| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1910] Názory 19111920 z 2965  [Dalších 1045 >>]
HelenaPa 48800
3.1.2009 22:03:01
Náš brouček má po dudlíku "otevřený skus" - tj. když skousne, tak se řezáky nesejdou. Ale nejsou nakřivo. Dr. mi nadává, ale on bez něho prostě nespí. Už jsme ho několikrát zkoušeli sebrat, zatím to nevyšlo. Vzhledem k tomu, že ho má jen na spaní, tak to za takovou děsnou ostudu nepovažuju.
Markéta
  • 
3.1.2009 21:56:01
Tak jsem dohledala ten článek: http://www.zenaplus.cz/pictures/017/pages/pdf/02.pdf

Kdyby se to nějak nezobrazovalo, je to v květnovém čísle 2008, jde to tam dohledat.
Kateřina+2 kluci+ holčička 18958
3.1.2009 21:48:00
No já do poslední návštěvy zubařky myslela, že je to jen pověra - synovi jsem zoubky kontrolovala a přišly mi rovný. Ale nekoukala jsem z boku, jak mě navedla zubařka- a MÁ HO TAM :-D Ale prý se celkem nic neděje- mělo by se to srovnat, nejpozději u 2. zubů...
Markéta
  • 
3.1.2009 21:26:57
Starší syn dudlík neměl a zuby má otřesný. Mladší měl donedávna, no skoro do tří let. Párkrát jsem zkusila nedat, ale nevydržela jsem. Před dvěma měsíci se mu udělal lišej, tak jsem mu dudlík s vysvětlením odebrala a k mému úžasu dobrý - jsme bez něj.
Jinak někdy na jaře jsem četla v časopise Žena+ (ten je celkem inteligentní, žádná Betynka apod.) tvrzení primářky dětské stomatologie z Vinohrad, že do 2,5roku by dudlík nechala, na předkus nemá vliv, že je to jen rozšířený předsudek. Jakmile se dudlík sebere, srovná se i zubní oblouk, je to jeho vlastnost u takhle malých dětí. Zatím mohu říci, že to funguje, malému se zoubky rovnají. Kamarádky kluk si cucal palec do 4 let (přesně) a to byl větší problém, měl ho i celý rozbolavělý a nehet zdeformovaný.
U 1,5 letého dítěte bych to asi neřešila, nechala dudlík na spaní (přes den jen když to nebude k vydržení) a až bude mít malá trošku rozum, půjde se s ní domluvit, tak bych ho nějak rozumně odebrala. Uznávám, že naše 3 roky jsou extrém, ale pořád lepší než ten palec. Nenech se vynervovat.
Karolka a adopčáci
  • 
3.1.2009 21:23:57
no nevím, ale 3 leté dítě s dudlíkem mi přijde minimálně divné....náš prcek si z ústavu přinesl cucání palečku a tak místo dudlíku jsem koupila vodou plněnéo kousacího medvídka, občas si ho ve 3 letech ještě vyžádá. Nedumlá to, jen okusuje, takže neničí tvar zoubků, když si dudal paleček, tak to tím podtlakem ve spaní kolikrát ani nešlo vytahnout :-D
Karolka a adopčáci
  • 
3.1.2009 21:20:38
no, nevím, jako malá jsem byla tipický dudlíkový závislák a mám teda zoubky jako upírek...kdysi jsem viděla v aglii dokument právě o tomto a ukazovali tam mimojiné dvojčata, asi 20 leté kluky. Jeden dudal a druhý ne. Jeden měl zoubky jako já a druhý jako manekýn....
A ještě - prý to nezpůsobuje předkus, ale naopak - jako u mne. Prý dudáním vznikne v pusince podtlak a zoubky se vtlačují dovnitř :-(
Rina+2 89385
3.1.2009 21:19:14
Uvidis jak to budes citit, my mely dudlik jen asi pul roku obcas,hlavne v zime, jinak dcera cucala bundu a salu a pak ji omrzala brada s dudlem byl klid.Kamoska dudlik taky odstavila a syn si zacal cucat palec ale tak strasne, ze ho mel uplne oloupanej tu kuzi myslim, nehet mu spatne rostl, proste mu to chybelo, uvidis sama, v cizine maji deti dudliky pomalu v 5 letech treba Nemci, nebo sever Norove, Dani, to samy s plinama a ve 4 letech jezdi v golfacich bezne.~d~
Insula 28056
3.1.2009 21:15:55
Moje děti měly po dudlíku "vytlačené" zuby dopředu, takže to vypadalo vlastně jako klasický předkus. Dceři se to po odebrání dudlíku srovnalo. U syna ještě nevím, nemá ho od vánoc. :-) Ale myslím, že se mu to taky srovná. Nemá to tolik.
VERI + V6/08 + bříško 70964
3.1.2009 20:52:42
Přesně jak píše Anakonda - já dudlík jako dítě neměla a předkus jo a brácha ho měl a zuby má krásné~R^~d~
ale jinak myslím, že dudáka budeš dřívě či později řešit.. ale podle mého názoru je furt lepší než paleček v puse... ~d~~d~
Mamina6
  • 
3.1.2009 20:27:34
Ahoj Vevísku, nechci rejpat, ale dudlik by měl být max. do 1 roka a to proto, že jsou zoubky a tomu, že necháš dudlina, tak se rychleji kazí...
Jestli to souvisí nějak s předkusem-netuším, ale taky bych vynechala ty dudlíky na flaškách.
Sama mám malé dítě-13.měs., a už dudlík jsme vyhodili. Malá sice béká~s~~p~, ale pro zdravý chrup to vydržíme~s~

Držím ~R^~R^ať se rozhodnete jakkoli~x~
[<<Předchozích 1910] Názory 19111920 z 2965  [Dalších 1045 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.