusili Verču uspat bez něho.Usnula sice později,ale usnula.Druhy den v poledne bez něho taky spala.Na noc ale brečela,asi jí chyběl.Usnula sice bez něj,a tak za 1 hodku byla vzhůru s pláčem.Mám to zkusit znova jí na něj odvyknout nebo to nechat na později?Nevím ~d~ Dík za odpovědi.Jana.Můžete je psát i na meil rabanaj@seznam.cz
míša
  • 
1.2.2009 18:50:02
Ahoj
přečti si můj příspěvek hned pod tvým
máme to podobně, a asi bych na tvém místě malému dudlíka vrátila a skutečně počkala až bude starší.
Jak píšu, naše malá oslaví brzo 4 roky, a má ňuňáka dodnes na usínání. Bez něj to prostě nejde. Musí se srovnat s tolika věcma, že jí už nehodlám přidělávat další trápení jen kvůli tomu, abych mohla říct že "my už teda dudlíka rozhodně nemáme".
Míša
  • 
25.1.2009 17:46:13
Může a nemusí.
Naše malá je asi odstrašující případ, budou jí 4 roky a na spaní ma dudlík. Konzultovala jsem to s pediatričkou, ta se k tomu staví neutrálně, zubař jasně řekl, že pokud by si po odebrání ňuňáka začala cucat palec (což se stalo), je mnohem lepší dudlík, palcem by si více zdeformovala patro. Takže jsme u dudlíka. Má ho skutečně jen na spaní. A jen na spaní doma. Ve školce ho nemá, ale taky povětšinou neusne, spíš se mrská v postýlce a okukuje co ostatní děti a diskutuje s paní učitelkou, což je blbý, protože odpolední spaní potřebuje, když odpoledne nespí, je večer přetažená a o to hůř usíná.
U nás se sešlo víc věcí, malá je hyperaktivní, má poruchu soustředěnosti, a ňůňa před spaním jí vyloženě uklidní. Zakousne se, a jede. Když jsme to zkoušeli bez ňůni, byl to děs. Po 4 letech si troufnu říct, že rozeznám, když malá brečí vzteky, únavou, od bolesti. Tohle bylo něco strašného. To nebyl pláč, to bylo koncentrovaný zoufalství.
Protože chodíme pravidelně na dětskou psychologii, téma dudlíku jsem nahodila, podrobně jsem popsala jak probíhaly pokusy o odchod dudlíka do neznáma. A paní doktorka jednoznačně řekla, že než malou takhle trápit, tak prostě dudana nechat. Čím bude starší, tím snáz se ho pak zbaví.
Jestli máte někdo podobnou zkušenost, dejte vědět, jak jste dopadli třeba v 5 nebo 6 letech. dík.
lojzicka 10/04,01/08 42039
4.1.2009 9:42:20
Já jako dítě i moje sestry jsme měli dudlíky hodně dlouho a to zdaleka nebyli takové ,,šetrné" ale ty megabambule a předkus nemáme ani jedna. Moje děti dudlají obě. Teda syn už ne. Dudlal docela obstojně přes den i noc. Utla jsem to při neštovicích protože jsem měla strach aby si to nezanesl tím dudlem i do pusy. To měl 2,5r a šlo to uplně hladce. Dcera má rok a zkusím to taky v těch 2-2,5 letech zrušit.
wer 81075
3.1.2009 22:51:44
tak to mám přesbně já a nikdy jsem dudlí nedudlala.
krupice. 33843
3.1.2009 22:18:53
Tak to je to, co má naše Danda - "otevřený skus", jak psala Helena. Nemá křivé zuby, jenom se při skusu nesejdou. Horní patro je jakoby vysunuté víc dopředu.
[<<Předchozích 1900] Názory 19011910 z 2965  [Dalších 1055 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.